Αθηναΐς Νέγκα: Η ασπρόμαυρη φωτογραφία με τον σύντροφό της και το βαθύτερο νόημα σε μία “είδηση” χωρισμού

Αθηναΐς Νέγκα: Η ασπρόμαυρη φωτογραφία με τον σύντροφό της και το βαθύτερο νόημα σε μία “είδηση” χωρισμού

Η ανάρτηση της γνωστής δημοσιογράφου για τον χωρισμό, η γκρίζα φωτογραφία με τον σύντροφό της και οι εξηγήσεις τις οποίες "θα αποφύγω μέχρι το 2035".

Το πρωί της Πέμπτης, η Αθηναΐς Νέγκα ανέβασε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία με τον σύντροφό της, την οποία συνόδευε ένα μακροσκελές κείμενο για τον χωρισμό.

Αρκετοί είδαν “είδηση” πίσω από το συγκεκριμένο post, άλλοι προσπάθησαν να την αλιεύσουν -όπως έγραψε και η ίδια- το μήνυμα της εν λόγω ανάρτησης όμως είναι πολύ βαθύτερο.

Κι αυτό διότι, πίσω από κους-κους και ειδήσεις “κλειδαρότρυπας”, υπάρχει ένα ευρύτερο νόημα, το οποίο θέλησε να περάσει και η ίδια η δημοσιογράφος, η οποία αναφέρθηκε στο κοινωνικό “περιτύλιγμα” και την τάση να “ταυτίζουμε τους χωρισμούς με την καταστροφή”.

Η Αθηναΐς Νέγκα, πέρα από το προσωπικό αφήγημα της συγκεκριμένης φωτογραφίας, αναφέρθηκε στους ουσιαστικούς λόγους ενός χωρισμού και όσα -πραγματικά- συναισθήματα εξακολουθούν να ενώνουν δύο ανθρώπους, ακόμα κι αν δεν είναι μαζί στη ζωή.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

Έκανα γκρίζα αυτή τη φωτογραφία γιατί είναι σχετικά παλιά. Οι σχέσεις παλιώνουν και η σχετική τους γήρανση δεν οφείλεται στο χρόνο αλλά στις γνωστές μαλ…ς που μαζεύονται και γίνονται βουνό γιατί ως καλοί εξυπνάκηδες δεν εννοούμε να τις αντιμετωπίσουμε όταν πρέπει και όλες οι συζητήσεις μετατίθενται για αργότερα και λίγο πιο αργότερα. Δεν μπορείς να πρήζεις ή να ενοχλείς αυτόν που κάποτε ερωτεύτηκες, καλύτερα ένας υπερευαίσθητος πληγωμένος εγωισμός παρά δυο φουσκωμένοι που ζητάνε δράματα και διαμάχες.

Κακώς έχουμε εκπαιδευτεί κοινωνικά να ταυτίζουμε τους χωρισμούς με την καταστροφή, πρόκειται μάλλον για μια καλύτερη συνέχεια όταν αυτό που έχεις, έχει γίνει δύσκολο, αρκεί να μη φυλάξεις πίκρα, να έχουν και οι δυο σταθεί στα δύσκολα, να θέλουν να συνεχίσουν να είναι οικογένεια κάθε μέρα από κοντά, φίλοι χωρίς να είναι ζευγάρι. Σύντροφοι εξαιρέσεις, ανεξαρτήτως συνέχειας, αξίζει πάντα να έχουν το κλειδί του σπιτιού σου γιατί είχαν καιρό το κλειδί της καρδιάς σου, ας ακούγεται μελό και κιτς, ας μένει κάτι μελό και κιτς για το τέλος.

Δεν έχω σπουδαίες εξηγήσεις να δώσω, θα τις αποφύγω μέχρι τουλάχιστον το έτος 2035.

ΥΓ: Δημοσιογράφος καναλιού με πήρε κ σχεδόν με μάλωσε που δεν γράφω κάτι ξεκάθαρο…. Τι τύποι!”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα