Πολυετής κάθειρξη σε ρομά για τον τραυματισμό κατοίκων του Αιτωλικού

Πολυετής κάθειρξη σε ρομά για τον τραυματισμό κατοίκων του Αιτωλικού

Ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροήν κρίθηκαν τρεις ρομά, που είχαν πυροβολήσει κατοίκους του Αιτωλικού. Τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι βάσει νόμου

Ποινές πολυετούς κάθειρξης επέβαλε δικαστήριο της Λευκάδας σε τρία από τα επτά άτομα, που κατηγορούνταν, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροήν.

Πρόκειται για τα επεισόδια που είχαν συμβεί στο Αιτωλικό τον προηγούμενο Αύγουστο. Κάτοικοι είχαν πάει στον καταυλισμό των ρομά για να διαμαρτυρηθούν για την έντονη εγκληματικότητα στην περιοχή. Ακολούθησε σύγκρουση, με τους ρομά να πυροβολούν τους κατοίκους. Τρεις εκ των οποίων τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά.

Στη δίκη ένας εκ των κατηγορουμένων ισχυρίστηκε ότι υπήρχε έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Κώστα Μπαρμπαρούση ενώ όλοι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονταν.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τα τρία από τα επτά άτομα, επιβάλλοντας στον καθένα ποινή κάθειρξης 16 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροήν. Στον ένα κατηγορούμενο επιβλήθηκε, επιπλέον, φυλάκιση 1 έτους για οπλοφορία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή και κατοχή πυρομαχικών και στους άλλους δύο φυλάκιση δέκα μηνών για τα προαναφερόμενα αδικήματα εκτός της κατοχής πυρομαχικών.

Τα άλλα τέσσερα άτομα απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ελεύθεροι αφέθηκαν και οι καταδικασθέντες βάσει του νόμου που έχει ψηφιστεί για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Πληροφορίες από lefkadapress.gr

SHARE: