Το Φεστιβάλ Γκρεκ της Βαρκελώνης αποκτά ελληνικό άρωμα

Το Φεστιβάλ Γκρεκ της Βαρκελώνης αποκτά ελληνικό άρωμα

Το φεστιβάλ Γκρεκ θα συνεργαστεί στενά με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και θα φιλοξενήσει ελληνικές θεατρικές παραγωγές

Έναν ελληνικό τόνο αποκτά εφέτος το διάσημο φεστιβάλ Γκρεκ (Grec), που τελείται κάθε χρόνο στον ιστορικό χώρο του θεάτρου Γκρεκ, στη Βαρκελώνη.

Ο νέος του διευθυντής Φράνσεσκ Κασαντεσούς, σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στοχεύει να δώσει έναν καθαρά μεσογειακό χαρακτήρα στο πρόγραμμά του και να εξακτινώσει το φεστιβάλ πιο πολύ σε διεθνείς παραγωγές και θεάματα.

Κεντρικός άξονας της θεωρητικής θεματικής του φεστιβάλ Γκρεκ μέλλει, σύμφωνα με τον νέο διευθυντή του, να είναι η φύση της και ο τρόπος ζωής της Μεσογείου, που έχουν συσχετισθεί με τις έννοιες του ταξιδιού, της ανταλλαγής και του εμπορίου και φυσικά των αδιάκοπων μεταναστεύσεων.

Το φεστιβάλ Γκρεκ θα συνεργασθεί στενά με τα ανάλογα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κι από φέτος θα φιλοξενήσει παραγωγές από την Ελλάδα, ενώ από το 2018 προβλέπεται να παρουσιασθούν στα αντίστοιχα ελληνικά Φεστιβάλ παραγωγές του Γκρεκ.

Στην παρουσίαση του φετινού προγράμματος, ο Φ. Κασαντεσούς ανακοίνωσε ανάμεσα στις άλλες παραστάσεις και καλλιτεχνικά γεγονότα, την εμφάνιση μέσα στο καλοκαίρι της καινούργιας παραγωγής του Δημήτρη Παπαϊωάννου (μίας διεθνούς συμπαραγωγής, που ακόμη δεν έχει τίτλο και θα ανέβει στην Αθήνα τον Μάιο).

(Φωτογραφία: Julian Mommert, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα