Ο νέος Superman είναι bisexual

Ο νέος Superman είναι bisexual
O δημιουργός της τελευταίας σειράς του Superman εξήγησε πως "η ιδέα να αντικαταστήσω τον Clark Kent με έναν άλλο λευκό σωτήρα, θα ήταν μια χαμένη ευκαιρία. Πλέον το σύμβολο αυτό εκπροσωπεί κάτι περισσότερο". DC Comics

Ο νέος Σούπερμαν αγαπά το περιβάλλον, παίρνει πολιτικές θέσεις και είναι ο ήρωας εκείνων που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να δουν τον εαυτό τους σε έναν υπερήρωα.

Aπό τότε που οι -φίλοι- Jerry Siegel και Joe Shuster εμπνεύστηκαν και έδωσαν στον κόσμο (1933) τον Superman, ο υπερήρωας έχει σώσει τον πλανήτη αναρίθμητες φορές -σε comic books, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικά σίριαλ για μικρούς και μεγάλους. Πέθανε, αναστήθηκε και δίδαξε πως το καλό θα νικήσει -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Για την ιστορία, επειδή τα πρώτα πέντε χρόνια το comic book δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία, οι δημιουργοί το πούλησαν το 1938 για 130 δολάρια στην Detective Comics Inc για 130 δολάρια (σημερινά 2.735, 67). Σύντομα το μετάνιωσαν. Βλέπετε, έγινε τεράστιο χιτ, αλλά εκείνοι δεν έβγαλαν παρά ελάχιστα -όσα προέβλεπε ο μισθός τους ως συγγραφέων.

Από την αρχή της 80χρονης διαδρομής του, ο Clark Kent είχε έναν έρωτα: την Lois Lane. Τους πήρε κάποια χρόνια να εξελίξουν τη σχέση τους, παντρεύτηκαν το 1996 και το 2015 απέκτησαν ένα γιο, τον Jonathan. Αυτός είναι και ο πρωταγωνιστής των νέων δημιουργιών της DC Comics, για το brand που λέγεται “Superman”.

To εξώφυλλο του Son of Kal-El DC Comics

 

Η σειρά “Superman: Son of Kal-El” παρουσιάζει τον Jonathan Kent από την απαρχή της εξέλιξης του ως το νέο υπεράνθρωπο, ο οποίος… βάζει πλάτη σε ό,τι δυσκολία αντιμετωπίζει η γη. Στα πρώτα τεύχη παλεύει με πυρκαγιές που έχουν προκληθεί από την κλιματική αλλαγή, με πυροβολισμούς σε σχολείο και παίρνει μέρος σε διαδήλωση που γίνεται εναντίον της απέλασης προσφύγων από την Metropolis.

Στο τρίτο τεύχος της σειράς εμφανίζεται στην ‘εικόνα’ ένας διοπτροφόρος δημοσιογράφος, με ροζ μαλλιά. Τον λένε Jay Nakamura., Γνωρίζονται στο σχολείο, όπου εγγράφεται ο Jon στην προσπάθεια του να ζήσει ως κανονικός άνθρωπος και να διασφαλίσει τη μυστική του ταυτότητα. Ο Nakamura γίνεται το στήριγμα του Superman, σε κάθε του δυσκολία. Στο τέταρτο τεύχος ο Nakamura γνώρισε τους γονείς του Jon (ναι, τον αυθεντικό Superman και την Lois Lane)

Ο γιος και διάδοχος του Superman, με τον φίλο του Jay Nakamura. DC Comics

Στο πέμπτο τεύχος που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο, οι αναγνώστες θα ενημερωθούν για τον έρωτα που αναπτύχθηκε μεταξύ των ανδρών -οι οποίοι θα ανταλλάξουν και ένα φιλί, σε φάση που ο Superman “όταν νιώθει εξαντλημένος -σωματικά και ψυχικά- από την προσπάθεια του να σώσει όσους περισσότερους μπορεί”, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της DC Comics. Η DC όρισε μάλιστα τον νέο ήρωα ως bisexual.

Ο άνθρωπος που σκέφτηκε και έγραψε αυτήν την εξέλιξη, Tom Taylor ξεκαθάρισε πως ο Superman διατηρεί τις αξίες που είχε ο χαρακτήρας από όταν προέκυψε στον πλανήτη και -το πιο σημαντικό- αντανακλά τις εμπειρίες πολλών φαν του κόμικ. “Είναι σύμβολο που πάντα αντιπροσώπευε την ελπίδα, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη” εξήγησε ο συγγραφέας, πριν προσθέσει πως “τώρα, το σύμβολο εκπροσωπεί κάτι περισσότερο. Τώρα περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δουν τους εαυτούς τους στον πιο ισχυρό υπερήρωα των κόμικς. Η ιδέα να αντικαταστήσω τον Clark Kent με έναν άλλο λευκό σωτήρα, θα ήταν μια χαμένη ευκαιρία. Ο νέος Superman έπρεπε να έχει νέες μάχες, να αντιμετωπίσει πραγματικά προβλήματα που περνά τώρα ο κόσμος, ως ένας από τους πιο ισχυρούς κατοίκους του πλανήτη”.

“Πάντα έλεγα πως όλοι χρειάζονται ήρωες και όλοι αξίζουν να δουν τους εαυτούς τους σε ήρωες. Είναι απίστευτα ισχυρό μήνυμα να έχεις τον πιο δυνατό υπερήρωα να αποκαλύπτει πως είναι ομοφυλόφιλος”.

Ο Taylor είχε δώσει ένα hint για όσα θα ακολουθούσαν, σε συνέντευξη που είχε δώσει τον περασμένο Αύγουστο στο Nerdist -ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους της νέας σειράς. Εκεί είπε πως ο Clark Kent “θα βρει έναν νέο καλό φίλο από νωρίς” και πως “μαζί θα παίξουν μεγάλο ρόλο” στο Son of Kal-El.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα