"Πρωταθλητές Ελλάδας" οι Τρικαλινοί μαθητές στο κάπνισμα και το ποτό

"Πρωταθλητές Ελλάδας" οι Τρικαλινοί μαθητές στο κάπνισμα και το ποτό

Διαβάστε για την έρευνα που θέλει τους Τρικαλινούς μαθητές 13-14 ετών να είναι πρώτοι πανελλαδικά στο κάπνισμα και στην κατανάλωση αλκοόλ

Την πρώτη θέση πανελλαδικά στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και στο κάπνισμα έχουν οι Τρικαλινοί μαθητές ηλικίας 13-14 ετών, όπως έγινε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα Τρίκαλα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που αφορά το σύνολο της χώρας, τα παιδιά ηλικίας 13-14 ετών του νομού πίνουν και καπνίζουν σε υψηλότερα ποσοστά από τους συνομήλικους τους στην υπόλοιπη χώρα. 

Αναλυτικά τα συμπεράσματα της έρευνας:

"Συγκριτικώς με τους υπόλοιπους Νομούς της Θεσσαλίας τα ποσοστά του Ν. Τρικάλων για τη χρήση όλων των εξαρτησιογόνων ουσιών είναι παρόμοια με εκείνα των υπολοίπων Νομών της Περιφέρειας. Σε σχέση με το σύνολο της χώρας, οι Τρικαλινοί μαθητές αναφέρουν ότι κάνουν χρήση κάνναβης σε χαμηλότερο ποσοστό σε σύγκριση με τους μαθητές στο σύνολο της χώρας. Όσον αφορά τη χρήση των υπόλοιπων εξαρτησιογόνων ουσιών, τα ποσοστά του Ν. Τρικάλων βρίσκονται κοντά σε εκείνα του συνόλου της χώρας, με εξαίρεση την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών τουλάχιστον μία φορά τον μήνα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ (πάνω από 5 ποτά στην σειρά), την οποία οι έφηβοι στο Ν. Τρικάλων αναφέρουν σε συγκριτικά υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με τους εφήβους στο σύνολο της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά χρήσης όλων των εξαρτησιογόνων ουσιών από τους μαθητές στο Ν. Τρικάλων βρίσκονται χαμηλότερα ή κοντά σε εκείνα των μαθητών του συνόλου της χώρας, φαίνεται ότι οι μαθητές ηλικίας 13-14 ετών καπνίζουν και πίνουν σε υψηλότερα ποσοστά συγκριτικά με συνομήλικους τους στην υπόλοιπη χώρα. Μάλιστα, το ποσοστό στο Ν. Τρικάλων για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών περισσότερες από 10 φορές το μήνα, μεταξύ των μαθητών 13-14 ετών, είναι το υψηλότερο στη χώρα.

Επιπλέον, το ποσοστό των κοριτσιών στο Ν. Τρικάλων, που αναφέρουν υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών (πάνω από 5 στην σειρά) είναι μεταξύ των τριών υψηλοτέρων στη χώρα".

Πηγή: trikalaola.gr

SHARE:

24Media Network