Έδιωξαν τον Andrew Tate από το Tiktok και όλο το ίντερνετ πανηγυρίζει – Ποιος είναι ο λόγος

Έδιωξαν τον Andrew Tate από το Tiktok και όλο το ίντερνετ πανηγυρίζει – Ποιος είναι ο λόγος
Andrew Tate instagram

Ύστερα από δεκάδες αναρτήσεις μισογυνισμού ο άκρως επικίνδυνος "βασιλιάς της τοξικής αρρενωπότητας" απομακρύνθηκε οριστικά από τις πλατφόρμες της META και του TikTok.

Σε βίντεο που κυκλοφορούν σε κάθε γωνιά του διαδικτύου, ο Andrew Tate ένας πρώην πρωταθλητής kickboxing και πια αυτοανακηρυχθείς γκουρού του έρωτα είχε πολλάκις ισχυριστεί πως οι γυναίκες είναι ιδιοκτησία των συζύγων τους και υποχρέωσή τους είναι “να κάνουν παιδιά, να μένουν στο σπίτι, να είναι ήσυχες και να φτιάχνουν καφέ”.

Είχε αποφανθεί ότι απαραίτητο συστατικό στοιχείο κάθε συναναστροφής του με μια γυναίκα είναι να κατέχει την θέση του εξουσιαστή καθώς “Δεν μπορείς να είσαι υπεύθυνος για ένα σκυλί, εάν αυτό δεν σε υπακούει”. Ο “απόλυτος μισογύνης”, όπως περιγράφει και ο ίδιος τον εαυτό του, δεν είχε διστάσει, μάλιστα, να υποστηρίξει πως θα επιτίθετο σε μια γυναίκα, εάν εκείνη τον κατηγορούσε για απάτη.

Οι φανς του τον αποκαλούν “βασιλιά της τοξικής αρρενωπότητας”.

Το περιεχόμενο που αναρτούσε ο Tate στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκτούσε γρήγορα διαστάσεις, φτάνοντας τις εκατομμύρια θεάσεις και εγείροντας παράλληλα την ανησυχία αναφορικά με τον αντίκτυπο που μπορεί να είχε στα νεαρά αγόρια που το παρακολουθούσαν. Βλέποντας την δημοτικότητά του να αυξάνεται ραγδαία τους τελευταίους μήνες, ο Andrew Tate καυχιόταν για την απήχηση των απόψεων του.

Όμως οι ακραίες και επικίνδυνες τοποθετήσεις του, είχαν προκαλέσει έντονη ανησυχία και στη διοίκηση του TikTok και της META με τις πλατφόρμες να προχωρούν τελικά στην απομάκρυνσή του.

Μιλώντας στην Washington Post, εκπρόσωπος του TikTok εξήγησε πως ο λογαριασμός του Tate διαγράφηκε, καθώς παραβίαζε την πολιτική του μέσου σχετικά με “επιθέσεις, απειλές και παρακίνηση σε βία κατά μεμονωμένου ατόμου ή ομάδες ατόμων” βάσει φύλου ή άλλων παραγόντων.

Πολίτες και οργανισμοί χαιρέτησαν την απόφαση των εταιρειών να αφαιρέσουν τον Tate από το δίκτυό τους. “Η επίδραση αυτών των μισογύνικων απόψεων που πρεσβεύει ο Tate στους νεαρούς άντρες είναι βαθιά ανησυχητική, ανέφερε εκπρόσωπος του βρετανικού οργανισμού κατά των διακρίσεων “Hope Not Hate”. “Το περιεχόμενό του χαίρει επιδοκιμασίας από θαυμαστές, επειδή επαναφέρει αυτό το πρότυπο της “παραδοσιακής αρρενωπότητας”. Ωστόσο γνωρίζουμε πως ο μισογυνισμός μπορεί να αποτελεί διέξοδο για πολλές ακόμα εξτρεμιστικές θέσεις”.

Ο Andrew Tate κέρδισε για πρώτη φορά αναγνωρισιμότητα το 2016, όταν τον έδιωξαν από το reality του Big Brother, μετά τη διαρροή ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται να χτυπά μια γυναίκα. Το ζευγάρι αργότερα υποστήριξε πως οι πράξεις ήταν συναινετικές. Το 2017 βρέθηκε για ακόμα μια φορά στο μάτι του κυκλώνα, όταν μέσω ανάρτησής του στο Twitter, υποστήριξε πως οι γυναίκες θα έπρεπε οι ίδιες να αναλαμβάνουν την ευθύνη και να προστατεύονται από τυχόν επίδοξους βιαστές.

“Εάν βάζεις η ίδια τον εαυτό σου σε μια θέση που επιτρέπει να σε βιάσουν, πρέπει να έχεις κάποια ευθύνη. Δεν λέω πως είναι οκ να βιαστείς” είχε γράψει χαρακτηριστικά, με το Twitter να προχωρά στην οριστική απομάκρυνσή του από την πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα