“Βιαστής είναι” και στον Θανάση Παπακωνσταντίνου και στην παράσταση του Γιώργου Κουτλή

“Βιαστής είναι” και στον Θανάση Παπακωνσταντίνου και στην παράσταση του Γιώργου Κουτλή
facebook

Τόσο στο Κατράκειο Θέατρο όσο και στην Πειραιώς 260 οι αντιδράσεις για το γεγονός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έμεινε τελικά ελεύθερος εκφράστηκαν με πανό και τη χαρακτηριστική φράση "βιαστής είναι".

Σταματημό δεν έχουν οι αντιδράσεις και οι παρεμβάσεις στον καλλιτεχνικό χώρο που προκάλεσε η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη με καταβολή εγγύησης, μετά την καταδίκη του για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις του Σαββατοκύριακου στα θερινά θέατρα, σειρά πήρε ο μοναδικός Θανάσης Παπακωνσταντίνου που μάλιστα έκανε τη δική του προσωπική παρέμβαση για τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και οι συντελεστές της παράστασης του Γιώργου Κουτλή “Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίριτου Μάριους φον Μάγενμπουργκ που διάβασαν το μήνυμα του ΣΕΗ και σήκωσαν πανώ με το “Βιαστής Είναι”.

Το κύμα αυτό ενάντια στον Δημήτρη Λιγνάδη έφτασε και στην Πειραιώς 260 στο Φεστιβάλ Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα, στην πολυαναμενόμενη θεατρική πρεμιέρα του Γιώργου Κουτλή “Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι” του Μάριους φον Μάγενμπουργκ, μετά το τέλος της παράστασης, ένας εκ των πρωταγωνιστών της, ο Βασίλης Μαγουλιώτης διάβασε το κείμενο του ΣΕΗ κατά της αποφυλάκισης του Λιγνάδη, ενώ στο κέντρο της σκηνής οι συντελεστές της παράστασης σήκωσαν ένα μεγάλο πανό που πάνω έγραφε “Βιαστής Είναι”.

facebook


Η κίνηση αυτή καταχειροκροτήθηκε από το σύνολο του κοινού. Αξίζει να σημειωθεί πως και από αυτήν την πρεμιέρα απουσίαζαν και πάλι πολιτικοί, αλλά και οι διευθυντές του Φεστιβάλ Αθηνών.

Πανό και στο Κατράκειο

Κατά τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου και της Μελίνας Κανά στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας ανέβηκε επίσης πανό που έγραφε “βιαστής είναι” εκφράζοντας έτσι αγανάκτηση για την απόφαση του δικαστηρίου

Ο ίδιος ο τραγουδοποιός από τη Λάρισα, παίρνοντας το λόγο τόνισε ότι “η δικαιοσύνη, εκτός από ταξική που ήταν πάντα κατά τη γνώμη μου, είναι πλέον και βαθιά τοξική”.

Συμπλήρωσε πως “βλέπουμε συστημικούς τύπους σαν τον Λιγνάδη, σαν τον άλλον που σκότωσε τον Ζακ, σαν τον Κορκονέα να πέφτουν στα πούπουλα κατά κάποιον τρόπο. Και βλέπουμε από την άλλη μεριά αντισυστημικούς φτωχοδιάβολους σαν τον Μιχαηλίδη, σαν τον Καλαϊτζή, σαν μετανάστες και πρόσφυγες, να υφίστανται την κρατική καταστολή και της Δικαιοσύνης όχι τον ήλιο τον νοητό, τον ήλιο τον ανόητο που υπάρχει αυτή τη στιγμή”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα