Ο Όζι Όσμπορν σε εκστρατεία της PETA: “Σταματήστε να κόβετε τα νύχια από τις γάτες!”

Ο Όζι Όσμπορν σε εκστρατεία της PETA: “Σταματήστε να κόβετε τα νύχια από τις γάτες!”
Ο Όζι Όσμπορν AP Photo

"Εάν ο καναπές σας είναι πιο σημαντικός για εσάς από την υγεία και την ευτυχία της γάτας σας, δεν αξίζετε να έχετε ένα ζώο!", είπε ο θρύλος της heavy metal.

Ο Όζι Όσμπορν θέλει όσοι συμβιώνουν με κατοικίδια να τους συμπεριφέρονται με τον καλύτερο τρόπο.

Ο «Πρίγκιπας του Σκότους» συνεργάστηκε με την PETA, τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων» για μια νέα εκστρατεία κατά της επέμβασης αφαίρεσης των νυχιών στις γάτες.

«Η ονυχεκτομή είναι εξωφρενική και λάθος. Εάν ο καναπές σας είναι πιο σημαντικός για εσάς από την υγεία και την ευτυχία της γάτας σας, δεν αξίζετε να έχετε ένα ζώο! Πάρτε για τις γάτες σας ένα ονυχοδρόμιο μην τις αφαιρείτε τα νύχια για μια ζωή» λέει ο Άγγλος θρύλος της heavy metal μουσικής.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ο Όσμπορν εμφανίζεται σε μια αφίσα με κομμένα δάχτυλα, από τα οποία τρέχει αίμα.

Όπως εξηγεί η ΡΕΤΑ, «Ενώ οι προστάτες λόγω παραπληροφόρησης μπορεί να θεωρούν ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μανικιούρ, η ονυχεκτομή είναι στην πραγματικότητα μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση με δέκα ξεχωριστούς, οδυνηρούς ακρωτηριασμούς. Χωρίς τα νύχια τους ως μια πρώτη γραμμή άμυνας, οι γάτες αισθάνονται τόσο ανασφαλείς που τείνουν να δαγκώνουν πιο συχνά ως μέσο αυτοπροστασίας».

Η επέμβαση αφαίρεσης των νυχιών από τις γάτες έχει απαγορευτεί αυστηρά σε χώρες, όπως η Αυστραλία, η Αγγλία και η Ιαπωνία και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα