Η Μυρτώ Αλικάκη γίνεται πρωταγωνίστρια της Σεμίνας Διγενή

Διαβάζεται σε 2'
Η Μυρτώ Αλικάκη γίνεται πρωταγωνίστρια της Σεμίνας Διγενή

Το βιβλίο της Σεμίνας Διγένη Felicità γίνεται θεατρικό έργο με πρωταγωνιστές τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Γιάννη Σοφολόγη. Από τις 6 Νοεμβρίου στο θέατρο Αλκυονίς.

Felicità ή για τους παλαιότερους το τραγούδι αυτό το 1983 που έμπαινε στα ελληνικά σπίτια  και σκορπούσε χαμόγελα και μας έκανε να λικνιζόμαστε στους ρυθμούς του. Το ομώνυμο βιβλίο της Σεμίνας Διγενή (κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική) έχει καθαρόαιμη θεατρική δομ και σε αυτό το μυστήριο και η ανατρεπτική πλοκή συντηρούν μέχρι την τελευταία σελίδα αμείωτο το ενδιαφέρον.

Στο «Felicità», η Σεμίνα Διγενή διηγείται ένα παράτολμο πείραμα, ένα παιχνίδι, όπου οι ήρωες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, εναλλάσσονται στους ρόλους του θύτη και του θύματος. Μια φαινομενικά απλή συνάντηση ανάμεσα σε μια σκηνοθέτη και έναν νεαρό διανομέα, εξελίσσεται σε μια κατάσταση γεμάτη ερωτηματικά. Τι συνδέει τελικά αυτούς τους δύο ήρωες; Όταν, η αλήθεια αποκαλυφθεί, ανατρέπει σαρωτικά όσα φαίνονται να ισχύουν.
Με έντονα στοιχεία θρίλερ, το «Felicità» αποδεικνύει ότι όταν το θέατρο ξεφύγει από τα όρια της θεατρικής σκηνής, γίνεται ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

Ξεκίνησα να το γράφω έχοντας κάποιες ολοζώντανες εικόνες στο μυαλό μου, σαν να έβλεπα δηλαδή το κείμενο που ήθελα να γράψω, να παίζεται μπροστά μου, άλλοτε σαν ταινία κι άλλοτε σαν παράσταση. Αν και δεν υπήρξε… μεσολάβηση ουσιών, αισθάνθηκα πως όλες αυτές οι σελίδες σαν να γεννήθηκαν μέσα σε ατμόσφαιρα ψυχεδέλειας! Όταν τελείωσε δεν ήξερα πού θα έπρεπε να το κατατάξω ως είδος. Το είπα νουβέλα, αλλά νομίζω πως είναι θεατρικό έργο” είχε αναφέρει η Σεμίνα Διγενή σε συνέντευξή της στο NEWS 24/7.

Δε μας έκανε καμία εντύπωση που το βιβλίο αυτό γίνεται τώρα θεατρική παράσταση και μάλιστα με πολύ αξιόλογους συντελεστές. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Λητώ Τριανταφυλλίδου, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Γιάννη Σοφολόγη. Τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης, τα κοστούμια ο σχεδιαστής Απόστολος Μητρόπουλος και τον σκηνικό χώρο επιμελείται ο σκηνογράφος Δημήτρης Πολυχρονιάδης.

Οι πρόβες για το «Felicità» έχουν ξεκινήσει.

Info:

Ταυτότητα παράστασης

Felicità Της Σεμίνας Διγενή με τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Γιάννη Σοφολόγη

Σκηνοθεσία: Λητώ Τριανταφυλλίδου
Σκηνικά: Δημήτρης Πολυχρονιάδης
Κουστούμια: Απόστολος Μητρόπουλος
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπουλου
Βίντεο: Κάρολος Πορφύρης
Οργάνωση Παραγωγής: Κατερίνα Λιάτσου
Βοηθός σκηνογράφου: Άννα Σάπκα
Παραγωγή: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, Ζουρ Φιξ ΑΜΚΕ

Από 6 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Θέατρο ΑΛΚΥΟΝΙΣ, Ιουλιανού 42, Αθήνα – Τηλ: 2108828100

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα