Δημήτρης Παπαϊωάννου: Έκανε σχέδια τα καλοκαίρια του στην Ανάφη

Διαβάζεται σε 3'
Δημήτρης Παπαϊωάννου
SE NOMAS - ANAFI SKETCHES FROM LIFE - DIMITRIS PAPAIOANNOU book_03_sketch by Dimitris Papaioannou_photograph of INK by Julian Mommert

“Sketches from life” είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, Δημήτρη Παπαϊωάννου για το φως και το σκοτάδι του σώματος.

Όσο ο Δημήτρης Παπαϊωάννου θα καταδιώκει και θα καταδιώκεται, επί σκηνής, από το σώμα του πόθου στις – αστραπιαία sold out – πέντε τελευταίες παραστάσεις του ΙΝΚ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εξασφάλισε, για ισάριθμες μέρες, την αποκλειστικότητα της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του!

Οι εκδόσεις ΝΟΜΑΣ συνέλεξαν τα σχέδια εκ του φυσικού, που ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δημιούργησε τα τρία τελευταία καλοκαίρια στην Ανάφη, και θα διαθέσουν το συλλεκτικό αυτό βιβλίο αποκλειστικά στο Μέγαρο πριν κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Παπαϊωάννου – Το αισθησιακότερο καλωσόρισμα στο καλοκαίρι που έρχεται

Η πάμφωτη ματιά του ζωγράφου Παπαϊωάννου πάνω στα γυμνά σώματα που λιάζονται στο Κυκλαδίτικο νησί, σε μια “σκηνοθετημένη” από τον ίδιο έκδοση, είναι ο πλήρης αντίποδας της σκοτεινής παράστασης που ταξίδεψε τον κόσμο και επιστρέφει στο Μέγαρο απ’ όπου και ξεκίνησε.

SE NOMAS - ANAFI SKETCHES FROM LIFE - DIMITRIS PAPAIOANNOU book_01

Το αισθησιακότερο καλωσόρισμα στο καλοκαίρι που έρχεται θα το βρείτε αποκλειστικά στο Μ Shop  – To Kατάστημα του Μεγάρου, από 22 έως 26 Απριλίου.

Τη χρονιά που μας πέρασε, η παγκόσμια πρεμιέρα του ΙΝΚ, του νέου έργου του Δημήτρη Παπαϊωάννου, ήταν αναμφίβολα ένα από τα πιο αναμενόμενα πολιτιστικά γεγονότα της σεζόν. Γι΄αυτό και οι παραστάσεις του σημείωσαν το απόλυτο sold out.

Εξξώφυλλο SE NOMAS - ANAFI SKETCHES FROM LIFE - DIMITRIS PAPAIOANNOU book_04

SE NOMAS - ANAFI SKETCHES FROM LIFE - DIMITRIS PAPAIOANNOU book_02
Το ΙΝΚ είναι φτιαγμένο σαν ένα σκοτεινό όνειρο με θέμα τον πόθο και την ακύρωση. Κάτω από μια ασταμάτητη βροχή, μέσα σ’ ένα πλημμυρισμένο τοπίο ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαϊωάννου μαζί με τον Šuka Horn ενσαρκώνουν το δίπολο του ΙΝΚ.

Ζητήστε το βιβλίο σας πριν εξαντληθεί. Μέγεθος: 20×28εκ. Σελίδες: 240. Η έκδοση είναι στα αγγλικά με  μεταφράσεις των κειμένων στα ελληνικά. Ένθετο: Κόμικς. Ανατύπωση του έργου “Ανάφη’’ από το ιστορικό queer-punk fanzine, Κοντροσόλ στο Χάος, του 1987. Τιμή: 35€.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα