Μαρία Κανελλοπούλου: Η ιστορία με τη Δανδουλάκη που την έκανε να συγκινηθεί
Διαβάζεται σε 3'
Συνέντευξη στο “Buongiorno” παραχώρησε η ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου. Η οικογένεια, τα παιδιά και η Κάτια Δανδουλάκη.
- 27 Απριλίου 2026 15:27
Καλεσμένη στην εκπομπή “Buongiorno” βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (27/4) η Μαρία Κανελλοπούλου.
Η γνωστή ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την καλλιτεχνική της πορεία, την Κάτια Δανδουλάκη, την οικογένειά της αλλά και την επιθυμία της να κάνει παιδιά που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
“Έχω πολύ καιρό να κάνω τηλεόραση, δεν έχω καμία πρόταση. Λόγω της ενασχόλησής μου με την πολιτική, οι παραγωγοί δεν με πλησίαζαν για δουλειές. Τι να κάνουμε; Υπάρχουν κι αυτά”, είπε αρχικά η ηθοποιός.
Και συνέχισε συγκινημένη με μια ιστορία από την συνεργασία της με την Κάτια Δανδουλάκη: “Μόνο η Κάτια Δανδουλάκη, και θα το πω αυτό γιατί της το οφείλω… Δουλέψαμε μαζί το 2011-2012, δύσκολα χρόνια, μνημόνια, κρίση κλπ… Ήταν μία από τις καλύτερες σεζόν της ζωής μου. Η Κάτια είναι κυρία με ένα τεράστιο “Κ”!
Είχε γίνει μια απεργία το 2012, λίγο πριν ψηφιστεί το δεύτερο μνημόνιο και το σωματείο μας αποφάσισε να κάνουμε απεργία, διήμερη. Εμείς ήμασταν σε ένα θέατρο με τεράστια επιτυχία. Δεν μπορούσα να μην απεργήσω, το είπα έγκαιρα στα παιδιά, στον Ρέππα και τον Παπαθανασίου… Τους είπα ότι θα απεργήσω! Μου είπαν να μην το κάνω, αλλά εγώ το έκανα.
Το βράδυ του Σαββάτου μου έστειλε μήνυμα η Κάτια και έλεγε “δεν συμφωνώ με αυτό που έκανες, ποτέ δεν θα το κάνω, αλλά δεν μπορώ παρά να εκτιμήσω βαθιά την αντιστοιχία λόγων και έργων. Εμείς θα ξαναδουλέψουμε μαζί γιατί είσαι η Μαρία της καρδιάς μου”. Τήρησε τον λόγο της”, ανέφερε η Μαρία Κανελλοπούλου.
Ακολούθως ρωτήθηκε για την προσωπική της ζωή και αναφέρθηκε στην επιθυμία της να αποκτήσει παιδιά.
“Ήθελα να κάνω παιδιά, δεν έγινε, αλλά έχω πάρα πολλά παιδιά πια, γιατί ήμουν 20 χρόνια δασκάλα στη δραματική σχολή και έχω φτιάξει σχέσεις με τους μαθητές μου που είναι αληθινά μητρικές”, εξομολογήθηκε.
“Και μικρή που ήμουν, όλα τα μωρά της γειτονιάς τα ντάντευα. Θέλω και προσπαθώ να είμαι ο άνθρωπος που φροντίζει τους άλλους, απλώς η ζωή είναι πολύ δύσκολη πια, η Αθήνα είναι πολύ αποξενωτική πόλη. Οι σύγχρονοί μου έχουν τα δικά τους βάσανα, δεν είμαι παρούσα όσο θα ήθελα.”, συμπλήρωσε.
“Ο γάμος δεν με ενδιέφερε. Δεν ονειρεύτηκα ποτέ νυφικά και τελετές. Μερικές φορές νομίζω ότι ο γάμος διαλύει ένα ζευγάρι. Είμαι καλή φίλη και έχω καλούς φίλους”, είπε.
Τέλος αναφέρθηκε στο “Εμείς και Εμείς” τονίζοντας πως δεν μπορεί να το παρακολουθήσει καθώς ο θάνατος της συμπρωταγωνίστριάς της Νατάσσας Μανισάλη, είναι κάτι που της έχει στοιχίσει.
“Με όλους τους ανθρώπους από τις δουλειές μου έχουμε δημιουργήσει σχέσεις. Το ‘Εμείς κι Εμείς’ δεν μπορώ να το ξαναδώ λόγω της απώλειας της Νατάσσας Μανισάλη, το είδα φέτος σε μια επανάληψη μεταξύ γέλιων και δακρύων, αλλά παλιά δεν μπορούσα γύριζα το κεφάλι”, κατέληξε.