Αλήθεια, ποιος φοβάται να ζήσει χωρίς αυταπάτες;

Διαβάζεται σε 3'
«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γούλφ;»
«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γούλφ;» Άλεξ Κατ

Ο σκηνοθέτης Ορέστης Τάτσης παρουσιάζει στο Από Μηχανής θέατρο το έργο του Έντουαρντ Άλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» στην ιστορική μετάφραση της Τζένης Μαστοράκη – Τι αναφέρει στο NEWS 24/7.

Στο θρυλικό θεατρικό έργο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Έντουαρντ Άλμπι φέρνει στο προσκήνιο δύο ζευγάρια, δύο διαφορετικές γενιές, δύο διαφορετικές κοσμοαντιλήψεις.

“Αυτό το έργο για μένα είναι ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας. Το αγάπησα από τότε που δούλευα ως βοηθός σκηνοθέτη με τον Αντώνη Αντύπα στο Απλό θέατρο. Έπρεπε να περάσουν κάποια χρόνια για να αποφασίσω να το ανεβάσω. Δεν υπάρχει αριστούργημα που δεν είναι επίκαιρο. Οι άνθρωποι ζούμε με τα ζωτικά μας ψεύδη, με τα αφηγήματά μας κι αυτό καταδεικνύει ο Άλμπι ανάμεσα σε πολλά άλλα. Το θλιβερό είναι ότι το ίδιο συμβαίνει και σε επίπεδό κρατών παγκοσμίως” σημειώνει ο σκηνοθέτης  Ορέστης Τάτσης στο NEWS 24/7.

Ο Ορέστης Τάτσης
Ο Ορέστης Τάτσης

Όσο για το πού εστιάζει σκηνοθετικά στην παράσταση αυτή αναφέρει πως “για μένα η παράσταση είναι οι ηθοποιοί. Εκεί εστιάζω. Στην παράσταση μας προσπαθώ να θυμίζω στον θεατή ότι αυτό που βλέπει είναι θέατρο. Γιατί το θέατρο είναι ένα ψέμα που λέει αλήθειες”.

Ο Έντουαρντ Άλμπι, στο διασημότερο έργο του, καταφέρνει με βιτριολικό χιούμορ και έχοντας ως συνεργούς το αλκοόλ και το περασμένο της ώρας, να αποτυπώσει τα ζωτικά ψεύδη των πρωταγωνιστών, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, συνδέοντας μαεστρικά τις διαπροσωπικές σχέσεις με τη διεθνή πραγματικότητα. Ο Ορέστης Τατσης σκιαγραφεί τα δύο ζευγάρια και τη δυναμική τους…Ο βραβευμένος με Πούλιντζερ Έντουαρντ Άλμπι φέρνει στο προσκήνιο δύο ζευγάρια, δύο διαφορετικές γενιές, δύο διαφορετικές κοσμοαντιλήψεις. Την «κοινωνία του καταναγκασμού» από το πρόσφατο παρελθόν η οποία δείχνει σιγά σιγά να μας αποχαιρετά αφήνοντας στις ψυχές μας τα υπολείμματά της. Και την «κοινωνία της επίδοσης» που καλπάζει από το μέλλον και καθορίζει ήδη τις ζωές μας. Υπήρξε προφητικός”.

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γούλφ;»
«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γούλφ;» Άλεξ Κατ

Συντελεστές

Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
Σκηνοθεσία: Ορέστης Τάτσης
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική Σύνθεση: Θοδωρής Αμπαζής
Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Πρωταγωνιστούν
Μάρθα: Ναταλία Στυλιανού
Τζώρτζ: Δημήτρης Ξανθόπουλος
Νίκ: Αγγελος Ανδριόπουλος
Χάνι: Σεμίνα Πανηγυροπούλου

INFO

 Για 16 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στην Κάτω Σκηνή του θεάτρου «Από Μηχανής». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα