Ελένη Μενεγάκη: Βραβεύτηκε η διδάκτωρ θεία της στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Διαβάζεται σε 2'
elenimenegaki
Ελένη Μενεγάκη Instagram@elenimenegaki

Βραδιά υπερηφάνειας για την Ελένη Μενεγάκη η χθεσινή αφού η θεία της βραβεύτηκε από το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού για την προσφορά της στις τέχνες και τα γράμματα.

Βραδινή έξοδο μετά… χαράς και υπερηφάνειας για την Ελένη Μενεγάκη, η οποία το βράδυ της Δευτέρας (18/12) βρέθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο για τη βράβευση της θείας της, Μαρίας Μενεγάκη.

Η διάσημη παρουσιάστρια συνοδευόμενη από τη μητέρα της, Ζέτα, έδωσε το παρών στη βράβευση της διδάκτωρ θείας της, η οποία δέχθηκε το παράσημο της Αξιωματούχου των Γραμμάτων και των Τεχνών από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας.

“Χτες βράδυ στο Γαλλικό Ινστιτούτο η αγαπημένη μου θεία, Μαρία Μενεγάκη δέχθηκε το παράσημο της Αξιωματούχου των Γραμμάτων και των Τεχνών από το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού ! Περηφάνια, χαρά και συγκίνηση είναι οι πρώτες λέξεις που μπορώ να εκφράσω για την χθεσινή βραδιά!”, έγραψε η Ελένη Μενεγάκη στην ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο Instagram.

Η παρουσιάστρια φωτογραφήθηκε με τη θεία και τη μητέρα της, με πολλούς ακόλουθούς της να προσέχουν και την ομοιότητα που έχει με τη Μαρία Μενεγάκη.

Ποια είναι η Μαρία Μενεγάκη

Η Μαρία Μενεγάκη είναι διδάκτωρ γαλλικής και συγκριτικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και ομότιμη καθηγήτρια της ιστορίας του γαλλικού πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας biblionet.gr, έχει συγγράψει βιβλία για το σύγχρονο γαλλικό πολιτισμό, από τη Γαλλική Επανάσταση έως τον 20ό αιώνα.

Με επίκεντρο ενδιαφέροντος τα ιδεολογικά ρεύματα σε συνάρτηση με τα κοινωνικά κινήματα, έχει δημοσιεύσει συγκριτικές μελέτες, στη Γαλλία και στην Ελλάδα, για τον Σαρλ Φουριέ, τον Ανρί ντε Σαιν-Σιμόν, τη Φλορά Τριστάν, τον Ετιέν Καμπέ, τη Λουίζ Μισέλ κ.ά

Δείτε την ανάρτησή της:

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στο γεγονός και μέσα από την εκπομπή της το μεσημέρι της Τρίτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα