Σεισμός, Ιαπωνία: Απόσυρση του Hereafter από τις αίθουσες

Σεισμός, Ιαπωνία: Απόσυρση του Hereafter από τις αίθουσες

Αποσύρεται η νέα ταινία του Clint Eastwood από τις κινηματογραφικές αίθουσες στην Ιαπωνία. Αναβάλλεται και η πρεμιέρα του The Rite. Οι σκηνές με τσουνάμι κρίνονται ακατάλληλες λόγω των τραγικών γεγονότων (Vids)

Οι καταστροφικές συνέπειες που είχε ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία ώθησε τη Warner Bros, προς ένδειξη σεβασμού, να αποσύρει από τις κινηματογραφικές αίθουσες το Hereafter, τη νέα ταινία του Clint Eastwood.

Στην ταινία, που αφηγείται τη ζωή τριών ανθρώπων που τους στοιχειώνει ο θάνατος με διαφορετικό τρόπο, περιέχονται σκηνές από το τσουνάμι του 2004 στον Ινδικό Ωκεανό που στοίχισε τη ζωή σε 230.000 ανθρώπους.

Ο Satoru Otani της Warner Bros επισήμανε ότι οι τρομακτικές εικόνες από το τσουνάμι που περιέχονται στην ταινία είναι ακατάλληλες αυτή τη στιγμή.

"Σε ένδειξη σεβασμού των τραγικών γεγονότων στην Ιαπωνία αποσύραμε το Hereafter από τους κινηματογράφους και θα αναβάλουμε την πρεμιέρα του The Rite για μεταγενέστερη ημερομηνία", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Warner Bros.

Να σημειωθεί πως το Hereafter βγήκε σε 180 ιαπωνικούς κινηματογράφους το Φεβρουάριο και επρόκειτο να παραμείνει στις αίθουσες μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, ενώ η πρεμιέρα της ταινίας The Rite με τον Antony Hopkins ήταν προγραμματισμένη για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Οι ταινίες και τα γεγονότα

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που αποσύρεται ή αναβάλλεται μία ταινία εξαιτίας του περιεχομένου της που συμπίπτει χρονικά με καταστροφικές εκδηλώσεις στην πραγματικότητα.

Σαρανταπέντε περίπου ταινίες ακυρώθηκαν μετά από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Spider Man, που αφαίρεσαν από το τρέιλερ και την τελική έκδοση της ταινίας σκηνές του ήρωα στους Δίδυμους Πύργους.

Μεταξύ αυτών το View from the Top με την Gwyneth Paltrow που υποδυόταν μία γυναίκα που ήθελε να γίνει αεροσυνοδός και το Collateral Damage, το σενάριο του οποίου αφορούσε μία βομβιστική επίθεση μπροστά σε ένα κτίριο του Λος Άντζελες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σινεμά
SHARE:

24Media Network