Τα games που πρέπει να παίξεις αυτό το μήνα

Τα games που πρέπει να παίξεις αυτό το μήνα

Ο Οκτώβριος μας βρήκε φορτωμένος με «βαριές» κυκλοφορίες, για αυτό κι εμείς ξεχωρίσαμε για σένα τα απολύτως απαραίτητα

Του Κωνσταντίνου Δημόπουλου

Δυο -εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους- βόλτες στο διάστημα και μια τρίτη στην Αμερική των μαφιόζων των 70’s είναι αρκετές για να μας κρατήσουν απασχολημένους μέχρι… τον επόμενο μήνα.

Gears of War 4

Αν ρωτούσες ακόμα και τους φανατικότερους των ορκισμένων οπαδών του ιδιοφυούς cover shooter της Microsoft (πλέον) τι περιμένουν από το 5 ο κεφάλαιο (μη σε παραπλάνα ο τίτλος, οι ιθύνοντες προσπαθούν δικαιολογημένα να ξεχάσουν το αδιάφορο Judgment του 2013) του αγαπημένου τους gaming franchise, οι απαντήσεις που θα έπαιρνες θα ήταν μάλλον αποκαρδιωτικές…

Και λογικά. Λίγο η παντελής αποτυχία του προαναφερθέντος Judgment να καλύψει επαρκώς οποιαδήποτε «δίψα» για περισσότερο Gears of War μετά το -επικό- φινάλε της αρχικής τριλογίας, λίγο η υπέρμετρη προσφορά από πλευράς της βιομηχανίας σε παιχνίδια της κατηγορίας, λίγο και η πώληση του τίτλου στη Microsoft και το πέρασμα του development από τη «μαμά» Epic Games στη νεόκοπη Coalition, δεν ήθελε και πολύ για να έρθει η μέρα που η ανακοίνωση ενός νέου GoW θα αντιμετωπιζόταν ως… Τετάρτη.

Το παιχνίδι όμως βρίσκεται πλέον στα ράφια των καταστημάτων και οι πρώτες εντυπώσεις μετά από πολύωρη ενασχόληση μαζί του είναι αναπάντεχα εντυπωσιακές! Το Gears of War 4 καταφέρνει να ανανεώσει το μάλλον κουρασμένο franchise, κάνοντας τα πάντα όπως ακριβώς πρέπει, διατηρώντας σχεδόν αναλλοίωτο το gameplay και τους μηχανισμούς από τους προηγούμενους τίτλους, ενώ παράλληλα προσθέτει εξαιρετικά καλοστημένες λεπτομέρειες (όπως τα πραγματικά εντυπωσιακά weather effects) που μπορούν να αλλάξουν τον ρου οποιασδήποτε μάχης.

Παράλληλα, χάρη στην Play Anywhere δυνατότητα που προσφέρει η Microsoft σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια που προέρχονται από τα studios της, μπορεί κανείς να το απολαύσει τόσο σε PC (για αυτό το έξτρα που ζητούν οι απαιτητικοί gamers στον τεχνικό τομέα) όσο και στο Xbox One του. Αν οι πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του άλλωστε είναι ενδεικτικές της συνέχειας, οι μεγάλες online μάχες, μάλλον θα λάβουν χώρα κυρίως στην κονσόλα της αμερικανικής εταιρίας.

Με δυο λόγια, ίσως έχουμε ήδη στα χέρια μας ένα από τα παιχνίδια της χρονιάς!

Mafia 3

Μήπως το έχουμε παρακάνει με τα open-world παιχνίδια τελικά; Μια απορία που φαίνεται να ταλανίζει το μυαλό κάθε gamer, από την προ τριετίας κυκλοφορία του Grand Theft Auto V μέχρι και σήμερα, μέρες μόλις μετά την ανακοίνωση του πολυαναμενόμενου Red Dead Redemption 2. Όταν οι developers δεν έχουν τη δυνατότητα (ή το budget) να μας προσφέρουν αριστουργήματα σαν αυτά της Rockstar, τότε ερωτήματα σχετικά με το όφελος ενός ανοιχτού κόσμου, όταν ειδικά αυτός δε δύναται να σφύζει από ζωή, φαντάζουν λογικά και αναπόφευκτα. Ερωτήματα που φέρνουν απαντήσεις οι οποίες οδηγούν σε απογοήτευση.

Αυτό είναι και το μεγάλο «πρόβλημα» του Mafia 3. Στην προσπάθεια τους να ανταπεξέλθουν στις -αυξημένες- απαιτήσεις για τις οποίες το βαρύ όνομα του franchise προϊδεάζει τους εν δυνάμει παίκτες του, οι developers της Hangar 13 δημιούργησαν μια εξαιρετικά καλογραμμένη ιστορία, που δυστυχώς χάνεται σε έναν μεγάλο και ως επί το πλείστων, κενό χάρτη.

Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το τελευταίο Mafia είναι ένα κακό παιχνίδι. Αυτό είναι απλά η πικρή γεύση που αφήνει στο στόμα μια κατά τα λοιπά άρτια εκτελεσμένη συνταγή. Άλλωστε πραγματικά η ιστορία του (με τη βοήθεια του καταπληκτικού voice acting) χρήζει ιδιαίτερης μνείας, ιδιαίτερα για τα μάλλον περιορισμένα δεδομένα ενός videogame. Αξίζει να το δεις, αρκεί να μην περιμένεις πολλά παραπάνω από άλλο ένα open-world παιχνίδι.

Ίσως το Mafia 4 να έπρεπε να το αναλάβουν οι απόφοιτοι του Athens Tech

XCOM 2

Οι -πολλοί- φίλοι των strategy games ενθουσιάστηκαν με την ανακοίνωση τού πέρσι. Οι περισσότεροι εξ αυτών έτρεξαν να το κάνουν δικό τους μόλις κυκλοφόρησε στις αρχές της φετινής χρονιάς. Σχεδόν όλοι έπρεπε να περιμένουν μέχρι σχετικά πρόσφατα (παράλληλα με την καλοδεχούμενη κυκλοφορία του και για τις κονσόλες της Microsoft και της Sony) για να το παίξουν, αφού τα bugs που ταλαιπώρησαν αισθητά τους φανατικούς της σειράς που έσπευσαν να το αποκτήσουν από την πρώτη στιγμή και έκαναν τη διαδικασία εκπλήρωσης της εκάστοτε αποστολής, επώδυνη για όλους τους λάθος λόγους, εξαλείφθηκαν.

Η νέα έκδοση ευτυχώς δεν ταλανίζεται από τα ίδια προβλήματα (τουλάχιστον όχι σε ενοχλητικό βαθμό) επωφελούμενη από τα διάφορα patches που έχουν κάνει πλέον την εμπειρία στους υπολογιστές κάτι περισσότερο από αξιομνημόνευτη. Το XCOM 2 είναι ένα από τα ελάχιστα turn-based παιχνίδια στρατηγικής που θα μπορέσεις να βρεις για την κονσόλα σου, αλλά αυτό δε μειώνει σε τίποτα το γεγονός ότι είναι το καλύτερο. Αν ήμασταν στοιχειωδώς γραφικοί θα μιλάγαμε για μια… εξωγήινη εμπειρία!

SHARE:

24Media Network