Ο Ροκ στηρίζει τους απεργούς ηθοποιούς – Η 7ψήφια δωρεά του στο SAG-AFTRA

Ο Ροκ στηρίζει τους απεργούς ηθοποιούς – Η 7ψήφια δωρεά του στο SAG-AFTRA
Ο Dwayne Johnson Chris Pizzello/Invision/AP

Σε μια πολύ υψηλή δωρεά προχώρησε ο Ντουέιν "The Rock" Τζόνσον, στηρίζοντας την απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου Ηθοποιών, SAG-AFTRA.

Στις 13 Ιουλίου, καθώς η ηγεσία της SAG-AFTRA (Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου και Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το συνδικάτο προχωρά σε απεργία, ο πρόεδρος του, Κόρτνεϊ Μπ. Βανς και η εκτελεστική διευθύντρια Σιντ Γουίλσον συνέταξαν μια επιστολή προς τα 2.700 μέλη της με τις υψηλότερες αμοιβές περιγράφοντας την οικονομική ανάγκη που θα αντιμετωπίσουν πολλά άλλα μέλη κατά τη διακοπή εργασίας.

«Έχοντας περάσει το ίδιο κατά τη διάρκεια της Covid – 19 και έχοντας τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τα μέλη μας να φροντίσουν τους δικούς τους, όταν αποφασίστηκε η απεργία, ο Κόρτνεϊ και εγώ καθίσαμε με την ομάδα μας και είπαμε: “Να το κάνουμε ξανά” ανέφερε η Γουίλσον στο Variety.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid -19, το Ίδρυμα SAG-AFTRA (μη κερδοσκοπική οργάνωση που συνδέεται με το Σωματείο, αλλά όχι τμήμα του) εργάστηκε για να προσφέρει οικονομική στήριξη σε πολλά από τα 160.000 μέλη του μέσω Προγράμματος Έκτακτης Οικονομικής Βοήθειας, το οποίο θα ενεργοποιηθεί και πάλι για να βοηθήσει τα μέλη κατά τη διάρκεια της απεργίας.

«Βασιζόμαστε σε δωρεές και επιχορηγήσεις για την παροχή υπηρεσιών – ήμασταν πολύ τυχεροί που συγκεντρώσαμε αρκετούς πόρους για να μπορέσουμε να καλύψουμε όλα τα προγράμματά μας» εξήγησε η Γουίλσον. «Αλλά όταν αντιμετωπίζουμε μια κρίση όπως αυτή και πρόκειται να ξοδέψουμε εκατομμύρια και εκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια, τότε χρειαζόμαστε ταλέντα υψηλού προφίλ που μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, που είναι σε κατάσταση να βοηθήσουν άλλους».

Λίγο μετά την αποστολή της επιστολής, η ομάδα του Ντουέιν “The Rock” Τζόνσον επικοινώνησε για να πει ότι ήθελε να βοηθήσει, οπότε η Γουίλσον και ο Βανς έλαβαν τηλεφώνημα.

Το ακριβές ποσό παραμένει εμπιστευτικό, όπως διευκρίνισαν και έκαναν λόγο για μεγάλη γενναιοδωρία. «Αυτό στέλνει ένα τεράστιο μήνυμα σε άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο πράγμα» τόνισαν.

Η Σιντ Γουίλσον ανέφερε ότι από τις επιχορηγήσεις του Ιδρύματος SAG-AFTRA προσφέρονται έως και 1.500 δολάρια ανά μεμονωμένο μέλος, αλλά σε ακραίες συνθήκες όπου υπάρχουν προβλήματα υγείας ή άλλες καταστάσεις που υποδεικνύουν ότι ένας ηθοποιός βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, ένα μέλος μπορεί να λάβει έως και 6.000 δολάρια ως έκτακτη οικονομική βοήθεια.

Έτσι, δωρεά με επτά ψηφία του Ντουέιν Τζόνσον παρέχει τη δυνατότητα να βοηθηθούν χιλιάδες ηθοποιοί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα