EUROVISION 2021: Οι αλλαγές που έρχονται λόγω κορονοϊού

EUROVISION 2021: Οι αλλαγές που έρχονται λόγω κορονοϊού
Eurovision 2020 EBU / ogaegreece.com

Το Reference Group αποφάσισε να άρει την απαγόρευση των φωνητικών υποστήριξης από τα από τα ήδη ηχογραφημένα κομμάτια του τραγουδιού

Ο Διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στις 18, 20 και 22 Μαΐου στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Η επιτροπή έργου, σε συνεργασία με την EBU θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να το φέρουν εις πέρας και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα αντίστοιχα με την πανδημία του covid-19, της οποίας ο κίνδυνος είναι ακόμα ορατός, και μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε ματαίωση του ίδιου του διαγωνισμού.

Όπως γράφει ο OGAEGREECE, για αυτό το λόγο, η EBU ανακοίνωσε ορισμένες σημαντικές αλλαγές στο διαγωνισμό.

Οι Κανόνες για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021 έχουν εγκριθεί από το Reference Group, το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαγωνισμού και έχουν διανεμηθεί στα Μέλη της EBU που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση του επόμενου έτους.

Στο πλαίσιο των μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, το Reference Group αποφάσισε σε δοκιμαστική βάση ενός έτους να άρει την απαγόρευση των φωνητικών υποστήριξης (αρμονιών) από τα από τα ήδη ηχογραφημένα κομμάτια του τραγουδιού.

Η ιδέα πίσω από την αλλαγή είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς τη δυνατότητα να εξερευνήσουν νέες δημιουργικές ιδέες, να ταξιδέψουν με μια μικρότερη αντιπροσωπεία για το 2021 και να μειώσουν τα τεχνικά βάρη του διοργανωτή τηλεοπτικού φορέα.

Επιτρέπει επίσης στους μουσικούς και τους παραγωγούς να παρουσιάζουν το έργο τους όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική τους σύνθεση και, το σημαντικότερο, διασφαλίζει ότι ο Διαγωνισμός εξελίσσεται με την πάροδο των χρόνων.

Η χρήση των ηχογραφημένων υποστηρικτικών φωνητικών θα είναι εντελώς προαιρετική. Κάθε αντιπροσωπεία μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει τραγουδιστές υποστήριξης, είτε εντός είτε εκτός σκηνής. Επιτρέπεται επίσης ένας συνδυασμός ζωντανών και ηχογραφημένων υποστηρικτικών φωνητικών.

Όλα τα κεντρικά φωνητικά που εκτελούν τη μελωδία του τραγουδιού, συμπεριλαμβανομένης της ενδεχόμενης χρήσης του λεγόμενου lead dub, θα εξακολουθούν να είναι ζωντανά πάνω ή εκτός σκηνής στην αρένα.

Μετά την κατάργηση της ζωντανής ορχήστρας αλλά και τον άρση του περιορισμού στη χρήση της μητρικής γλώσσας το 1999, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovison υφίσταται τη μεγαλύτερη αλλαγή στους κανονισμούς των τελευταίων ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα