Το διπλό στοίχημα του Άρη Σερβετάλη και ένας απολογισμός

Το διπλό στοίχημα του Άρη Σερβετάλη και ένας απολογισμός

Διπλό στοίχημα για τον έμπειρο και ταλαντούχο ηθοποιό και μάλιστα εξαιρετικά δύσκολο, καθώς επωμίστηκε δύο πολύ δύσκολους ρόλους. Έναν θεατρικό και έναν κινηματογραφικό.

Ο Άρης Σερβετάλης είναι ο ηθοποιός που σχεδόν μονοπώλησε τους τελευταίους μήνες το ενδιαφέρον μας, καθώς πρωταγωνιστούσε στην πιο πολυσυζητημένη παράσταση, τον Όρέστη*” που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Κακλέας και στην πιο αναμενόμενη ταινία του φετινού καλοκαιριού, τον “Άνθρωπο του Θεού” που σκηνοθέτησε η Γιέλενα Πόποβιτς.

Διπλό στοίχημα για τον έμπειρο και ταλαντούχο ηθοποιό και μάλιστα εξαιρετικά δύσκολο, καθώς επωμίστηκε έναν από τους πιο δύσκολους τραγικούς ρόλους της αρχαίας ελληνικης δραματουργίας και ταυτόχρονα κλήθηκε να ερμηνεύσει τον ιδιαίτερα αγαπητό στους Έλληνες και πιο πρόσφατο από τους μεγάλους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, Άγιο Νεκτάριο.

Ο απολογισμός του δύσκολου αυτού στοιχήματος;

Ο Άρης Σερβετάλης ως Ορέστης Σταύρος Χαμπάκης


Η πλειοψηφία της κριτικής ύμνησε την ερμηνεία του στον Ορέστη και μίλησε για έναν εύθραυστο κινησιολογικό προσωπικό του θρίαμβο που έδωσε μία άλλη πιο ευαίσθητη διάσταση στην υπόσταση του πληγωμένου ήρωα και “έδεσε” με μία απόκοσμη χημεία με την Ηλέκτρα την οποία ερμήνευσε μοναδικά η Μαίρη Μηνά.

Ο Άρης Σερβατάλης στον Άνθρωπο του Θεού

Τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά στην ταινία ο Άνθρωπος του Θεού, την οποία το κοινό περίμενε να δει με ιδιαίτερη προσμονή λόγω της δεδηλωμένης εξαιρετικής σχέσης του ηθοποιού με τη θρησκεία και την εκκλησία. Γι΄αυτό και ξάφνιασε η υποδοχή που έλαβε η ερμηνεία του ως Άγιος Νεκτάριος. Εδώ η πλειοψηφία των κινηματογραφικών κριτικών βρήκε την ερμηνεία του αμήχανη και άτονη και τον ίδιο παραδομένο σε μία εντυπωσιακά κακογυρισμένη συρραφή συμβάντων.

Ο δημοφιλής και ταλαντούχος Άρης Σερβετάλης μπορεί, λοιπόν, να κέρδισε το στοίχημα στη δύσκολη αναμέτρησή του με την τραγική φιγούρα του Ορέστη, έχασε όμως όπως φαίνεται στα σημεία με την κινηματογραφική ενσάρκωση ενός Αγίου.. Σημειώστε πως τον φετινό χειμώνα ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει εκ νέου στον “Ρινόκερο” του Γιάννη Κακλέα, στο Θέατρο Κιβωτός,

*Όσοι δεν προλάβατε να δείτε μέχρι σήμερα τον “Ορέστη” μπορείτε να δείτε την παράσταση στις στάσεις που κάνει στην Αττική (1 Σεπτεμβρίου – ΑΙΓΑΛΕΩ – ΘΕΑΤΡΟ ”ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ”/ 2 Σεπτεμβρίου – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ/ 3 Σεπτεμβρίου – ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ/ 4 Σεπτεμβρίου – ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ/ 6 Σεπτεμβρίου – ΒΡΙΛΛΗΣΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ ”ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ”/ 8 Σεπτεμβρίου – ΝΙΚΑΙΑ-ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ/ 13 Σεπτεμβρίου – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Δ. ΚΙΝΤΗΣ/ 14 Σεπτεμβρίου – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Δ. ΚΙΝΤΗΣ/ 15 Σεπτεμβρίου – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΘΕΑΤΡΟ ”ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ”/ 20 Σεπτεμβρίου – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ/ 24 Σεπτεμβρίου – FALIRO SUMMER THEATER/ 25 Σεπτεμβρίου – FALIRO SUMMER THEATER/ 4 Οκτωβρίου – ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ/ 5 Οκτωβρίου – ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ)

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα