Eurovision 2020: Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Eurovision 2020: Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα
Stefania Instagram Stefania

Ο τίτλος της ελληνικής συμμετοχής είναι «SUPERG!RL, ενώ την σκηνική επιμέλεια της συμμετοχής θα αναλάβει ο έμπειρος στο θεσμό Φωκάς Ευαγγελινός.

Η 18χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη με το «Supergirl» θα εκπροσωπήσει τελικά την Ελλάδα στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας στις 16 Μαΐου 2020. 

Ο τίτλος της ελληνικής συμμετοχής είναι «SUPERG!RL» ωστόσο το κομμάτι αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των επόμενων ημερών. Τη μουσική της ελληνικής συμμετοχής έχουν συνθέσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι Arcade ενώ οι στίχοι αποτελούν έμπνευση των ίδιων και της Sharon Vaughn. Την σκηνική επιμέλεια της Stefania στον διαγωνισμό θα αναλάβει ο έμπειρος στο είδος του και πολύ αγαπητός στο κοινό Φωκάς Ευαγγελινός.

Η επιλογή της Stefania αποτελεί απόφαση της Επιτροπής Έργου της ΕΡΤ, πρόεδρος της οποίας είναι ο μουσικοσυνθέτης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ πρόεδρος της οποίας είναι ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Ζούλας.

Stefania Instagram Stefania

Σύμφωνα με τον OGAE GREECE, επίσημες και έγκυρες προτάσεις στην ΕΡΤ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη φετινή Eurovision κατέβαλαν αρκετά ονόματα της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας. Ανάμεσα σε αυτά ήταν η Ειρήνη Παπαδοπούλου (Minos Emi), οι ΟΝΕ (Minos Emi), ο Γιάννης Μωραΐτης (Spark Records) και η εξαιρετική στο είδος της Kyda Ley (Polymusic). Tο πρώτο της single “Stupid Reasons” σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove κυκλοφόρησε το 2018 ενώ νωρίτερα το κανάλι της στο YouTube είχε γεμίσει με της δικές της διασκευές σε γνωστά ξενόγλωσσα pop κομμάτια.

Η νεαρή και ταλαντούχα Στεφανία πέρα από τη μουσική έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική καθώς έχει πρωταγωνιστήσει ήδη σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες αλλά και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι τη γνωρίσαμε στην απονομή των βραβείων “MAD VMA 2019” όταν η ίδια συνεργάστηκε με τις Ilenia Williams και Konnie Metaxa στη διασκευή της διεθνούς επιτυχίας “Con Calma”.

Η Ελλάδα διαγωνίζεται στον Β’ Ημιτελικό (16 Μαΐου 2020) και θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό της διαγωνιστικής βραδιάς (Θέσεις 1-9).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα