Το Κέντρο Πομπιντού ανοίγει ξανά έπειτα από 12 ημέρες απεργίας

Το Κέντρο Πομπιντού ανοίγει ξανά έπειτα από 12 ημέρες απεργίας

Η απεργία των εργαζομένων προκάλεσε απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ημερησίως στο γραφείο έκδοσης εισιτηρίων του μουσείου

Το Κέντρο Πομπιντού, ένα από τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο Παρίσι, θα ανοίξει εκτός νέου τις πύλες του σήμερα, έπειτα από 12 ημέρες απεργίας μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο θέμα της τροποποίησης του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων, που ήταν και ο λόγος της απεργίας, ανακοίνωσε η διεύθυνση του μουσείου.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων προκάλεσε απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ημερησίως στο γραφείο έκδοσης εισιτηρίων του μουσείου, αλλά το ακριβές κόστος της σύγκρουσης αυτής μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης θα γίνει γνωστό αργότερα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της διοίκησης.

Κάθε ημέρα απεργίας αντιπροσωπεύει απώλεια 15.000 έως 18.000 επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών της βιβλιοθήκης. Το Κέντρο Πομπιντού δέχτηκε 3,3 εκατομμύρια επισκέπτες το 2016.

Οι απεργοί αντιτίθονταν σε ένα μέτρο που αλλάζει το καθεστώς το οποίο διέπει τους εργαζόμενους στο μουσείο από τότε που άνοιξε το Κέντρο Πομπιντού πριν από 40 χρόνια. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε επιτρέπει στους εργαζόμενους να διατηρήσουν το προηγούμενο καθεστώς ή να λάβουν το νέο καθεστώς --που είναι λιγότερο προνομιούχο από οικονομικής άποψης -- χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις στις αποδοχές τους.

(Φωτογραφία: AP Photo / Remy de la Mauviniere, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network