Olivia Munn: Διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος – Έκανε διπλή μαστεκτομή

Διαβάζεται σε 3'
Olivia Munn
Olivia Munn Richard Shotwell/Invision/AP Photo

Η 43χρονη ηθοποιός Olivia Munn αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και προχώρησε σε τέσσερα χειρουργεία μέσα σε 10 μήνες. Το μακροσκελές κείμενό της και οι φωτογραφίες.

Με καρκίνο του μαστού διαγνώστηκε πέρυσι η διάσημη ηθοποιός Olivia Munn, η οποία προχώρησε στην αποκάλυψη αυτή την Τετάρτη (13/03) μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η 43χρονη ηθοποιός μοιράστηκε φωτογραφίες της από τα χειρουργεία, καθώς υποβλήθηκε σε τέσσερις επεμβάσεις – ανάμεσά τους και διπλή μαστεκτομή – ενώ δημοσίευσε ένα μακροσκελές κείμενο στο οποίο μοιράστηκε τα συναισθήματά της και την ιστορία της.

“Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Ελπίζω ότι με το να το μοιραστώ θα βοηθήσει άλλους να νιώσουν παρηγοριά και να βρουν στήριξη στο δικό τους ταξίδι” έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.

Η ανάρτηση της Olivia Munn

“Τον Φεβρουάριο του 2023, στο πλαίσιο προληπτικών εξετάσεων, έκανα ένα γενετικό τεστ που ελέγχει για 90 διαφορετικά γονίδια καρκίνου. Η εξέταση ήταν αρνητική για όλα, συμπεριλαμβανομένου του BRCA (του πιο γνωστού γονιδίου για τον καρκίνο του μαστού). Η αδελφή μου Sara είχε μόλις εξεταστεί επίσης αρνητικά. Τηλεφωνήσαμε η μία στην άλλη και κάναμε high-five στο τηλέφωνο. Τον ίδιο χειμώνα έκανα επίσης μια φυσιολογική μαστογραφία. Δύο μήνες αργότερα διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού” έγραψε αρχικά η Olivia Munn.

Τους τελευταίους δέκα μήνες έκανα τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις, πέρασα τόσες πολλές ημέρες στο κρεβάτι που δεν μπορώ καν να τις μετρήσω και έμαθα περισσότερα για τον καρκίνο, τη θεραπεία του καρκίνου και τις ορμόνες από όσα θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Παραδόξως, έχω κλάψει μόνο δύο φορές. Υποθέτω ότι δεν ένιωσα ότι υπήρχε χρόνος να κλάψω είπε στο κείμενό της η διάσημη ηθοποιός .

“Έχω την τάση να αφήνω τους ανθρώπους να με βλέπουν όταν έχω ενέργεια, όταν μπορώ να ντυθώ και να βγω από το σπίτι, όταν μπορώ να πάω το αγοράκι μου στο πάρκο. Κρατούσα τη διάγνωση, την ανησυχία, την ανάρρωση, τα φάρμακα για τον πόνο και τις χειρουργικές ρόμπες κρυφές. Χρειαζόμουν να πάρω μια ανάσα και να ξεπεράσω κάποια από τα πιο δύσκολα σημεία πριν το μοιραστώ ανέφερε, επίσης.

Σε άλλο σημείο του κειμένου της, η Olivia Munn έγραψε πως αισθάνεται τυχερή γιατί “το προλάβαμε εγκαίρως ώστε να έχω επιλογές”. “Θέλω το ίδιο για κάθε γυναίκα που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο μια μέρα. Ζητήστε από το γιατρό σας να υπολογίσει τη βαθμολογία εκτίμησης κινδύνου για καρκίνο του μαστού” έγραψε στη δήλωσή της, ενώ ευχαρίστησε την οικογένειά της, τους φίλους της, τον σύζυγό της John Mulaney και τους γιατρούς της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα