Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Το ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ – Να αναθεωρηθούν οι νόμοι για τα θύματα

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Το ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ – Να αναθεωρηθούν οι νόμοι για τα θύματα
Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου instagram @penelopeanastasopoulou

Στην πρώτη της ανάρτηση μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας για γνωστό ηθοποιό, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ζητά "να ανοίξει ο διάλογος για την εξέλιξη του νομικού πλαισίου" ως προς την προάσπιση των δικαιωμάτων των θυμάτων κακοποίησης.

Το βράδυ της Πέμπτης 4/2 η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Λένα Δροσάκη κατήγγειλαν γνωστό ηθοποιό για “σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά τους”, προχωρώντας στην καταγγελία προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ζητώντας τη διαγραφή του.

Στην πρώτη της ανάρτηση μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου προχώρησε σε μια μακροσκελή ανάρτηση, μέσω Instagram, ζητώντας “να ανοίξει ο διάλογος για την εξέλιξη του νομικού πλαισίου που αφορά στον σεβασμό της προσωπικότητας, του φύλου, την εθνικότητας και του δικαιώματος στην διαφορετικότητα όλων των ανθρώπων”.

Ακολουθεί η ανάρτηση της ηθοποιού:

“Πριν πάρω την απόφαση να μιλήσω στάθηκα μπροστά σ’ αυτό το άγαλμα που τόσες φορές έχω προσπεράσει βιαστικά και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην επιτρέψω ποτέ ξανά σε κανένα να κακοποίησει με κανένα τρόπο το παιδί καμιάς μάνας. Ζητώ να ανοίξει ο διάλογος για την εξέλιξη του νομικού πλαισίου που αφορά στον σεβασμό της προσωπικότητας, του φύλου, την εθνικότητας και του δικαιώματος στην διαφορετικότητα όλων των ανθρώπων”, έγραψε η ηθοποιός.

Ενώ συνέχισε: “Ζητώ την άμεση και εύκολη πρόσβαση στα θεσμικά εργαλεία εκείνα που θα με προστατεύουν όταν κάποιος στον χώρο εργασίας μου παραβιάζει την προσωπικότητα μου με οποιοδήποτε τρόπο ή με κακοποιεί ψυχολογικά ή σωματικά. Όχι μόνο στο θέατρο, αλλά σε όλους τους χώρους εργασίας, ακόμα και στο οικογενειακό περιβάλλον. Ζητώ να βάλουμε κανόνες και όρια και να διευρύνουμε το χρονικό πλαίσιο που κάποιος έχει στη διάθεσή του για να καταγγείλει τον δυνάστη του. Ζητώ να συμφωνήσουμε πως οι έννοιες έχουν για όλους το ίδιο νόημα για να μπορούμε να μιλάμε την ίδια γλώσσα μιας και απ’ ότι φαίνεται μέχρι και το “όχι” για κάποιους σημαίνει λανθασμένα “ίσως”, ακόμα και “ναι”.

“Το ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ. Ζητώ κανόνες που θα επιβάλλουν τον σεβασμό στην εργαζόμενη μητέρα, ειδικά στις περιόδους της κύησης και της λοχείας. Ζητώ τα αυτονόητα. Το θέατρο χρειάζεται φως και ήθος. Και η ελευθερία αρετή και τόλμη. Ο δρόμος άνοιξε. Μην φοβάστε. Ο φόβος είναι το αντίθετο της αγάπης. Αν έχεις υπάρξει θύμα μίλησε γι’ αυτό που σου συνέβη. Όχι μόνο για να τιμωρηθεί ο θύτης και για να σταματήσεις την πορεία του. Η τόλμη σου θα είναι αυτή που θα σταματήσει όποιον σκεφτεί να γίνει ένας από εκείνους. Ζητώ ανθρωπιά, συμπόνια και διαφάνεια. Ζητώ από όλους εσάς να παίρνετε θέση όταν γίνεστε μάρτυρες κακοποίησης ή εκμετάλλευσης. Προς τους αρμόδιους φορείς που διαμορφώνουν τις ζωές μας: Εκλιπαρώ να αναθεωρήσουν τους νόμους που δεν βοηθούν τα θύματα να μιλήσουν αλλά αντιθέτως διευκολύνουν τους θύτες να λουφάζουν”, κατέληξε.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της ηθοποιού στο Instagram:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα