Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Το στέκι που άλλαξε το κέντρο

Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Το στέκι που άλλαξε το κέντρο

Στην εποχή της κρίσης, γεννήθηκε ένας νέος πόλος στο κέντρο, πάλι σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Η πλατεία της Αγίας Ειρήνης είναι ένα νέο trend αλλά σε διαφορετικό μήκος κύματος

Στην εποχή των παχέων Αγελάδων, το 2000, η περιοχή του Ψυρρή ήταν το κυρίαρχο στέκι της Αθήνας. Ξαφνικά, η γειτονιά με τους μάστορες και τα παλιατζίδικα γέμισε από μεζεδοπωλεία.

Το μικροκλίμα της διασκέδασης στην πρωτεύουσα άλλαξε καθώς το ένα μαγαζί ξεφύτρωνε δίπλα στο άλλο. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλα είχαν περίπου το ίδιο μενού και τον ίδιο τύπο μουσικής.

Στην εποχή της κρίσης, γεννήθηκε ένας νέος πόλος στο κέντρο, πάλι σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Η πλατεία της Αγίας Ειρήνης είναι ένα νέο trend αλλά σε διαφορετικό μήκος κύματος.

Στην αρχή άνοιξε ένα περιποιημένο καφέ, το Tailor Made. Ύστερα άρχισαν να δημιουργούνται στέκια που είναι μικρά, το καθένα με την δική του αισθητική, καλές τιμές και ειδίκευση σε κάποιο τύπο φαγητού ή αλκοόλ.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Το στέκι που άλλαξε το κέντρο

Wine bars και μπυραρίες, πιτσαρίες, καφέ και ποτάδικα έχουν δημιουργήσει έναν μικρό γαστρονομικό αστερισμό.

Και εδώ βέβαια, εξακολουθούν να υπάρχουν τα ίδια προβλήματα. Όπως η επιτυχία δεν έφερε καμιά αλλαγή στου Ψυρρή – που εξακολουθεί να είναι παρατημένο, ρυπαρό και άθλιο – έτσι και στην Αγίας Ειρήνης, τα πράγματα δεν είναι και πολύ διαφορετικά από τότε που οι μόνοι που σύχναζαν ήταν οι εργαζόμενοι στα γύρω γραφεία και όσοι πήγαιναν στην οδό Ευριπίδου.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Το στέκι που άλλαξε το κέντρο

Το παρήγορο είναι ότι δεν υπάρχει η μονοκαλλιέργεια των μεζέδων αλλά ποικιλία στα πάντα.

SHARE:

24Media Network