Όσκαρ 2020: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τα φετινά βραβεία

Όσκαρ 2020: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τα φετινά βραβεία
Warner Bros

Η σπάνια περίπτωση της Σκάρλετ Γιόχανσον που είναι υποψήφια για δύο βραβεία αλλά για δύο διαφορετικούς ρόλους, το "Τζόκερ" που "σάρωσε" με 11 υποψηφιότητες και άλλα fun facts για τα φετινά Όσκαρ.

Μετά την απονομή των Βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών στις ΗΠΑ (Screen Actors Guild Awards) 2020, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην επικείμενη απονομή των Όσκαρ.

Τα βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ένας θεσμός που ξεκίνησε στις 16 Μαΐου 1929, θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της 10ης Φεβρουαρίου (ώρα Ελλάδας) στο Dolby Theater, όπου λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο. Πάμε να δούμε πέντε fun facts για τα φετινά Όσκαρ.

1. Χωρίς παρουσιαστή

Για τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ δεν θα έχει παρουσιαστή.

“Μαζί με την Ακαδημία αποφασίσαμε ότι δεν θα υπάρχει ο παραδοσιακός οικοδεσπότης κι αυτή τη χρονιά, επαναλαμβάνοντας αυτό που λειτούργησε για μας το περασμένο έτος: τεράστια ψυχαγωγική αξία, πολλά τραγούδια, πολύ κωμωδία και δυνατούς αστέρες”, δήλωσε η πρόεδρος του ABC Κάρι Μπεργκ σε συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση.

Πέρυσι τα βραβεία δεν είχαν κεντρικό παρουσιαστή, για πρώτη φορά ύστερα από 30 χρόνια, καθώς ο κωμικός ηθοποιός Κέβιν Χαρτ που είχε ανακοινωθεί ως οικοδεσπότης της διοργάνωσης, παραιτήθηκε ύστερα από τα ομοφοβικά σχόλια που έκανε και την αντίδραση που υπήρξε σε βάρος του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ακαδημία αποφάσισε να μην τον αντικαταστήσει και να προχωρήσει στη διοργάνωση χωρίς κεντρικό παρουσιαστή, κερδίζοντας θετικές κριτικές.

Η προηγούμενη φορά που τα Όσκαρ διεξήχθησαν χωρίς παρουσιαστή ήταν το 1989.

2. Τις περισσότερες υποψηφιότητες έχει η ταινία “Τζόκερ

Joker Warner Bros

Το Τζόκερ θα έχει στα φετινά Όσκαρ 11 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων εκείνης της καλύτερης ταινίας, γεγονός που την καθιστά ως την πιο δημοφιλή ταινία στον φετινό θεσμό.

Ο συγκλονιστικός Χοακίν Φοίνιξ που υποδύεται τον Τζόκερ, μία εμβληματική φιγούρα όχι μόνο της κινηματογραφικής ιστορίας, αλλά και της ποπ κουλτούρας είναι το φετινό φαβορί.

3. Σκάρλετ Γιόχανσον, διπλή υποψηφιότητα για δύο διαφορετικούς ρόλους

Instagram

Πρώτη φορά προτείνεται για βραβείο Όσκαρ η Σκάρλετ Γιόχανσον.

Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχει διπλή υποψηφιότητα: Α’ Γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στην ταινία “Ιστορία Γάμου”, αλλά και για το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για τη συμμετοχή της στην ταινία “Τζότζο”.

4. “Ιρλανδός”, “1917” και “Κάποτε στο Χόλιγουντ” σε απόσταση αναπνοής από το Τζόκερ

Ο “Ιρλανδός”, το “1917” και το “Κάποτε στο Χόλιγουντ”, μάχονται “στήθος-με στήθος” με το Τζόκερ, αφού προτείνονται για 10 υποψηφιότητες, σε σύγκριση με το ιστορικό κόμικ που είναι υποψήφιο για 11 βραβεία.

5. Τζένιφερ Λόπεζ, “Farewell” οι ηχηρές απουσίες των φετινών Όσκαρ

Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς το γεγονός της απουσίας της Τζένιφερ Λόπεζ από τα φετινά Όσκαρ.

Η Lopez, φέτος, έδωσε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της ζωής της και η απουσία της από την οσκαρική κούρσα λέει πολλά για την Ακαδημία και τα ταμπού που έχουν όσον αφορά πρόσωπα της pop κουλτούρας.

Ταυτόχρονα και το “Farewell”, μία από τις καλύτερες και πιο συγκινητικές ταινίες της χρονιάς, έλειπε από όλες τις κατηγορίες.

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2020.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version