Survivor: Το ‘Σόφι’ του Σπαλιάρα και ο βοναπαρτισμός του Χούτου

Survivor: Το ‘Σόφι’ του Σπαλιάρα και ο βοναπαρτισμός του Χούτου

Άλλη μια μέρα το Survivor προσέφερε cult στιγμές γέλιου και ορισμένα λεπτά έντονου προβληματισμού. Κάτι σαν το "ωρε που πάμε" του Αυλωνίτη". Βούιξε το twitter (vid+pics)

Είναι το νέο “παιχνιδάκι” της ελληνικής τηλεόρασης, που έχει παράλληλα την απαραίτητη δόση από τον ρετρό παλιό καλό (?) εαυτό μας, προ κρίσης. Το Survivor ήρθε και στην τρίτη μόλις μέρα προβολής του αναρωτιόμαστε τι άλλο άραγε θα δούμε. Από τον Γιάννη Σπαλιάρα και την εκπληκτική του ορθογραφική δεινότητα, στην στιχομυθία που Τανιμανίδη – Χούτου, που θα ζήλευε ως και η Βίκυ Φλέσσα, το μόνο που μπορούμε να πούμε σε άπταιστα ελληνικά είναι ότι μείναμε “speechless”. Το twitter πάντως βούιξε και δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω…

Η χθεσινή ημέρα ήταν ημέρα δοκιμασίας για την ασυλία και οι δύο ομάδες, εκείνη των Διασήμων και εκείνη των Μαχητών διαγωνίζονταν με έπαθλο την αποφυγή της ψηφοφορίας προς αποχώρηση. Το πρώτο μαργαριτάρι ήρθε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι Celebrities τα είχαν βρει σκούρα και έχαναν με 9-5, όταν η Λάουρα Νάργες πήρε τα ηνία της ομάδας.

Η παρουσιάστρια είχε απογοητευτεί στην πρώτη της προσπάθεια, τόσο που ζητούσε από τους συμπαίκτες της να την ψηφίσουν για αποχώρηση (πριν καν τελειώσει το παιχνίδι). Αυτή τη φορά όμως κέρδισε και η χαρά της ήταν έκδηλη. Ο συμπαίκτης της με πάθος την πλησίασε και τη ρώτησε: “Τι είσαι;” αναμένοντας να απαντήσει με κάποιο δυνατό ζώο της ζούγκλας, όπως προηγουμένως και οι συνάδελφοί της. Εκείνη ωστόσο απάντησε: “Λιοντάρα!!”

Το “Σοφι” του Σπαλιάρα

Η δοκιμασία ολοκληρώθηκε, οι επώνυμοι του Survivor παρά το comeback έχασαν και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία ψηφοφορίας προς αποχώρηση. Ο Γιάννης Σπαλιάρας σηκώθηκε, πήρε το στυλό και έγραψε “Σόφι”. Μάταια αναμέναμε να τελειώσει τη λέξη του. Να γράψει Σοφι-τα ή έστω κάποια σοφι-στεία. Απλώς εννοούσε την Σόφη Πασχάλη που το όνομά της ως υποκοριστικό, θεώρησε καλύτερο να το γράψει με ‘ι’.


Το ψηφοδέλτιο Σπαλιάρα έσπασε τα κοντέρ στο twitter, αν και πρέπει να τονίσουμε πως την ορθογραφική λογική του ουδέτερου υποκοριστικού επιστράτευσε και έτερος παίκτης σημειώνοντας πλάι στο Σόφι και το επίθετο Πασχάλη (αυτό με ‘η’) για όποιον δεν κατάλαβε.

Εγώ, ο Λάμπρος

Κι εκεί που πιστέψαμε πως τα έχουμε δει όλα ήρθε η ώρα του Έλληνα ποδοσφαιριστή να αποδείξει κάθε καλά στεριωμένο στερεότυπο για τη μπάλα στην ελληνική κοινωνία. Ο Λάμπρος Χούτος είναι ένας από τους τρεις υποψήφιους για αποχώρηση, μαζί με την Μαριάννα Καλλέργη και τη Σόφη Πασχάλη. Όταν οριστικοποιήθηκε η τριάδα των υποψηφίων, ο Σάκης Τανιμανίδης τον ρώτησε αν σκοπεύει να αλλάξει τακτική σε περίπτωση που παραμείνει στο παιχνίδι. Οφείλουμε να παραθέσουμε τη στιχομυθία αυτούσια:

Όχι, γιατί είμαι ο εαυτός μου

Που είναι;

Ο Λάμπρος

Και δείτε και το στιγμιότυπο:

Με αυτά και με κείνα, οι χρήστες του twitter πέρασαν ένα ακόμη “τρολοβράδυ” όπου διασκέδασαν με την ψυχή τους:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα