Το προτιμούν κόκκινο

default image

Όταν διαβάσετε το κείμενο που ακολουθεί θα καταλάβετε τι σας συνέβη την τελευταία φορά που συναντήσατε μία γυναίκα που φορούσε ένα απλό κόκκινο φουστάνι. Το πείραμα που δημοσιεύεται στην Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Κοινωνικής Ψυχολογίας τα λέει όλα

Απευθύνομαι σε όλες τις γυναίκες που είναι τρελά ερωτευμένες με τον άντρα των ονείρων τους και εκείνος επιδεκτικά τις αγνοεί. Κυρίες μου τώρα η επιστήμη προχώρησε και σας συμβουλεύει να φορέσετε απλά ένα κόκκινο φόρεμα και να πάτε να τον συναντήσετε. Τώρα εάν δε γίνει δικός σας τα παράπονά σας στους αμερικανούς ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι συμπέραναν ότι μια γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα εκτός του ότι είναι πιο ελκυστική στους άνδρες τους κάνει να είναι πιο ενεργοί και διαχυτικοί, κοινώς τους ιντριγκάρει να φλερτάρουν.  

Μάλιστα είναι η πρώτη έρευνα που έδειξε ότι οι άνδρες τείνουν να γίνονται πιο ενεργητικοί και να επιζητούν να την πλησιάσουν.

Ειδικότερα, οι ερευνητές έκαναν δύο πειράματα. Στο πρώτο πείραμα έδειξαν σε μια ομάδα ανδρών φοιτητών μια φωτογραφία μιας  γυναίκας η οποία φορούσε μια κόκκινη μπλούζα, και σε μια δεύτερη ομάδα την ίδια φωτογραφία αλλά με την εικονιζόμενη να φορά μια μπλε μπλούζα.

Έπειτα, τους ρώτησαν τι θα ήθελαν να την ρωτήσουν.

Η πρώτη ομάδα μαθητών επέλεξε πιο παιχνιδιάρικες ερωτήσεις, αναφέρει το European Journal of Social Psychology.

Στο δεύτερο πείραμα, ανακοινώθηκε στις δύο ομάδες ότι θα είχε ο καθένας τους ξεχωριστά την ευκαιρία να συναντήσει την κοπέλα στη φωτογραφία σε μια διπλανή αίθουσα. Ο κάθε άνδρας έπρεπε να πάρει δύο καρέκλες και να τις τοποθετήσει στο δωμάτιο υποδεικνύοντας πως θα κάτσουν οι δυο τους.

Και εδώ, όσοι περίμεναν τη γυναίκα με τη κόκκινη μπλούζα τοποθέτησαν τη καρέκλα τους πιο κοντά στη κοπέλα από ότι έκανε η δεύτερη ομάδα που θα συναντούσε τη κοπέλα με τη μπλε μπλούζα.

Μάλιστα, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι αυτό το φαινόμενο έχει τις ρίζες του στην εξελικτική πορεία του ανθρώπινου γένους όπου το κόκκινο χρώμα ήταν σημάδι ευκαιρίας για ζευγάρωμα.

Το ίδιο συμβαίνει και στο ζωικό βασίλειο όπου το κόκκινο συχνά είναι συνώνυμο με τη γονιμότητα. Για παράδειγμα οι μπαμπουίνοι και οι χιμπατζήδες κοκκινίζουν κατά την ωορρηξία.

“Όταν οι γυναίκες βγαίνουν ραντεβού με ένα ποθητό άνδρα να προτιμούν ένα κόκκινο φόρεμα” υποστηρίζει και ο ερευνητής ,Niesta Kayser, προσθέτοντας ότι ακόμη και όταν φλερτάρουν στο διαδίκτυο να ποστάρουν φωτογραφία τους με κόκκινο ρούχο.

Βάλτε το κόκκινο φουστάνι εκείνο που σας κάνει πυρκαγιά και καταπλήξτε λοιπόν κορίτσια

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα