ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας 'Νύχτες Πρεμιέρας' (Athens International Film Festival). Πρόγραμμα προβολών, νέα, κριτικές ταινιών για το φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας που πραγματοποιείτε κάθε χρόνο.

Νύχτες Πρεμιέρας 2022: Έρχονται δύο από τις πιο συγκλονιστικές ταινίες της χρονιάς

Νύχτες Πρεμιέρας 2022: Έρχονται δύο από τις πιο συγκλονιστικές ταινίες της χρονιάς

Η σπαρακτική τελευταία ταινία του Γκασπάρ Ουλιέλ κι ένα αδιανόητο ντοκιμαντέρ από τα βάθη του ανθρώπινου σώματος(!) θα παιχτούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

"Μετά το Μεσημέρι" του Αλέξη Κουκιά-Παντελή

Οι μεγάλες ταινίες Μικρού Μήκους έρχονται στις οθόνες σας δωρεάν

Για τρίτη χρονιά, οι βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έρχονται στο onassis.org και στο Onassis Channel στο YouTube.

Ο τρανς σκηνοθέτης του “Disclosure” στο Netflix αλλάζει το Χόλιγουντ

Ο τρανς σκηνοθέτης του “Disclosure” στο Netflix αλλάζει το Χόλιγουντ

Μιλήσαμε με τον Sam Feder και τη συμπαραγωγό του ντοκιμαντέρ, Amy Scholder, για την προέλευση του ντοκιμαντέρ, το ρίσκο της ορατότητας, την προβληματική ιστορία της τρανς αναπαράστασης στα media, και την αλυσιδωτή αντίδραση που επέφερε η ταινία τους στη βιομηχανία.

«Χαμομήλι» του Νεριτάν Ζιντζιρία

10 χρόνια Ελληνικές Μικρές Ιστορίες: Δείτε δωρεάν τις βραβευμένες ελληνικές μικρού μήκους των Νυχτών Πρεμιέρας

Γιορτάζοντας τα 10 χρόνια του τμήματος Ελληνικές Μικρές Ιστορίες, οι Νύχτες Πρεμιέρας φιλοξενούν στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ (online.aiff.gr) από την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου όλες τις ταινίες μικρού μήκους που κέρδισαν το βραβείο Καλύτερης Ταινίας τα προηγούμενα χρόνια.

Νύχτες Πρεμιέρας

Νύχτες Πρεμιέρας 2021: 14 ημέρες προβολών και 140 ταινίες δίνουν στην πόλη την εξωστρέφεια που της αξίζει

Όλα όσα έγιναν στη Συνέντευξη Τύπου του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στον θερινό κινηματογράφο της Αίγλης Ζαππείου.

Αφιέρωμα στο Trans Cinema στις Νύχτες Πρεμιέρας/LITTLE GIRL του Sébastien Lifshitz  (2020) 

Ζωές σε Μετάβαση: Αφιέρωμα στο Trans Cinema στις Νύχτες Πρεμιέρας

Στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας βρίσκουμε ιστορίες τρανς χαρακτήρων, πολυφωνικές, παθιασμένες, αλέγκρες, κάποιες φορές μελαγχολικές, αλλά πάντα αγαπησιάρικες.