Ντενίση: Το άγνωστο ατύχημα, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και το “μου λείπει ένας σύντροφος”

Διαβάζεται σε 4'
Μιμή Ντενίση
Μιμή Ντενίση Glomex/ΕΡΤ

Η Μιμή Ντενίση μίλησε για το ξεκίνημά της στην υποκριτική, μοιράστηκε άγνωστες πτυχές της ζωής της, ενώ περιέγραψε τη σχέση που είχε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τα “βασανιστήρια” που της έκανε.

Καλεσμένη στην εκπομπή “Στούντιο 4” στην ΕΡΤ ήταν το απόγευμα της Δευτέρας (09/10) η Μιμή Ντενίση, η οποία μίλησε για την επαγγελματική και προσωπική της ζωή, εξέφρασε διάφορες απόψεις της και μοιράστηκε στιγμές και άγνωστες πτυχές της καθημερινότητάς της.

Αρχικά, η αγαπημένη ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρική επιχειρηματίας αναφέρθηκε στο ξεκίνημά της στην ηθοποιία. Όπως είπε: “Δεν τον έπεισα τον πατέρα μου. Δεν τον άκουσα, απλώς. Ό,τι μου έλεγε ο μπαμπάς μου, έλεγα “ναι”. Και μετά, έκανα αυτό που ήθελα. Μου έλεγε “είναι πράγματα αυτά; είσαι τόσο καλή φοιτήτρια στη Φιλοσοφική και εσύ θες να πας να παίξεις τον Γιούγκερμαν;”. Μετά έγινε ο πρώτος φαν. Ήμουν μοντέλο και με είδε ο Βασίλης Γεωργιάδης και μου είπε να πάω στην τηλεόραση. Δεν ξέρω τι είχε δει σε εμένα. Μιλάμε για “τον” σκηνοθέτη. Ο Βασίλης είχε ματιά για το ποιος κάνει για τι”.

“Μου είπε ότι θα γίνω πρωταγωνίστρια σίγουρα. Ίσως επειδή έδειχνα και αδιαφορία, νόμιζα ότι κάνω ένα διάλειμμα από τη Φιλοσοφική. Όμως, εγώ πάντα είχα τάση σε καλλιτεχνικο-θεωρητικά. Πάντα διάβαζα, έγραφα, νομίζω ότι η κρυφή μου επιθυμία, που δεν τολμούσα να την πω ούτε στον εαυτό μου, ήταν να γίνω ηθοποιός” πρόσθεσε.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και τα “βασανιστήρια”

Συνεχίζοντας την αφήγησή της γα την καλλιτεχνική της διαδρομή, η Μιμή Ντενίση αναφέρθηκε και στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, περιγράφοντας την θεατρική τους συνύπαρξη και τη μεταξύ τους σχέση, ενώ περιέγραψε και κάποια αστεία περιστατικά.

Όπως περιέγραψε, η απαίτηση της αείμνηστης πρωταγωνίστριας ήταν να μην φορούν στην παράσταση ρούχα από τον ίδιο σχεδιαστή μόδας (Billy Bo). Η Μιμή Ντενίση, όμως, αντέδρασε. “Μόλις είδε τα ρούχα η Αλίκη, είπε “θέλω κι εγώ τα ίδια”. Έβαλε ένα ασημένιο, εγώ είχα ήδη το χρυσό. Μου λέει “αυτό δεν θα το βάλεις στη σκηνή, θα φοράω εγώ”. Και της απάντησα “όχι κυρία Αλίκη, αυτό έχω, με αυτό θα βγαίνω”. Και μόλις της είπα έτσι, μου είπε: “Πάτησες πόδι σε εμένα; Θα γίνεις σταρ εσύ!”. Και μετά με συμπάθησε από αυτό”, περιέγραψε η Μιμή Ντενίση.

Η Αλίκη μου έκανε “βασανιστήρια” στη σκηνή. Τέλειωνε ο ρόλος μου που δεν είχα την άνεση τότε να παραμείνω και να λέω άλλα. Έπρεπε να φύγω. Και αυτή είχε μία σκηνή που ήταν μόνη της. Επειδή βαριόταν έλεγε “έλα καλέ πού πας; Κάτσε λίγο ακόμη” και εγώ δεν ήξερα τι να πω. Ή είχα εγώ σκηνή, τελείωνα τα λόγια και αυτή συνέχιζε να μιλάει στο τηλέφωνο με τον Γιώργο Ηλιάδη που εκείνη την εποχή ήταν πολύ ερωτευμένη. Βρισκόμουν τότε σε πλήρη αμηχανία και εκείνη έλεγε “καλέ έρχομαι, ένα τηλέφωνο κάνω”. Έμαθα πολλά από αυτό κι εγώ κάνω πλάκες στους ηθοποιούς και μου λένε “δεν θέλω να με κάνεις να γελάσω”” είπε, επίσης, ενώ παραδέχτηκε πως όταν η ίδια έγινε θιασάρχισσα, τότε ξεκίνησε η κόντρα τους.

Το άγνωστο ατύχημα στην Κύπρο

Επίσης, η Μιμή Ντενίση αναφέρθηκε σε ένα άγνωστο ατύχημα που είχε στην Κύπρο, το οποίο, όμως, την έκανε να εμπνευστεί το “Σμύρνη μου αγαπημένη”.

Ήμουν στο κρεβάτι για ένα μήνα στην Κύπρο και δύο μήνες στην Αθήνα. Λίγοι ξέρουν για αυτό το ατύχημα. Με χτύπησε αυτοκίνητο και έσπασα το πόδι μου. Διάβαζα, διάβαζα και μου ήρθε το θέμα της Σμύρνης. Και είπα “αυτό πρέπει να κάνω, πρέπει να γράψω για τη Σμύρνη”” είπε.

“Μου λείπει ένας σύντροφος”

Τέλος, η Μιμή Ντενίση εξομολογήθηκε πως θα ήταν ψέμα αν έλεγε ότι δεν θέλει κάποιον άνθρωπο δίπλα της να μοιράζεται όσα κάνει.

“Προσπαθώ να κάνω τη ζωή μου πιο ποιοτική. Ότι δεν μου λείπει ένας σύντροφος, θα ήταν ψέμα να το πω. Και τώρα μια χαρά είμαι, δεν λέω ότι πέφτω στα πατώματα, αλλά σίγουρα σε μια ζωή γεμάτη, αν υπήρχε κι ένας σύντροφος που να μοιράζεται κάποια πράγματα, δεν θα με πείραζε” είπε, ενώ στην ερώτηση “γιατί δεν βρίσκεις;” απάντησε: “Τι είναι, παράσταση; Να πάω να πω “έλα εδώ εσύ, είσαι ο πρωταγωνιστής;”. Θα πάω σε ένα μπαρ και θα κάνω κάστινγκ; Εγώ είμαι διαθέσιμη, αλλά δεν βρίσκω της προκοπής” είπε με χιούμορ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα