Το ΙΝΚ του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει – Γιατί δεν πρέπει να το χάσετε

Διαβάζεται σε 3'
INK- Δημήτρης Παπαϊωάννου
Julian-Mommert

Το ΙΝΚ του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει για πέντε παραστάσεις στο Μέγαρο, στις 22, 23, 24 25 και 26 Απριλίου, ύστερα από έναν ολόκληρο χρόνο παγκόσμιας περιοδείας.

Τη χρονιά που μας πέρασε, η παγκόσμια πρεμιέρα του ΙΝΚ, του νέου έργου του Δημήτρη Παπαϊωάννου, ήταν αναμφίβολα ένα από τα πιο αναμενόμενα πολιτιστικά γεγονότα της σεζόν. Γι΄αυτό και οι παραστάσεις του σημείωσαν το απόλυτο sold out.

Το ΙΝΚ είναι φτιαγμένο σαν ένα σκοτεινό όνειρο με θέμα τον πόθο και την ακύρωση. Κάτω από μια ασταμάτητη βροχή, μέσα σ’ ένα πλημμυρισμένο τοπίο ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαϊωάννου μαζί με τον Šuka Horn ενσαρκώνουν το δίπολο του ΙΝΚ.

INK- Δημήτρης Παπαϊωάννου
Julian-Mommert

Η παράσταση αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς σ’ όλο τον κόσμο και θα ολοκληρώσει τη διεθνή περιοδεία της στο ανακαινισμένο ιστορικό Théâtre de la Ville του Παρισιού, αμέσως μετά τις παραστάσεις της Αθήνας.

Γιατί δεν πρέπει να χάσετε την παράσταση αυτη

Εμείς παρακολουθήσαμε την παράσταση αυτή στην πρεμιέρα της στο Μέγαρο Μουσικής και σας τη συστήνουμε για τους εξής λόγους:

– Στο ΙΝΚ απεικονίζεται μία προσωπική σκοτεινή στιγμή του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Μία στιγμή ενδοσκόπησης, μία στροφή προς τα μέσα, στα βάθη του υποσυνειδήτου, εκεί που στροβιλίζονται η επιθυμία, ο πόθος και τα τραύματα.

– Πρόκειται για ένα έργο που μιλά για την επιθυμία, τη μανία σύνδεσης με τη νεότητα και την ομορφιά. Την ομορφιά του σώματος και την αποθέωσή του.

INK- Δημήτρης Παπαϊωάννου
Julian-Mommert

– Το δίδυμο Παπαϊωάννου- Horn βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία. Δεν είναι λίγες οι φορές που κινούνται σαν ένα σώμα. Ακόμη και όταν βρίσκονται μακριά. Και όλα αυτά υπό τη μουσική υπόκρουση του Κορνήλιου Σελαμσή που στην πρώτη του συνεργασία με τον Έλληνα δημιουργό κάνει την προσωπική του υπέρβαση.

– Η μουσική του- άψογα εκτελεσμένη από την MucicAeterna του Θεόδωρου Κουρεντζή- είναι βαθιά μελετημένη. “Συνομιλεί” με τους ήχους του νερού, μοιάζει σαν ένας μουσικός υδάτινος πίδακας, άλλοτε κλασικός, άλλοτε ρομαντικός, άλλοτε καθαρόαιμα λαϊκός.

Η προπώληση ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου 2024.

ΙΝΚ (2020)
Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμοί- Δημήτρης Παπαϊωάννου

Ντυμένος άνδρας | Δημήτρης Παπαϊωάννου
Γυμνός άνδρας | Šuka Horn

Μουσική | Κορνήλιος Σελαμσής
Ηχητικός σχεδιασμός | David Blouin
Σχεδιασμός φωτισμών | Lucien Laborderie, Στέφανος Δρουσιώτης

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι artist in residence στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τιμές εισιτηρίων
8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 11 € ● 17 € ● 24 € ● 29 € ● 34 € ● 40 €

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα