Διαμαρτυρία καλλιτεχνών έξω από το Εθνικό Θέατρο

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών έξω από το Εθνικό Θέατρο
NEWS 24/7

Οι σπουδαστές των δραματικών σχολών παρά τις κακές καιρικές συνθήκες συνεχίζουν τις δράσεις τους ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 που υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

Το απόγευμα της Τρίτης (7/2) πραγματοποιήθηκε μία ακόμη προγραμματισμένη δράση έξω από το Κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θέατρου, το οποίο από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου τελεί υπό κατάληψη από σπουδαστές/τριες ιδιωτικών, ημικρατικών και κρατικών καλλιτεχνικών σχολών από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των σπουδαστών των δραματικών σχολών, αλλά και των καλλιτεχνών ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 που υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι σπουδαστές “έκλεισαν” την οδό Αγίου Κωνσταντίνου, φωνάζοντας συνθήματα – πολλά από τα οποία αφορούσαν στον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θέατρου, Δημήτρη Λιγνάδη– και παίζοντας μουσική με διάφορα μουσικά όργανα.

Αίσθηση προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός πως σπουδαστές επικοινώνησαν λίγο πριν τις 18.00 με το NEWS 24/7 καταγγέλλοντας την ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων γύρω από το κτίριο. Μάλιστα έκαναν λόγο και για ύπαρξη κλούβας των ΜΑΤ. Την ώρα της δράσης, ωστόσο, ούτε η κλούβα ήταν παρούσα, ούτε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει ήδη προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023.

Δείτε εικόνες από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών:

NEWS 24/7

NEWS 24/7

NEWS 24/7

 
NEWS 24/7

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα