Γέλιο, συγκίνηση και στοχασμός: Τι θα δούμε στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Γέλιο, συγκίνηση και στοχασμός: Τι θα δούμε στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Δύο παραστάσεις, ένα ολοκαίνουριο Comedy Club κι ένα "Autumn Jazz Festival" θα στεγάσει το κεντρικό θέατρο των Αθηνών.

Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα παραγωγών γεμάτο γέλιο, συγκίνηση και στοχασμό θα παρουσιάσει τη νέα καλλιτεχνική περιόδο το θέατρο «Τζένη Καρέζη» ευελπιστώντας να ψυχαγωγήσει μέσα από διαφορετικού είδους και ύφους παραστάσεις το κοινό.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα

«Πώς να σωπάσω… » Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση με αφηγητή τον Κώστα Καζάκο

Με τους: Χρήστο Θηβαίο, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Βιολέτα Ίκαρη, Κώστα Τριανταφυλλίδη/ Κείμενα, σκηνοθεσία: Τζένη Κόλλια/ Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης/ Αφηγητής ο Κώστας Καζάκος

Κάθε Κυριακή στις 19.00 και κάθε Δευτέρα στις 21.00 από τις 17 Οκτωβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου/ Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: €20 /Μειωμένο: €15/ Τιμές: https://www.viva.gr/tickets/festival/theater/pos-na-sopaso/

Μια παράσταση που μέσα από διαχρονικά τραγούδια παιγμένα από ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, που έρχονται από διαφορετικές εποχές και τόπους, αφηγείται τα πάθη των λαών στον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο.

Τραγούδια της παράδοσης και τραγούδια μεγάλων μας συνθετών, όπως ο Μαρκόπουλος, ο Λοΐζος, ο Θεοδωράκης, ο Μούτσης, ο Τσιτσάνης, ο Μάρκος Βαμβακάρης, ερμηνευμένα από τέσσερις σπουδαίους τραγουδιστές, τον Χρήστο Θηβαίο, την Ανδριάνα Μπάμπαλη, τη Βιολέτα Ίκαρη και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Παίζουν οι μουσικοί: Πιάνο : Θανάσης Βήχος/ Μπουζούκι : Μάκης Πελέκας/ Μπάσο: Μίμης Ντούτσουλης/ Βιολί: Ανδρέας Τράπαλης/ Ακορντεόν: Ντίνος Χατζηϊορδάνου/ Κιθάρα: Γιάννης Παπαζαχαριάκης/ Σκηνικός Χώρος: Βασιλική Σύρμα/ Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση/ Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μπεζάνης/ Ηχοληψία: Θοδωρής Μιχαλός

«Αγώνας Νέγρου και Σκύλων» του Μπερνάρ Μαρί Κολτές

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα έργα του Μπερνάρ Μαρί Κολτές επέλεξε να παρουσιάσει το Θέατρο Τζένη Καρέζη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σωτηρίου. Πρόκειται για το έργο «Αγώνας Νέγρου και Σκύλων» το οποίο, γραμμένο το 1979, αποτελεί ένα άκρως ζωντανό και επίκαιρο κείμενο που θίγει δεξιοτεχνικά τους φόβους, τις ψευδαισθήσεις, τις ελπίδες αλλά και την απληστία του ανθρώπου, πάθη ικανά να τον θέσουν εκτός ορίων, ηθικής αλλά και εκτός ευτυχίας.

Λίγα λόγια για το έργο: Σε μία χώρα στις Δυτικής Αφρικής, ο Άλμπουρυ ένας μαύρος άνδρας, εισβάλει σε ένα περίκλειστο και καλά φρουρούμενο Γαλλικό εργοτάξιο, για να παραλάβει το νεκρό σώμα του αδελφού του, που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα.

Εκεί θα συναντηθεί με τρεις λευκούς που κατοικούν εντός του εργοταξίου, τον Όρν τον υπεύθυνο του εργοταξίου, τον Καλ έναν νεαρό Γάλλο μηχανικό και την Λεονή μία γυναίκα με εύθραυστη υγεία, που έφερε ο Όρν μαζί του απ’ το Παρίσι με σκοπό να την παντρευτεί. Οι δύο λευκοί άνδρες με διάφορες προφάσεις, αρνούνται να παραδώσουν το νεκρό στον αδελφό του. Τότε ο Άλμπουρυ τους δηλώνει ότι δεν πρόκειται να φύγει από τον χώρο τους μέχρι να του δώσουν τον νεκρό για να τον θάψει. Η στάση του Άλμπουρυ θα οδηγήσει την αντιπαράθεση του με τον Όρν και τον Καλ στα άκρα και θα φέρει στην επιφάνεια τη συγκάλυψη της δολοφονίας, του Νουόφια του αδελφού του Άλμπουρυ καθώς και ένα σκάνδαλο διαφθοράς, εις βάρος των κατοίκων του χωριού που βρίσκεται κοντά στο εργοτάξιο, το οποίο η Γαλλική κατασκευαστική εταιρεία θέλει να κρατήσει καλά κρυμμένο.
Στον αγώνα του για δικαιοσύνη ο Άλμπουρυ θα βρει έναν απρόσμενο σύμμαχο, την Λεονή. Τα γεγονότα του έργου διαδραματίζονται εντός μιας νύχτας, από το σούρουπο ως την αυγή στις επόμενης μέρας.

Μετάφραση: Σύλβια Κιούση/ Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σωτηρίου/ Σκηνικά: Τζίνα Ηλιοπούλου/ Κοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου/ Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος/ Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Πετροπούλου/ Μουσικό-Ηχητικό περιβάλλον: Νικόλας Χάλαρης / Παίζουν: Δημήτρης Ραφαήλος, Σαμουήλ Ακίνολα, Ευτυχία Γιακουμή, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης/

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου/ Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: €18/Μειωμένο: €15 και 12/ https://www.viva.gr/tickets/theater/tzeni-karezi/agonas-negrou-kai-skylon-tou-bernard-marie-koltes/

«MIC DROP Comedy Club»

Αυτό το Φθινόπωρο η Αθήνα υποδέχεται το MIC DROP Comedy Club στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη»!

Ένα νέο comedy club εμφανίζεται στο κέντρο της Αθήνας, με στέγη το Θέατρο «Τζένη Καρέζη». Περισσότεροι από 30 κωμικοί αποτελούν τον πυρήνα του MIC DROP Comedy Club, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων ονομάτων της ελληνόφωνης σταντ απ σκηνής, και νεότερων πολλά υποσχόμενων κωμικών.

Κάθε εβδομάδα από τις 6 Οκτωβρίου θα ανεβαίνουν στη σκηνή διαφορετικοί stand up comedians, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει με ενιαίο εισιτήριο πολλούς κωμικούς σε 2 ώρες κωμωδίας, ενώ σε κάθε παράσταση θα υπάρχουν δέκα θέσεις δωρεάν για ΑΜΕΑ και ανέργους.

Στο comedy club θα εμφανιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανατολίτης, Άλεξ Κένσιν Αποστολόπουλος, Χριστίνα Βούλγαρη, Κατερίνα Βρανά, Δημήτρης Δημόπουλος, Δημήτρης Δούκογλου, Θωμάς Ζάμπρας, Γιώργος Καραμανλής, Χρύσα Κατσαρίνη, Ήρα Κατσούδα, Αθηνά Κεφαλοπούλου, Παναγιώτης Κούδας, Οδυσσέας Μαυρομμάτης, Βαγγέλης Μουλαράς, Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος, Δήμητρα Νικητέα, Χάρης Νταρζάνος, Οδυσσέας Ντενίζ Ουρέμ, Ειρήνη Ξυγκάκη, Αλέξανδρος Πασπαρδάνης, Ανδρέας Πασπάτης, Αριστοτέλης Ρήγας, Πάρις Ρούπος, Γιάννης Ρούσσος, Θανάσης Σαμαράς, Άγγελος Σπηλιόπουλος, Αλέξανδρος Τιτκώβ, Σπήλιος Φλώρος, Ηλίας Φουντούλης, Αλέξανδρος Χαριζάνης, Δημήτρης Χριστοδούλου, Δημήτρης Χριστοφορίδης, Απόλλων Roach …και πολλοί ακόμα!

Ο «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος συναντά για δεύτερη φορά την «καυστική» πένα του Πιτσιρίκου και μας παρουσιάζουν στο Θέατρο “Τζένη Καρέζη” από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη την νέα Stand Up Comedy παράσταση «200 Χρόνια Δανεικά»

Ο Πιτσιρίκος και ο Χριστόφορος Ζαραλίκος δεν θα μπορούσαν να μην δώσουν πατριωτικό “παρών” στους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και αποφάσισαν να γράψουν την παράσταση με τίτλο «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά». Βάζοντας τον πήχη ψηλά φιλοδοξούν να προσφέρουν περισσότερο γέλιο απ’ ότι οι επίσημες εκδηλώσεις του κράτους, σχεδόν αδύνατο σύμφωνα με ειδικούς εορτοσιολόγους. Στην απρόβλεπτη και προκλητική Stand Up Comedy παράσταση θα υπάρχει – όπως πάντα – κοινωνική και πολιτική σάτιρα, εγγυημένο κέφι, τρελή διάθεση και ανατρεπτικό χιούμορ χωρίς επίσης να λείπουν οι αυτοσαρκασμοί και οι εύστοχοι σχολιασμοί για όλους και για όλα!

Στην παράσταση συμμετέχουν: μέλη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»/ Χριστόφορος Ζαραλίκος: «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά»/ Κείμενο: Πιτσιρίκος – Χριστόφορος Ζαραλίκος/ Κάθε Τετάρτη στις 21.00 από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 29 Δεκεμβρίου/ Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: €14, Μειωμένο: €12/ https://www.viva.gr/tickets/festival/standupcomedy/mic-drop-comedy-club/Κάθε Πέμπτη στις 21.00 από τις 14 Οκτωβρίου έως τις 30 Δεκεμβρίου/ Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: €14/Μειωμένο: €12 / https://www.viva.gr/tickets/festival/standupcomedy/1821-2021-diakosia-chronia-daneika/

“Autumn Jazz Festival”

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 30/9 – 3/10 και 7/10 – 10/10, στις 21.00

Το θέατρο «Τζένη Καρέζη» παρουσιάζει το “Autumn Jazz Fest” ένα φεστιβάλ με μουσικές από Αμερική, Αφρική και Ελλάδα, διάρκειας δύο εβδομάδων, με έναρξη την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ φιλοξενεί καλλιτέχνες από την ελληνική τζαζ σκηνή και όχι μόνο. Κορυφαία ονόματα, όπως ο Τάκης Πατερέλης, ο Γιώργος Κοντραφούρης και πολλοί εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς, όπως οι “Soul peanuts” και “Jeepers Creepers” θα παρουσιάσουν τις διάφορες εκφράσεις της τζαζ μουσικής. Ακόμη, καλλιτέχνες όπως η Idra Kayne, ο MC Yinka και o Jerome Kaluta με επιρροές από τη funk, soul, hip hop και reggae θα αναδείξουν το ελληνο-αφροαμερικάνικο στοιχείο στην ανανεωμένη ατμόσφαιρα του θεάτρου «Τζένη Καρέζη».

Θέατρο «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3 (στάση μετρό – Σύνταγμα)/ Πληροφορίες: 2103636144 – 2103625520/ Η πρόσβαση στο θέατρο είναι δυνατή με αμαξίδιο/Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr/https://www.viva.gr/tickets/festival/music/autumn-jazz-fest/

Το Θέατρο «Τζένη Καρέζη» ανακοινώνει ειδική προσφορά προπώλησης εισιτηρίων για τις παραστάσεις του.

Συγκεκριμένα: Προσφορά ηλεκτρονικής προπώλησης 8 ευρώ για όλα τα εισιτήρια των παραστάσεων μέσω του viva.gr. Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 27/9 για τις θεατρικές/μουσικοθεατρικές/stand up comedy παραστάσεις και μέχρι τις 20/9 για το Autumn Jazz Fest

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα