Οκτώ σειρές και ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή τον Πλανητάρχη και τις ραδιουργίες στον Λευκό Οίκο

Οκτώ σειρές και ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή τον Πλανητάρχη και τις ραδιουργίες στον Λευκό Οίκο
Καπιτωλίο των ΗΠΑ Shutterstock

Καθώς βρισκόμαστε σε καραντίνα και με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στις ΗΠΑ, ρίχνουμε μια ματιά σε σειρές και ντοκιμαντέρ με θέμα την αμερικανική πολιτική.

Αυτή την περίοδο, λόγω του δεύτερου lockdown που επιβλήθηκε σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του κορονοϊού, έχουμε άπλετο χρόνο για να ανακαλύψουμε σειρές, ταινίες ή ντοκιμαντέρ που είτε δεν γνωρίζαμε, είτε κάπου είχαμε ακούσει αλλά δεν είχαμε δει ποτέ.

Οι Πολιτείες της Αμερικής, οι ψηφοφόροι, ο Λευκός Οίκος, το Κογκρέσο, ο Πλανητάρχης, η κάλυψη του Τύπου, όλα μαζί συνθέτουν το παζλ ενός άκρως ενδιαφέροντος πολιτικού σκηνικού, που έχει αποτελέσει αρκετές φορές έμπνευση για σκηνοθέτες. Άλλωστε, με τις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές, που ανέδειξαν ως νέο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον Τζο Μπάιντεν, είδαμε για άλλη μια φορά την πολυπλοκότητα του αμερικανικού πολιτικού συστήματος, το οποίο απέχει κατά πολύ από εκείνο της χώρας μας.

Καθώς όλοι βρισκόμαστε ξανά στραμμένοι στις οθόνες μας – ειδικά σε εκείνη του Netflix – λόγω της καραντίνας και με αφορμή την πρόσφατη εκλογική εμπειρία των ΗΠΑ, ρίχνουμε μια ματιά σε σειρές και ντοκιμαντέρ που άλλοτε περιγράφουν τα όσα διαδραματίζονται στο Οβάλ Γραφείο, τον Λευκό Οίκο και την πολιτική σκηνή της Αμερικής και άλλοτε καταγράφουν τις δολοπλοκίες και τα πολιτικά παιχνίδια στο βωμό της εξουσίας με δόση φαντασίας.

Σειρές

House Of Cards (2013-2018)
 

Πρωταγωνιστής ο Φρανκ Άντεργουντ (Κέβιν Σπέισι), ένας δολοπλόκος και αδίστακτος πολιτικός που θα έκανε τα πάντα για να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερη εξουσία. Τρέφεται από αυτήν και δεν διστάζει να γκρεμίσει κάθε εμπόδιο που μπορεί να βρεθεί μπροστά του, ξεπερνώντας ηθικούς και κοινωνικούς φραγμούς. Στο πλευρό του η σύζυγός του, Κλερ (Ρόμπιν Ράιτ), με την οποία βαδίζουν στο ίδιο μονοπάτι και μαζί αποτελούν ένα «αχτύπητο δίδυμο».

Designated Survivor (2016-2019)
 

Μετά από μια τρομοκρατική επίθεση ο Υπουργός Τομ Κέρκμαν (Κίφερ Σάδερλαντ) αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου της Αμερικής. Στη σειρά παρακολουθούμε την προσπάθειά του να κυβερνήσει, να βοηθήσει τη χώρα να συνέλθει από το σοκ, να διαχειριστεί τις συνωμοσίες, τις προδοσίες, τα προσωπικά του προβλήματα, αλλά και μια επιδημία γρίπης – που θυμίζει τα σημερινά δεδομένα του κορονοϊού.

Scandal (2012-2017)
 

Η σειρά εκτυλίσσεται με φόντο τον Λευκό Οίκο, αλλά ο κύριος άξονας γύρω από τον οποίο κινείται, είναι η σχέση του Φιτζέραλντ Τόμας Γκραντ ΙΙΙ (Τόνι Γκόλντγουιν) με την Ολίβια Πόουπ (Κέρι Ουάσινγκτον), την πρώην διευθύντρια επικοινωνίας, η οποία διατηρεί το δικό της γραφείο, όπου διαχειρίζεται διάφορα πολιτικά σκάνδαλα. Ένας διαφορετικός πλανητάρχης, που κερδίζει τη συμπάθεια του κοινού, μια ανεκπλήρωτη ιστορία αγάπης και μια Αμερική με όλα τα στερεοτυπικά στοιχεία.

The West Wing (1999-2006)
 

Η σειρά αποτελεί μία από τις καλύτερες αυτού του είδους. Η πλοκή εκτυλίσσεται στη «Δυτική Πτέρυγα» του Λευκού Οίκου, εκεί που είναι το Οβάλ Γραφείο, αλλά και τα γραφεία του ανώτατου προεδρικού προσωπικού, ενώ ακολουθεί τον Πρόεδρο Τζεντ Μπάρτλετ (Μάρτιν Σιν) και τα στελέχη του στα διάφορα πολιτικά και ειδικά νομοθετικά ζητήματα της θητείας του. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμα – κατατεθέν της σειράς είναι τα πλάνα, όπου οι πρωταγωνιστές περπατούν και μιλούν στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου, τα λεγόμενα «walk ‘n’ talk».

Ντοκιμαντέρ

Trump: An American Dream (2018)
 

Πρόκειται για ένα βρετανικό ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων που εξερευνά το ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ μέσα σε πέντε δεκαετίες, περιγράφοντας τη διαδρομή του από businessman σε Πρόεδρος της Αμερικής. Το έργο περιλαμβάνει πρωτότυπα πλάνα με συνεντεύξεις από πρώην υπαλλήλους του στο The Trump Organisation, ενώ αναφέρεται στη σχέση με την πρώτη σύζυγό του και τις συμμαχίες του με διάφορα πρόσωπα.

The Final Year (2018)
 

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον Μπαράκ Ομπάμα κατά την τελευταία χρονιά της θητείας του και επικεντρώνεται στην εξωτερική πολιτική του Προέδρου και του επιτελείου του για να εξασφαλίσει την πολιτική του νίκη. Βλέπουμε, επίσης, τη μέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Bobby Kennedy for President (2018)
 

Το ντοκιμαντέρ αποτελείται τέσσερα επεισόδια και παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σπάνιο, ψηφιοποιημένο αρχειακό υλικό που μας μεταφέρει σε μια εποχή γεμάτη δυναμική, με οδηγό τη φωνή και τις απόψεις του Μπόμπι Κένεντι, που αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, ενώ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με υποψήφιους και στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης.

Knock Down the House (2019)
 

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις καμπάνιες τεσσάρων γυναικών, υποψηφίων βουλευτών για το Κογκρέσο. Ανάμεσά τους ξεχωρίσει η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα της αμερικανικής πολιτικής σκηνής σήμερα. Το έργο επικεντρώνεται στο φαινόμενο “Οκάσιο-Κορτέζ” και καταγράφει όλη την πορεία της προς το Κοινοβούλιο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα