Ο Αλέξανδρος Διαμαντής κοιτάζει “τολμηρά” τον “Γλάρο”

Διαβάζεται σε 3'
Από την παράσταση Γλάρος στο θέατρο Σημείο
Από την παράσταση Γλάρος στο θέατρο Σημείο

“Ο Γλάρος”, το γόνιμο έργο του Τσέχωφ, παρουσιάζεται με απολύτως προσωπική ματιά από τον Αλέξανδρο Διαμαντή στο Θέατρο Σημείο έως την Κυριακή 21/1.

«Η ζωή όπως τη βλέπουμε στα όνειρά μας». «Χρειαζόμαστε νέους τρόπους έκφρασης». «Η εποχή μας είναι νεκρή». «Να μάθεις να έχεις πίστη». «Γράφω αυτό που μου υπαγορεύει η ψυχή μου».

Λόγια και φράσεις ειπωμένες με συναισθηματισμό και τρόπο που επιδιώκουν να ταρακουνήσουν τις βεβαιότητες γύρω από το γόνιμο έργο που καθιέρωσε τον Τσέχωφ ως θεατρικό συγγραφέα.  Ο Γλάρος, «μια κωμωδία σε τέσσερις πράξεις», όπως τη χαρακτηρίζει ο Ρώσος συγγραφέας θίγει πως οι άνθρωποι επιδιώκουν να ξεπεράσουν τα αδιέξοδα της ζωής τους.

Όλα αυτά μέσα από τις έννοιες και τα συναισθήματα του έρωτα, της τέχνης, της επανάστασης, του συμβιβασμού, της οργή, της απάθειας, της δημιουργίας και της πίστης. Στην πορεία της ζωής τους αναμετριούνται με αυτά, χάνουν και νικούν, σε έναν δρόμο καταδικασμένο να οδηγήσει στον όλεθρο, όσο αγαθές και ας είναι οι προθέσεις.

Από την παράσταση Γλάρος στο θέατρο Σημείο
Από την παράσταση Γλάρος στο θέατρο Σημείο

Το κορυφαίο τσεχοφικό έργο σκηνοθετεί ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Αλέξανδρος Διαμαντής στο Θέατρο Σημείο, σε μια τολμηρή και προσωπική προσέγγιση, με διαφορετικό φινάλε από αυτό του Τσέχοφ, που δημιουργεί γόνιμους προβληματισμούς. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης προβάλλει το εξής ερώτημα μέσα από την προσέγγισή του: τι είναι τελικά αυτό που απομένει από το πέρασμά μας από τη ζωή; Υπάρχει ελπίδα για τους δυστυχισμένους;

Από την παράσταση Γλάρος στο θέατρο Σημείο
Από την παράσταση Γλάρος στο θέατρο Σημείο

Ο Τρέπλιεφ, τον οποίο ενσαρκώνει επιτυχημένα ο Δημήτρης Μανδρινός, σκιαγραφείται ως μοναδική συνείδηση που θυμάται και ξαναζεί, όλα τα συμβάντα εκείνα που συγκρότησαν την μοναδική πορεία του στη ζωή. Όλες οι ερμηνείες είναι καλοδουλεμένες και οι ηθοποιοί δίνουν φωνή στους ήρωες που δεν είναι ούτε θεοί, ούτε βασιλιάδες, ούτε πολεμιστές, άλλα άνθρωποι που ερωτεύονται, φωνάζουν, κλαίνε και έπειτα είναι αγαπημένοι ξανά.

ΙΝΦΟ

Συντελεστές:
Διασκευή & Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Διαμαντής
Σκηνικά & Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Κίνηση: Νικολέτα Γκριμέκη
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Διεύθυνση Παραγωγής: Βάσια Ζορμπαλή
Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Πουλή
Παραγωγή: ΤΕΧΝΗΧΩΡΟΣ

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ιωάννα Μακρή (Αρκάντινα)
Δημήτρης Μανδρινός (Τρέπλιεφ)
Μανταλένα Καραβάτου (Νίνα)
Βαγγέλης Ρόκκος (Τριγκόριν-Μεντβεντένκο)
Περικλής Μοσχολιδάκης (Ντορν-Σόριν)
Δανάη Παπουτσή (Μάσσα)

Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ – Σκηνή lab, Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα, Τηλ. 210 9229579
Μέρες & Ώρες παραστάσεων έως την Κυριακή 21 Ιανουαρίου: Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 Κυριακή στις 19:30

Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα