Νταλάρας προς δημοσιογράφους: “Ή δεν καταλαβαίνετε ή κάτι άλλο θέλετε”

Διαβάζεται σε 4'
Γιώργος Νταλάρας
Γιώργος Νταλάρας Papadakis Press

Νέες δηλώσεις κατά των πρωινών εκπομπών και της τηλεόρασης έκανε ο Γιώργος Νταλάρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους.

Μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του κατά των δημοσιογράφων, όταν εκείνοι τον “στρίμωξαν” με αφορμή την περιβόητη δήλωσή του περί… λουκάνικων, ο Γιώργος Νταλάρας επανήλθε.

Ο τραγουδιστής βρέθηκε στο στούντιο του 105,5 Στο Κόκκινο, καλεσμένος του Πολιτιστικού Μαγκαζίνο του σταθμού με τη Ναταλί Χατζηαντωνίου και τη Μαρία Θανασούλια, και μιλώντας για την τηλεόραση υποστήριξε πως θα μπορούσε να είναι ένα μέσο, όπου προάγεται πολιτισμός, αισθητική, γνώση και αγάπη για την ελληνική γλώσσα, παρατηρώντας μάλιστα και την… πτώση της, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, “έχετε δει ότι πέφτει. Από το 37% που ήταν πριν από ενάμιση χρόνο, έχει πάει στο 17%“.

Ερωτηθείς για το αν θα έπαιζε στα κανάλια η δήλωσή του για το δυστύχημα στα Τέμπη ή μόνο η δήλωσή του για τη διαφήμιση του Κωνσταντίνου Αργυρού, ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε: “Είναι σίγουρο ότι δεν θα παίξει ή αν θα παίξει από κάποιους ψαγμένους και ενδέχεται, δεν ξέρω.. δεν θα έχει πάντως δυναμική αυτό το πράγμα. Εσείς, εδώ και κάποιοι άλλοι σταθμοί αφιερώσατε ένα τέταρτο για να μιλήσετε για τις μεγάλες διαδηλώσεις, τις αντιφασιστικές που έγιναν στη Γερμανία. Πείτε μου σας παρακαλώ μία πρωινή εκπομπή που ασχολήθηκε με αυτό το πράγμα. Αυτά τώρα και να τα πάρει κανείς θα τα πάρει ως εξής: ‘ο Νταλάρας βρήκε πάλι μικρόφωνα και μας τα έριξε όλα’.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Νταλάρας χαρακτήρισε τις πρωινές εκπομπές “εκπομπές διασκέδασης” που “ροκανίζουν τον χρόνο“, αφού όσοι τις παρακολουθούν είναι κατά την άποψή του, μαμάδες και γιαγιάδες.

“Αυτό είναι αυτές οι εκπομπές, όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλα τα μέρη της Γης. Και ξέρουν όλοι, ότι υπάρχει μια ελαφρότητα, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες τηγανίζουν, πρέπει να φτιάξουν το φαγητό […] Λοιπόν, το υπόλοιπο κομμάτι όμως, έχει από πίσω έναν άλλο προβληματισμό. Θυμόσαστε τον Τζέρι Σπρίνγκερ, ο οποίος πέθανε πέρσι. Κάνοντας εδώ μια παρένθεση, ο νεκρός λένε ότι δικαιώνεται, αλλά είναι μεγάλος μύθος. Γιατί δικαιώνεται; Με συγχωρείτε, ο Γκέμπελς και ο Χίτλερ δικαιώθηκαν; Δεν το κατάλαβα; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Λέμε πολλές βλακείες στον αέρα χωρίς νόημα”.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα νυχτερινά κέντρα, τα οποία -όπως δήλωσε στη συνέντευξή του- δεν τα ήθελε και παρ’ όλο που ξεκίνησε στα λαϊκά κέντρα, “έκλεισε την πόρτα με θόρυβο πίσω. Εγώ γι’ αυτούς είμαι αχάριστος. Δεν έχουν άδικο, αλλά δεν ξέρουν τι επικίνδυνοι ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια. Μπορεί να δούλευαν, οι δουλειές δεν είναι ντροπή, αλλά κάποιες δουλειές είναι ντροπή. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό, γενικά”.

Μετά το τέλος της συνέντευξης, αποσπάσματα της οποίας ακούστηκαν στην εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι”, ο Γιώργος Νταλάρας είχε νέα συνάντηση και συζήτηση με τους ρεπόρτερ εκπομπών που τον περίμεναν έξω από το στούντιο.

Αφού ζήτησε από τους δημοσιογράφους και τις εκπομπές να μη συσχετιστεί η συνέντευξη στο “Κόκκινο” με όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες, τους κάλεσε να συνδικαλιστούν, “για να πάρετε τα βαρέα κι ανθυγιεινά, γιατί αυτό που κάνετε πραγματικά είναι δύσκολο“.

Ρεπόρτερ που βρισκόταν εκεί ζήτησε από τον Γιώργο Νταλάρα ένα σχόλιο μετά τις τελευταίες του δηλώσεις για τον χώρο της δημοσιογραφίας, με τον ίδιο να απαντά πως “τώρα ανοίγετε εσείς την κουβέντα, ενώ σας είπα όχι, εσείς συνεχίζετε. Αυτό σημαίνει ότι εσείς ή ότι δεν καταλαβαίνετε ή ότι κάτι άλλο θέλετε. Όλοι να καταλαβαίνουμε τι λέμε αλλιώς θα πάμε στο συμφέρον. Το συμφέρον δεν είναι καλό πράγμα, να το ξέρετε. Η τηλεόραση ήταν 37% και πέφτει στο 17%, δεν γίνεται. Πρέπει να το πάρετε είδηση, όλοι πρέπει να καλυτερεύσουμε. Κι ας πειράζονται οι ιδιοκτήτες σας και οι άλλοι”.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ευχαρίστησαν που σεβάστηκε τη δουλειά τους και παραχώρησε δηλώσεις, ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε: “Τη σέβομαι τη δουλειά σας και ποτέ δεν θα στρεφόμουν κατά ανθρώπων που δουλεύουν. Εγώ δουλεύω από 7 χρονών παιδί και ακόμη και τώρα, δεν έχω σταματήσει. Είναι άλλη η σκέψη μου και άλλος ο τρόπος της επαφής μου με τα πράγματα. Ο Γιώργος Νταλάρας δεν κλείνει τα αυτιά του πουθενά και σε κανέναν, κλείνει τα αυτιά του και την πόρτα της ψυχής του στους συκοφάντες, στους ψεύτες και στους απατεώνες“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα