Καπουτζίδης για ψυχαγωγικές εκπομπές: Είναι κακοποιητική, υποκριτική τηλεόραση

Διαβάζεται σε 3'
Ο Γιώργος Καπουτζίδης

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για τον τρόπο που οι περισσότερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης χειρίστηκαν την προβολή του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» βρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης, το μεσημέρι του Σαββάτου. Ανάμεσα σε όσα ζητήθηκαν, ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος απάντησε για τον τρόπο που χειρίστηκαν οι περισσότερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης την προβολή του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καπουτζίδης εκμυστηρεύτηκε αρχικά πως «αυτό είναι κακοποιητική τηλεόραση και είναι υποκριτική τηλεόραση. Είναι μια εμπορευματοποίηση του μίσους, αυτό έγινε στην πραγματικότητα. Εγώ θα σε ρωτήσω, πολύ απλά, η δική σας εκπομπή γιατί δεν το έκανε; Δηλαδή αν μιλήσουμε σε μια εκπομπή για ένα άλλο θέμα, το οποίο ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και είναι η κακοποίηση της γυναίκας, θα φωνάξουμε κάποιον για να πει και την αντίθετη άποψη; Ότι “καλό είναι, 3 – 4 χαστουκάκια”; Οπότε είστε στη θέση που είσαστε και έχετε δημόσιο λόγο γιατί σίγουρα έχετε και ένα προσόν. Να αναγνωρίζετε το σωστό, το ηθικό, το τίμιο, το δίκαιο».

«Άμα δεν το ξέρεις και περιμένεις να βγει ο ένας και ο άλλος να στο πουν, τότε γιατί είσαι σε αυτή τη θέση; Ας κληρωθεί κάποιος άλλο να την κάνει αυτή τη δουλειά. Αυτό λοιπόν που έγινε ήταν ότι καταλάβαμε πως με αυτόν τον τρόπο είτε κάνουμε νούμερα είτε ανεβάζουμε το δικό μας κασέ δείχνοντας “να, τι ωραία που αντέδρασα”. Εγώ νομίζω ότι το πρώτο ήθελαν να κάνουν, κυρίως νούμερα», συμπλήρωσε ο κ. Καπουτζίδης.

«Λένε “ας ακούσουμε και τις δυο απόψεις” αλλά τελικά δεν ακούγαμε καμία, βλέπαμε δυο ανθρώπους να μαλώνουνε και γω θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Αν θέλεις όντως να μάθεις που μας οδηγεί αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο είναι καινούργιο για την χώρα, ποιος θα σου δώσει τη λύση; Ο τάδε ακροδεξιός πολιτικός που είναι εναντίον; Γιατί δεν πας σε ένα από τα 20 κράτη που το έχουν ψηφίσει να δεις τι έχει συμβεί;», διερωτήθηκε.

«Είχαμε αυτή την ενημέρωση από κάποια εκπομπή; Πήγε κάποια εκπομπή σε κάποια από αυτές τις 20 χώρες, όπου έχει προχωρήσει και έχει λειτουργήσει αυτό το νομοσχέδιο, να δούμε τι έγινε μέσα στην κοινωνία; Δεν είχαμε καμία τέτοια ενημέρωση. Αυτοί όμως θα σου πουν τι έγινε. Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Μάλτα, η Ισπανία, η Πορτογαλία. Αυτή τη στιγμή, αυτές οι χώρες ξέρουν να σου πουν τι έγινε. Δεν το έκανε κανένας, άρα ποια ενημέρωση;» πρόσθεσε, επίσης, ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα