Ρεκόρ θεατών για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς, παρ’ ότι ήταν online

Ρεκόρ θεατών για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς, παρ’ ότι ήταν online
Αίθουσα κινηματογράφου unsplash

Τρομερή ανταπόκριση είχε το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς, που η διοργάνωση ήταν κατά κύριο λόγο ψηφιακής μορφής. Το κινηματογραφικό πρόγραμμα συγκέντρωσε πάνω από 500.000 views.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς κατέγραψε ρεκόρ θεατών, φέτος, που η διοργάνωση ήταν κατά κύριο λόγο, ψηφιακής μορφής.

Τη Δευτέρα, το Ινστιτούτο Σάντανς ανακοίνωσε ότι το Φεστιβάλ του 2021, της εποχής της πανδημίας – που πραγματοποιήθηκε τόσο διαδικτυακά όσο και με φυσική παρουσία σε 20 πόλεις στις ΗΠΑ για επτά ημέρες από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου – είχε κοινό κατά 2,7 φορές μεγαλύτερο σε σύγκριση με την τυπική έκδοση διάρκειας 11 ημερών στο Παρκ Σίτι της Γιούτα.

Το περιεχόμενο του Φεστιβάλ προβλήθηκε μέσω streaming και θεατές από 50 πολιτείες των ΗΠΑ και 120 χώρες συντονίστηκαν στο διαδίκτυο για να το παρακολουθήσουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 72 ταινίες μεγάλου μήκους, 50 μικρού μήκους, τέσσερις ανεξάρτητες σειρές, 23 ομιλίες και εκδηλώσεις του προγράμματος συγκέντρωσαν στην online πλατφόρμα και σε TV apps 251.331 views.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ εκτιμούν ότι με δεδομένο ότι κατά μέσο όρο σε κάθε σπίτι διαμένουν δύο άτομα, το κινηματογραφικό πρόγραμμα συγκέντρωσε πάνω από 500.000 views.

Με υβριδική μορφή – προβολές στο διαδίκτυο, αλλά σε κινηματογραφικές αίθουσες και drive-in χώρους, όπου ήταν δυνατόν, με περιορισμούς λόγω της πανδημίας – το Σάντανς συνεργάστηκε με ανεξάρτητους κινηματογράφους και πολιτιστικές οργανώσεις πολύ πέρα από τη Γιούτα για να διασφαλίσει, το συλλογικό πνεύμα μιας παραδοσιακής πρεμιέρας .

«Είναι επιβράβευση να βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο το τολμηρό κοινό μας ανταποκρίθηκε στο πρόγραμμα και φυσικά είμαστε ευτυχείς που εκπληρώσαμε και μάλιστα ξεπεράσαμε τον στόχο μας να επεκτείνουμε την εμβέλεια και την κοινότητα για ανεξάρτητες ταινίες αυτή τη δύσκολη χρονιά» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Ινστιτούτου Σάντανς, Κέρι Πούτμαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα