Ανασφάλεια και γυναικείος οργασμός

default image

Μία νέα έρευνα έρχεται να ρίξει φως στο πιο ''σκοτεινό'' κομμάτι της γυναικείας σεξουαλικότητας. Ο γυναικείος οργασμός απασχολεί πάρα πολύ το ανδρικό φύλο και αποτελεί ένα θέμα για το οποίο έχει χυθεί πολύ μελάνι. Δυστυχώς για τους άνδρες, δε θα μπορέσουν ποτέ να είναι σίγουροι αν η σύντροφός τους προσποιείται ή όχι.

Είναι μία είδηση που αναμφίβολα το ”ισχυρό” φύλο θα πρέπει να υποδεχθεί με τεράστιο σκεπτικισμό. Οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης προσποιούνται τον οργασμό. Αυτό είναι κάτι που όλοι το γνωρίζουν, έστω κι αν δεν το παραδέχονται ανοικτά.

Το θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει, είναι οι λόγοι που οδηγούν τη σύγχρονη γυναίκα στο να προσποιηθεί ένα ψεύτικο οργασμό. Λόγοι ανασφάλειας και ο φόβος της οικειότητας τις αναγκάζουν να προβούν σε μία τέτοια πράξη.

Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα, πήραν συνεντεύξεις από 366 γυναίκες ηλικίας 18 έως 32 ετών, από τις οποίες το 60% παραδέχτηκε ότι έστω και μία φορά έχει προσποιηθεί.

Η γυναικεία ανασφάλεια, είναι κατά μεγάλο ποσοστό, η βασική αιτία της κατάστασης αυτής. Αισθάνονται άβολα με το σώμα τους, ντρέπονται και προσπαθούν με τον τρόπο τους να ”τραβήξουν” το ενδιαφέρον των συντρόφων τους σε κάτι άλλο, πέρα από τις ατέλειες τους.

Τα ζευγάρια που έχουν μακροχρόνιες σχέσεις, ίσως αντιμετωπίσουν ανάλογο πρόβλημα, εξαιτίας της μεγάλης οικειότητας που αναπτύσσεται ανάμεσά τους. Έχει χαθεί το πάθος του παρελθόντος και κανένας από τους δύο δεν προσπαθεί όπως παλιά, με ανάλογα αποτελέσματα.

Επίσης, για ένα μέρος του γυναικείου πληθυσμού, ο ψεύτικος οργασμός είναι μία μέθοδος επίσπευσης της σεξουαλικής πράξης. Δεν είναι ευχαριστημένες και μέσω αυτού δίνουν πρώιμο τέλος. Για ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό, των εθελοντών που συμμετείχαν στην έρευνα, ο ψεύτικος οργασμός συμβαίνει για να ανυψωθεί το ηθικό των συντρόφων τους, για να τους αποδείξουν πόσο καλοί είναι και να προστατεύσουν τα ευαίσθητα αισθήματά τους.

Η Erin Cooper, επικεφαλής της έρευνας τονίζει ότι είναι κάτι πολύ διαδεδομένο στη σύγχρονη κουλτούρα και το βλέπουμε καθημερινά σε περιοδικά και κινηματογραφικές ταινίες. ”Το φαινόμενο αυτό, το έχουμε γνωρίσει μέσω των σεναρίων, αλλά δεν έχουμε πολλές πληροφορίες από την επιστημονική σκοπιά. Για εμένα αυτό αποτελεί μία πραγματική καταστροφή”, συμπληρώνει η ίδια.

Εκτός από τους άνδρες, απασχολεί και τις γυναίκες οι οποίες προσπαθούν να δεθούν με το σύντροφό τους συναισθηματικά αλλά και σεξουαλικά. Για αυτό το λόγο υπάρχουν πολλές γυναίκες που χρησιμοποιούν τον ψεύτικο οργασμό για να ενισχύσουν τη δική τους σεξουαλική ευχαρίστηση και το πετυχαίνουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, όσες στοχεύουν στην προσωπική τους χαρά, έχουν και υψηλότερα ποσοστά ευχαρίστησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα