Είναι ο Dan Bilzerian μάγος του πόκερ ή απλά μάγος της απάτης;

default image

Ο σταρ του instagram που έκανε σημαία το εύκολο χρήμα, τις γυναίκες και τα όπλα ξέχασε να μας πει πως πριν πιάσει τράπουλα στα χέρια του, είχε βάλει χέρι στα εκατομμύρια που υπεξαίρεσε ο πατέρας του από το αμερικανικό κράτος

Λεφτά, αλκοόλ, γυναίκες και όπλα. Το απόλυτο αμερικανικό όνειρο κάθε ανεγκέφαλου φουσκωτού σε αυτόν τον πλανήτη. Πως μπορεί να παρτάρει ασύστολα, να κυκλοφορεί με γιοτ και προσωπικά αεροσκάφη περιτριγυρισμένος από καλλονές που θα έκαναν τα πάντα με ένα του πρόσταγμα και ταυτόχρονα να βγάζει αμύθητα ποσά απλά και μόνο χάρη στην οξυδέρκειά του στα χαρτιά και τον τζόγο.

Ο Dan Bilzerian θέλησε να ενσαρκώσει αυτοπροσώπως αυτό το όνειρο κραιπάλης και έγινε σε λίγο χρονικό διάστημα η Kim Kardashian του ανδρικού φύλου, που αντί για τα οπίσθια βγάζει περίοπτη θέα τους κοιλιακούς, τα κορίτσια και τα όπλα του. Α, και φυσικά τα αμέτρητα…. μετρητά. Χρήματα που μέχρι σήμερα ισχυριζόταν με περισσή αυθάδεια πως εξασφάλισε μόνο και μόνο παίζοντας πόκερ. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν κατάφερε να κερδίσει παίζοντας πόκερ 50 εκατομμύρια δολάρια σε ένα μόλις έτος.

“Έμεινα απένταρος μετά από ένα χρόνο, όπου τζόγαρα όλα μου τα χρήματα. Πούλησα κάποια όπλα, μετέτρεψα τα 750 δολάρια σε 10.000 και με μια πτήση στο Λας Βέγκας έκανα αυτά τα 10.000, 187.000 δολάρια” δήλωνε το 2013. Τον μύθο του μάτσο μαν που είναι και κορμάρα, αλλά και διάνοια χωρίς να χρειαστεί να κοπιάσει ιδιαίτερα γι’ αυτό έρχεται να αμαυρώσει δημοσίευμα που διαψεύδει τα περί απένταρου νεαρού που έβγαλε όλα του τα χρήματα πάνω στην τσόχα. Για την ακρίβεια ο Bilzerian φαίνεται πως έκανε τον “καμπόσο” έχοντας τις “βρόμικες” πλάτες του μπαμπά.

Ο πατέρας του Paul επιχειρηματίας και απατεώνας είδε το “άστρο” του να λάμπει τη δεκαετία του ’80, όταν λειτουργώντας ως επιχειρηματικός “επιδρομέας” αναλάμβανε εταιρίες, αύξανε εικονικά την αξία τους και έτσι αποκόμιζε αστρονομικά ποσά. Μέχρι το 1989, όταν συνελήφθη και καταδικάστηκε για απάτη σε 13 μήνες φυλάκιση. Παρ’ όλα αυτά, αν και το κράτος του επέβαλε πρόστιμο 62 εκατομμυρίων δολαρίων, εκείνος επέστρεψε σε αυτό μέχρι και το 2014 μόλις 3.7 εκατομμύρια δολάρια. Το 1991 ο Bilzerian ο πρεσβύτερος δήλωσε πτώχευση και έτσι κατάφερε στα επόμενα χρόνια να μεταφέρει τεράστια ποσά σε εταιρίες με ιδιαίτερα περίπλοκο ιδιοκτησιακό καθεστώς, off-shore και άλλες που άνηκαν σε άλλα μέλη της οικογένειας, ώστε να τα θωρακίσει και να καταστήσει αδύνατη την κατάσχεσή τους από τους πιστωτές του. Έτσι, με ιδιαίτερα αριστοτεχνικό τρόπο, που θα λέγαμε πως προσιδιάζει στη μαεστρία που ο γιος του παίζει πόκερ, ο Pail Bilzerian μπορούσε να διακινεί τεράστια ποσά που τεχνικά δεν είχε όπου και όπως εκείνος ήθελε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως “δανείστηκε” 90.000 δολάρια μέσω υπεράκτιας εταιρίας της οποίας ο μοναδικός μέτοχος ήταν η Terri Steffen, δηλαδή η σύζυγός του.

Παράλληλα τα λαμπρά τέκνα του Paul, Dan και Adam, βρέθηκαν με ένα σημαντικό ποσό στο όνομά τους, από το οποίο μπορεί να δεσμεύτηκε ένα 30%, το υπόλοιπο όμως παρέμενε όλο δικό τους. Και αν κρίνουμε από την επιχειρηματική και δολοπλόκα δεινότητα του πατρός, πιθανότατα μιλάμε για αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Οι περίπλοκες διαδρομές του μαύρου χρήματος είναι ατελείωτες, με τα μέλη της οικογένειας να πετούν από τον έναν στον άλλο εταιρίες και εκατομμύρια δολάρια, με μόνο στόχο να αποφύγουν την απόδοση των προβλεπόμενων στο κράτος και φυσικά να αποκομίσουν τα μέγιστα.

Το ζήτημα είναι τόσο δαιδαλώδες και σκοτεινό, που δικηγόρος που ασχολήθηκε με τις παράνομες οικονομικές πράξεις της οικογένειας, περιέγραψε τα οικονομικά της ως ένα κρεμμύδι: “Όσο περισσότερα στρώματα καθαρίζεις, τόσο περισσότερο βρωμάει και σε κάνει να κλαις”. Το αμερικανικό κράτος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Ακόμη και σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο, μοιάζει αδύνατο να εξακριβώσει που ακριβώς βρίσκονται τα χρήματά της αμαρτωλής οικογένειας.

Φαίνεται πως ο μύθος του αυτοδημιούργητου Playboy, που έκανε περιουσία και όνομα με αλλεπάλληλα φλος ρουαγιάλ, είναι απλά μια μεγάλη φούσκα και αν ο Dan έχει μάθει κάτι από τον πατέρα του, αυτό είναι σίγουρα η τέχνη της απάτης. Σαφέστατα αναγκαία συνθήκη για να τα καταφέρεις όταν μπλοφάρεις σε μια παρτίδα πόκερ, αλλά επίσης σίγουρα δεν αρκεί για να γίνει πολυεκατομμυριούχος. Ε, Dan;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα