Τη θλίψη τους εξέφρασαν τα κόμματα για τον χαμό του Στάθη Ψάλτη

Τη θλίψη τους εξέφρασαν τα κόμματα για τον χαμό του Στάθη Ψάλτη
Ο Γιάννης Σμαραγδής, μετά τις ταινίες ΚΑΒΑΦΗΣ, EL GRECO και Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ, ανακοινωσε την νέα του ταινία ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.Είναι μια πολυκύμαντη αναζήτηση του συγγραφέα, μέσα από όνειρα και ταξίδια σε τόπους που αγάπησε, διεκδικώντας βιωματικά να κατανοήσει τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα του, στην «Κρητική Ματιά» η οποία τον οδήγησε στην κατάργηση του φόβου του θανάτου και στην κατάκτηση μιας ανώτερης ελευθερίας..Το Αγιον Ορος, το Ορος Σινά, το Πεκίνο, το Παρίσι, η Βιέννη, η Μόσχα και το Βερολίνο είναι μέρη που επισκέφθηκε ο συγγραφέας και τώρα επιδιώκει να αναδείξει η παραγωγή με επιτόπου γυρίσματα καθώς το σενάριο, σύμφωνα με τη σκηνοθετική προσέγγιση του Γιάννη Σμαραγδή, θέλει να αναδείξει το εσωτερικό ταξίδι του Καζαντζάκη που αναζητά «να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, τον Ζορμπά ---ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Τι αναφέρουν τα κόμματα για τον θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού

Για έναν σπουδαίο άνθρωπο και ηθοποιό κάνουν λόγο τα κόμματα για την απώλεια του Στάθη Ψάλτη.

Η ΝΔ σημειώνει ότι “υπήρξε σπουδαίος ηθοποιός και σπουδαίος άνθρωπος. Χάρισε γέλιο στους Έλληνες και στήριζε τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη.Ο καλλιτεχνικός κόσμος από σήμερα είναι φτωχότερος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του”, ενώ το ΚΚΕ υπογραμμίζει: “Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένας ταλαντούχος και ιδιαίτερα δημοφιλής ηθοποιός. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Στάθη Ψάλτη”.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρει ότι ήταν ένας  ηθοποιός που γέμιζε τα θέατρα, καθώς έκανε τεράστιες επιτυχίες στην επιθεώρηση. ”Ήταν όμως εξαιρετικός και σε δραματικούς ρόλους όπως με την συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά Συμβολαιογράφος στην ΕΡΤ το 1979, και την πρόσφατη εμφάνιση στον ρόλο έκπληξη της παραμάνας, στον Ρωμαίο και Ιουλιέτα σε σκηνοθεσία Δ. Λιγνάδη στο θέατρο Πάνθεον” υπογραμμίζει η Δημοκρατική συμπαράταξη και καταλήγει λέγοντας: “Αναμφισβήτητα όμως ο Στάθης Ψάλτης, ταυτίστηκε με τις ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 80. Με αυτές τις ταινίες έβαλε την σφραγίδα του στην τηλεοπτική ψυχαγωγία της εποχής και αποσπούσε το τρανταχτό γέλιο χιλιάδων τηλεθεατών με τις ατάκες του, με τους νεολογισμούς του που έγιναν σλόγκαν, με τον αυτοσαρκασμό του, με τις μεταμφιέσεις του!  Πάντα αντισυμβατικός και εκκεντρικός, αλλά γνήσια λαϊκός, ακόμα και σήμερα μέσα από τις τηλεοπτικές επαναλήψεις των ταινιών εκείνων, εξακολουθεί να μας χαρίζει το γέλιο, και με το ταλέντο του που ξεχειλίζει, μας ταξιδεύει στα χρόνια της νιότης μας, τα χρόνια της αθωότητας και της ανεμελιάς.

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στον ρόλο του Ηγούμενου της Μονής Σινά στην ταινία Καζαντζάκης του Γ. Σμαραγδή η οποία θα βγει στις αίθουσες το προσεχές φθινόπωρο. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα