Η Γεωργία Μαυραγάνη και “Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα” σαν μια ιστορία γνωστή από τα παλιά

Η Γεωργία Μαυραγάνη και “Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα” σαν μια ιστορία γνωστή από τα παλιά
Η Γεωργία Μαυραγάνη

Οκτώ ηθοποιοί και ένας μουσικός θα ξετυλίξουν την ιστορία της οικίας των Μάννον την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Η Γεωργία Μαυραγάνη διασκευάζει και σκηνοθετεί το το αριστούργημα του Ευγένιου Ο’ Νηλ, “Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα” ( το πρώτο μέρος -Ο Γυρισμός-) στη σημαντική μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ . Οκτώ ηθοποιοί και ένας μουσικός θα ξετυλίξουν την ιστορία της οικίας των Μάννον. Με τη χρήση μικροφώνων, ήχων και την ανάδειξη των υπέροχων σκηνικών οδηγιών του Ο’ Νηλ, αυτός ο οκταμελής «Χορός» θα αφηγηθεί -και σε στιγμές θα αναπαραστήσει- τον αιχμηρό λόγο του Αμερικανού συγγραφέα, σαν μια ιστορία γνωστή από τα παλιά.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές/Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη/Μουσική: Χάρης Νείλας/Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Νίκος Γιαλελής, Θανάσης Δόβρης, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Ράνια Κελαϊδίτη, Μαρίνα Παπούλια, Ελίνα Ρίζου, Κωνσταντίνος Σιώζος, Ρούλα Τζήμου

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 17.00 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ /Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€/Η παράσταση πραγματοποιείται με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα./Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Ticket Services ή τηλεφωνικά στο 210 7234567.

*Σημειώστε πως τρεις σκηνοθέτριες της νέας γενιάς καταπιάνονται στις Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ με τρία θεατρικά κείμενα-σταθμούς που θέτουν στο επίκεντρο τη μητρότητα και τη συναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου, όπως αυτή άρρηκτα συνδέεται με την πρωταρχική εμπειρία. Έτσι, η Γεωργία Μαυραγάνη καταπιάνεται με το αριστούργημα του Ευγένιου Ο’ Νηλ, “Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα (Μέρος Α’ _Ο Γυρισμός)” σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη. Ακολουθούν ο Πατέρας του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη και η Άλκηστις του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα