Μαίρη Συνατσάκη: Με παρουσιάζουν ως παράλογη κυρία που ευνουχίζει άντρες

Διαβάζεται σε 3'
Μαίρη Συνατσάκη
Μαίρη Συνατσάκη glomex

Στην αρνητική κριτική που δέχεται για τα κοινωνικού περιεχομένου βίντεο και τις δηλώσεις της γύρω από τον σεξισμό και την πατριαρχία απάντησε η Μαίρη Συνατσάκη.

Κάθε βίντεο που αναρτεί η Μαίρη Συνατσάκη είτε στον λογαριασμό της στο Instagram είτε στο κανάλι της στο YouTube και σχετίζεται είτε με τη βία κατά των γυναικών, είτε με τον σεξισμό, είτε με την πατριαρχία τη φέρνει αντιμέτωπη με διαδικτυακές επιθέσεις και σχόλια μίσους.

Το ίδιο συνέβη και με το τελευταίο βίντεο με τίτλο “Πάταξη Πατριαρχίας”, στο οποίο θίγει το συγκεκριμένο θέμα ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Η Μαίρη Συνατσάκη βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (20/04) στην εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι”, όπου έδωσε τη δική της απάντηση στην κριτική που δέχεται.

“Σε αυτή τη φάση, αυτή την εβδομάδα με κρίνουν για κάτι που δεν είπα ποτέ. Βγήκαν οι τίτλοι που έλεγαν ότι μου έκανε κακή εντύπωση ότι στα βρεφικά ρουχαλάκια υπάρχουν αγορίστικα και κοριτσίστικα, που ήταν ένα από τα πράγματα που ανέφερα ξεκινώντας από το κομμάτι της έμφυλης βίας, και οι άνθρωποι κατάλαβαν πως είπα ότι δεν θέλω να υπάρχουν φύλα.

Ότι δεν θέλω να υπάρχουν άντρες και γυναίκες, θέλω να είμαστε όλοι ουδέτερα. Δεν κατάλαβα πώς βγήκε αυτό σαν συμπέρασμα. Έπειτα δεν καταλαβαίνω πώς θα μπορούσα να το πω, ως τι, με ποια ιδιότητα; Με ενοχλεί, γιατί είναι σαν να παίρνουν τον προβολέα από αυτό που ουσιαστικά λέω. Που αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορούμε κάποια στιγμή να γίνουμε ισότιμοι; Δεν μισώ κανέναν, δεν μισώ το αντρικό φύλο!“, είπε αρχικά η Μαίρη Συνατσάκη, τονίζοντας ότι θέλει όλοι να έρθουν και να βρίσκονται στην ίδια πλευρά.

Στη συνέχεια η ίδια σχολίασε πως και οι άνδρες πλήττονται εξίσου από την πατριαρχία, αφού μεταξύ άλλων, όπως είπε, “τους απαγορεύει να αποτύχουν σε κάτι, να είναι ευαίσθητοι, να μιλήσουν για θέματα ψυχικής υγείας”.

Το να με βάζουν σαν μια παράλογη κυρία που θέλει να ευνουχίσει τους άνδρες, να μην υπάρχουν φύλα, να είναι όλα ουδέτερα και να εστιάζουν σε αυτό και να με βρίζουν χυδαία, είναι μια παραπλάνηση που καταλαβαίνω ότι βολεύει. Αλλά εγώ δεν λέω αυτό και θα συνεχίσω να λέω αυτό που λέω. Και πραγματικά λέω στον εαυτό μου ότι ίσως να μην έχεις πει τις σωστές λέξεις”, τόνισε.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν βίντεο που έχει ετοιμάσει και δεν έχει τελικά ανεβάσει γιατί φοβάται μην κριθεί, η Μαίρη Συνατσάκη σχολίασε πως έχουν υπάρξει βίντεο που έχει μοντάρει, τα βλέπει και μπορεί να ξαναγυρίσει ένα συγκεκριμένο κομμάτι.

“Η πρόθεσή μου δεν είναι να γίνουμε εχθροί. Τα περισσότερα θύματα στους πολέμους είναι άνδρες, αλλά πόσες γυναίκες αρχηγοί κρατών υπάρχουν που έχουν κηρύξει πολέμους; Αρχικά, πόσες γυναίκες αρχηγοί κρατών υπάρχουν”, είπε σε άλλο σημείο.

Δείτε όσα είπε:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα