Γιώργος Λάνθιμος: Δείτε τα βίντεο κλιπ και τις διαφημίσεις που γύριζε πριν φτάσει στα Όσκαρ

Γιώργος Λάνθιμος: Δείτε τα βίντεο κλιπ και τις διαφημίσεις που γύριζε πριν φτάσει στα Όσκαρ
Γιώργος Λάνθιμος Vianney Le Caer/Invision/AP

Πριν από τη Νικόλ Κίντμαν, την Έμμα Στόουν, τον Κόλιν Φάρελ και τις 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ για την ταινία "The Favourite", ήταν... η Δέσποινα Βανδή, ο Σάκης Ρουβάς και ο Λάκης Λαζόπουλος.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Γιώργος Λάνθιμος στα πρώτα βήματα της καριέρας του σκηνοθέτησε μερικά από τα πιο καλαίσθητα ελληνικά video clip, “ντύνοντας” με εικόνες τα τραγούδια μεγάλων ονομάτων της εγχώριας δισκογραφίας, όπως η Δέσποινα Βανδή και ο Σάκης Ρουβάς. Ο Έλληνας σκηνοθέτης είχε καταφέρει να ξεχωρίσει από τότε, χωρίς τίποτα να προμηνύει ότι μερικά χρόνια μετά θα σάρωνε τις υποψηφιότητες στα Όσκαρ, διεκδικώντας 10 βραβεία με την ταινία “The Favourite”.

Παράλληλα, πριν γίνει παγκοσμίως γνωστός ως ο “πάπας” του “Greek Weird Wave” (έτσι δηλαδή όπως αποκαλούν στο εξωτερικό το νέο ελληνικό σινεμά που σαρώνει βραβεία και διακρίσεις στα διεθνή φεστιβάλ) ο Λάνθιμος είχε καταφέρει να ξεχωρίσει γυρίζοντας και μερικά από τα πιο πετυχημένα και “έξυπνα” διαφημιστικά σποτ για λογαριασμό μεγάλων ελληνικών εταιρειών.

Αλλά και πριν κάνει αίσθηση το 2005 με την πρώτη μεγάλη μήκους ταινία του, την “Κινέττα”, είχε συνεργαστεί με το Λάκη Λαζόπουλο, ως βοηθός σκηνοθέτη στους θρυλικούς “Δέκα Μικρούς Μήτσους”, αλλά και στην ταινία “Ο καλύτερος μου φίλος” το 2001.

Τα ακόλουθα βίντεο σίγουρα κάπου τα έχετε ξαναδεί. Ίσως τώρα τα δείτε με “άλλο μάτι” γνωρίζοντας ότι τα γύρισε ο πολυβραβευμένος και παγκοσμίου φήμης Έλληνας σκηνοθέτης.




Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα