Ο Έλληνας που αποκωδικοποίησε τον οργασμό

Ο Έλληνας που αποκωδικοποίησε τον οργασμό

Οργασμός...μυστήριο για πολλούς άνδρες πηγή απογοήτευσης για πολλές γυναίκες. Πλέον δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε... Μια μελέτη του εγκεφάλου βοηθά τους επιστήμονες να ξεκλειδώσει τα μυστικά του γυναικείου οργασμού

Με τη χρήση σαρωτών οι επιστήμονες παρατήρησαν  ποια είναι τα μέρη του εγκεφάλου που "ξυπνάνε" τον οργασμό. Οι ερευνητές  ανακάλυψαν  ότι υπάρχουν δύο τουλάχιστον "οδοί  αναψυχής".

Η πρώτη  ενεργοποιείται  όταν μια γυναίκα είναι μόνη της, αυτοϊκανοποιείται και φαντασιώνεται ενώ η δεύτερη μετά από τη σωματική επαφή με τον εραστή της.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "New Scientist" και  προέρχονται από δύο έρευνες. Η πρώτη έρευνα έγινε στο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey με επικεφαλής το  Dr Barry Komisaruk. Η ομάδα του ανέλυσε μαγνητικές τομογραφίες των γυναικών στη κορύφωσή ενώ αυτοϊκανοποίηση . Διαπίστωσαν αυξημένη δραστηριότητα σε περισσότερα από 30 τμήματα του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του προμετωπιαίου φλοιού, μια περιοχή που ελέγχει λειτουργίες όπως τη λήψη αποφάσεων και τη φαντασία.

H δεύτερη έρευνα έγινε στο Πανεπιστήμιο του Groningen στην Ολλανδία με επικεφαλής τον Γιαννίκο Γεωργιαδη. Η ομάδα του εκτέλεσε παρόμοια πειράματα, αυτή τη φορά όμως οι γυναίκες έκαναν έρωτα με το σύντροφό τους. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι  η ίδια περιοχή του εγκεφάλου  "σβήνει" κατά τη διάρκεια του οργασμού! Αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα φτάνει σε οργασμό όταν αφήνεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να φτάσει στην κορύφωση.

Σε συνέντευξή του στην Βρετανική Daily Mail  Δρ. Γεωργιαδης δήλωσε "Δεν πιστεύω ότι ο οργασμός "κλείνει" τη συνείδηση αλλά τη μεταβάλει. Οταν ρωτάς κάποιον πώς βιώνει τον οργασμό, περιγράφει ένα αίσθημα απώλειας του ελέγχου. Δεν είμαι βέβαιος αν αυτή η κατάσταση βοηθάει στην επίτευξη μεγαλύτερης απόλαυσης ή είναι απλά μία παρενέργεια", σημείωσε ο ερευνητής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεξ και Σχέσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θέατρο στο κρεβάτι

Αχρείαστοι να'ναι

Ψάχνει τον τέλειο οργασμό

SHARE: