Κώστας Νικούλι: Ο Πέτρος του “Σασμού” στο πλευρό του Γιάννη Στάνκογλου

Κώστας Νικούλι: Ο Πέτρος του “Σασμού” στο πλευρό του Γιάννη Στάνκογλου
@PATROKLOS_SKAFIDAS

Ο 26χρονος Κώστας Νικούλι πρωταγωνιστεί στο "Killer Joe" μαζί με τον Γιάννη Στάνκογλου ο οποίος επίσης σκηνοθετεί το έργο του Tracy Lets

Τον πρωτοείδα το 2018 στα εξαιρετικά “Μαθήματα Πολέμου” στο Υποσκήνιο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που είχε σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ξεχώριζε με το ορμητικό και πηγαίο του ταλέντο. Λίγα χρόνια πριν, το 2014, απέσπασε το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού για την “Ξενία” του Πάνου Κούτρα από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας. Ακολούθησαν κι άλλες στιβαρές θεατρικές του παρουσίες στον “Ήχο του όπλου” (2018, σκην. Μάνου Καρατζογιάννη), στο “Πόλεμος και Ειρήνη” (2019, σκην. Ιόλη Ανδρεάδη), αλλά και στον “Προμηθέα Δεσμώτη” (2019, σκην. Σταύρου Τσακίρη) που ανέβηκε και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Ο λόγος για τον 26χρονο Κώστα Νικούλι που φέτος τον γνώρισε και το ευρύ κοινό ενσαρκώνοντας τον Πέτρο Βρουλάκη στον τηλεοπτικό “Σασμό” που κάνει θραύση στην τηλεόραση του Alpha.

Τη φετινή θεατρική σεζόν θα πρωταγωνιστήσει στο πλευρό του Γιάννη Στάνκογλου στο «Killer Joe» του Tracy Letts που θα σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Στάνκογλου.

@PATROKLOS_SKAFIDAS

Ο Tracy Letts εμπνέεται στα τέλη του 20ου αιώνα από την κατάρρευση του αμερικανικού ονείρου για να γράψει το έργο «Killer Joe». Βαθιά επηρεασμένος από τον Αμερικανικό Νότο του περιθωρίου, το πολιτικό και κοινωνικό του βλέμμα συναντά τη μη προνομιούχα τάξη, τον λαό των τροχόσπιτων, που έχει το υποτιμητικό παρατσούκλι trailertrash («σκουπίδια των τροχόσπιτων»).

Χωρίς να «εξιδανικεύει» τη φτώχεια με στοιχεία ανθρωπισμού, αρετής, αυτοθυσίας και ανωτερότητας, ο Letts γράφει ένα βίαιο έργο με θέμα την παθογένεια μιας δυσλειτουργικής οικογένειας. Με στοιχεία που δανείζεται από τη μαύρη κωμωδία και το θρίλερ και με επιρροές από τον Tennessee Williams και τον William Falkner κάνει πρωταγωνιστή έναν κόσμο βίαιο, χυδαίο και αδυσώπητα σκληρό.

@PATROKLOS_SKAFIDAS

Υπόθεση του έργου: Ένας καταχρεωμένος νεαρός έμπορος ναρκωτικών ζητά από έναν ντετέκτιβ της αστυνομίας του Τέξας, έναν σύγχρονο καουμπόι του Νότου, που συμπληρώνει το εισόδημά του ως επαγγελματίας εκτελεστής, να σκοτώσει τη μητέρα του ώστε να εισπράξει ο ίδιος, η μικρότερη αδερφή του, ο πατέρας του και η μητριά του την ασφάλεια ζωής. Καθώς δεν έχει να δώσει προκαταβολή για τον φόνο, ο ντετέκτιβ του ζητά ως εγγύηση τη μικρή του αδερφή και εκείνος, με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, τη δίνει.

Συντελεστές παράστασης: Μετάφραση: Γιάννης Σακαρίδης, Ντενίς Νικολάκου/Σκηνοθεσία: Γιάννης Στάνκογλου/Δραματουργική επεξεργασία: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου/Σκηνικά&Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη/Μουσική: Φώτης Σιώτας/Χορογραφία: Έντι Λάμε/Φωτισμοί:Γιώργος Καρβέλας/Βοηθός Σκηνοθέτη: Πανάγος Ιωακείμ / Φωτογραφίες& Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας/Γραφιστική επιμέλεια: Μάριος Γαμπιεράκης/ Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Κώστας Νικούλι, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Δήμητρα Λημνιού, Ναταλία Σουίφτ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα