Συγκλονίζει η κόρη της Ούμα Θέρμαν: “Δεν θα υπήρχα αν η μητέρα μου δεν έκανε άμβλωση”

Συγκλονίζει η κόρη της Ούμα Θέρμαν: “Δεν θα υπήρχα αν η μητέρα μου δεν έκανε άμβλωση”
Η Μάϊα Χοκ 2022 Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Η νεαρή ηθοποιός της σειράς "Stranger Things" και κόρη της Ούμα Θέρμαν και του Ίθαν Χοκ, Μάϊα, τάχθηκε ενάντια στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την απαγόρευση των αμβλώσεων και μοιράστηκε μία προσωπική εμπειρία.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων τις τελευταίες ημέρες μετά την αναχρονιστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να απαγορεύσει το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, με εκατομμύρια πολίτες να κατεβαίνουν στους δρόμους των ΗΠΑ διαδηλώνοντας και πολλούς εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κόσμου να εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους.

Ανάμεσα σε αυτούς και η ηθοποιός της σειράς “Stranger ThingsΜάϊα Χοκ, κόρη της Ούμα Θέρμαν και του Ίθαν Χοκ, η οποία βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής του Τζίμι Φάλον, έχοντας να μοιραστεί μια εντελώς προσωπική εμπειρία επί του θέματος.

Αφού ζήτησε και έλαβε την άδεια από τον οικοδεσπότη του “The Tonight Show” να βρίσει στον αέρα της εκπομπής, φωνάζοντας “γ@@ώ το Ανώτατο Δικαστήριο”, η 23χρονη ηθοποιός δήλωσε χαρακτηριστικά, πως η ίδια δεν θα υπήρχε αν η μητέρα της, Ούμα Θέρμαν δεν προχωρούσε σε άμβλωση.

Η πρωταγωνίστρια της σειράς του Netflix εξέφρασε πόσο συγκινητικό ήταν το άρθρο της μητέρας της το 2021 στην Washington Post, στο οποίο αποκάλυψε ότι είχε υποβληθεί σε άμβλωση ως έφηβη, λέγοντας πως “η μαμά μου έγραψε αυτό το πολύ όμορφο άρθρο για την άμβλωσή της που έκανε όταν ήταν πολύ μικρή και για το πώς, αν δεν την είχε κάνει, δεν θα γινόταν το άτομο που είχε γίνει και επίσης δεν θα υπήρχα”. Και πρόσθεσε: “Η ζωή και των δύο γονιών μου θα είχε εκτροχιαστεί αν η μητέρα μου δεν είχε πρόσβαση σε ασφαλή και νόμιμη υγειονομική περίθαλψη, θεμελιώδη φροντίδα υγείας”.

Εξήγησε επίσης ότι παρ’ όλο που “οι πλούσιοι άνθρωποι θα μπορούν πάντα να κάνουν αμβλώσεις”, η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα επηρεάσει τις ζωές άλλων που “όχι μόνο δεν θα μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, αλλά θα χάσουν πραγματικά τη ζωή τους”.

Αμβλώσεις στις ΗΠΑ: Πώς, πού και πότε θα είναι πια νόμιμες;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα