Τέλος το Fortnite στην Κίνα

Τέλος το Fortnite στην Κίνα
Fortine Shutterstock

Από τις 15 Νοεμβρίου διακόπτεται η υπηρεσία του Fortnite στην Κίνα. Η απόφαση πιθανόν να σχετίζεται με τους αυστηρούς κανόνες gaming που έχουν τεθεί στη χώρα για τα παιδιά.

Ο επίσημος ιστότοπος του δημοφιλούς παιχνιδιού Fortnite της Κίνας ανακοίνωσε ότι από τις 15 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους η υπηρεσία του παιχνιδιού θα διακοπεί για τη χώρα. Σύμφωνα με την Denfaminico Gamer, δεν έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες διευκρινίσεις για τους λόγους που διακόπτεται το παιχνίδι, αλλά εικάζεται ότι σχετίζεται με τους αυστηρούς κανόνες που έχουν τεθεί στην χώρα για το gaming στα παιδιά.

Το παιχνίδι Fortnite κυκλοφόρησε στην Κίνα τον Απρίλιο του 2018 όπου οι παίκτες της χώρας μπορούσαν να εγκαταστήσουν και να παίξουν νόμιμα το δημοφιλές online game. Είχαν πραγματοποιηθεί ορισμένες αλλαγές στην έκδοση του παιχνιδιού που κυκλοφόρησε στην Κίνα, καθώς οι κανονισμοί της κυβέρνησης απορρίπτουν αυστηρά τον εθισμό στα παιχνίδια και τον τζόγο.

Άλλες αλλαγές αφορούσαν το αισθητικό κομμάτι και πολλές εικόνες πήραν διαφορετική μορφή για να μην θεωρηθούν «προκλητικές», όπως για παράδειγμα εικόνες με τους χαρακτήρες που φαίνονταν τα κρανία τους αλλοιώθηκαν. Επιπλέον, προκειμένου να φαίνεται το παιχνίδι λιγότερο βίαιο και να συμμορφώνεται με τις προσδοκίες της κυβέρνησης, άλλαξε τελείως η παράδοση του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με το Techgear, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Fortnite πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του σε λίγες ημέρες, δεν είναι πλέον δυνατή η δημιουργία νέων λογαριασμών και από τις 15 Νοεμβρίου δεν θα είναι δυνατή ούτε η σύνδεση στο παιχνίδι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα