Τηλεκαραντίνα: 20 ταινίες που θα δούμε στην τηλεόραση έως το Πάσχα

Τηλεκαραντίνα: 20 ταινίες που θα δούμε στην τηλεόραση έως το Πάσχα
Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας IMDB

Ταινίες όλων των ειδών, από οικογενειακά φιλμ, μέχρι περιπέτειες, θα παίζονται κάθε βράδυ στην τηλεόραση έως και την Κυριακή του Πάσχα.

Τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια εντάσσουν στο πρόγραμμά τους την περίοδο της Μεγάλη Εβδομάδας θρησκευτικές παραγωγές, που σχετίζονται με τη ζωή του Χριστού, αλλά και γνωστές ξένες ταινίες του κινηματογράφου.

Έτσι κι αλλιώς, το φετινό Πάσχα θα το περάσουμε στο σπίτι, οπότε είναι ευκαιρία να δούμε μερικά έργα του σινεμά που θα προβληθούν αυτές τις μέρες, από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και την Κυριακή του Πάσχα.

Ταινίες όλων των ειδών, από κινούμενα σχέδια και οικογενειακά φιλμ, μέχρι δραματικές παραγωγές και περιπέτειες, θα παίζονται κάθε βράδυ στα κανάλια των Star, Open, Mega και Σκαι, ενώ συνεχίζουν οι θρησκευτικές σειρές του ΑΝΤ1.

Ποιες ταινίες θα δούμε στην τηλεόραση:

Μεγάλη Πέμπτη

Το κυνήγι της ευτυχίας

Mega, 21:00

Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία, με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ που προτάθηκε για ‘Οσκαρ Α Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του, ενώ στο πλάι του ο πραγματικός γιος του κάνει ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό ντεμπούτο. ‘Οταν η σύζυγός του, Λίντα, τον εγκαταλείπει, ο άνεργος Κρις ανατρέφει μόνος τον πεντάχρονο γιο του. Η πάλη του να χτίσει ένα μέλλον για τον ίδιο και τον γιο του τελικά αποδίδει, όταν μπαίνει, χωρίς μισθό, σε ένα σκληρό πρόγραμμα εκπαίδευσης χρηματιστών, όπου ελάχιστοι τα καταφέρνουν. Με την αυτοπεποίθησή του και την αγάπη του γιού του, ο Κρις όχι μόνο ξεπερνά τα εμπόδια αλλά γίνεται και θρύλος της Γουόλ Στριτ.

Σιωπή

Star, 21:00

Η ταινία διηγείται την ιστορία δύο Πορτογάλων Ιεραποστόλων του 17ου αιώνα, που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι στην Ιαπωνία προκειμένου να αναζητήσουν τον αγνοούμενο μέντορα τους Πατέρα Φερέιρα και να διαδώσουν την αλήθεια του Χριστιανισμού. Σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε με τους Λίαμ Νίσον, Άντριου Γκάρφιλντ, Άνταμ Ντράιβερ, Σάιαραν Χάιντς, Ταντανόμπου Ασάνο, Σίνια Τσουκαμότο, Νανά Κομάτσου.

Μπεν Χουρ

Open, 21:00

Η νεώτερη έκδοση της επικής ταινίας σε α’ τηλεοπτική προβολή. Πρωταγωνιστούν οι Τζακ Χιούστον, Τόμπι Κέμπελ, Ροντρίγκο Σαντόρο. Ο Ιούδας Μπεν-Χουρ, ένας πρίγκιπας που κατηγορείται αδίκως για προδοσία από τον υιοθετημένο αδελφό του, αξιωματικό του ρωμαϊκού στρατού, επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από χρόνια στη θάλασσα για να ζητήσει εκδίκηση, αλλά βρίσκει λύτρωση.

Το άλικο γράμμα

Alpha, 00:00

Η συγκλονιστική ιστορία του Ναθάνιελ Χόθορν για τον παράνομο έρωτα μιας παντρεμένης γυναίκας και ενός πάστορα στην πουριτανική Νέα Αγγλία του 17ου αιώνα έχει αγαπηθεί από το κοινό, από την πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος το 1850, μέχρι σήμερα. «Το Άλικο Γράμμα» αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της Αμερικανικής λογοτεχνίας και έχει συγκινήσει μέσα από τις αμέτρητες διασκευές του για τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση γενιές θεατών σε όλο τον κόσμο. Πρωταγωνιστεί η Ντέμη Μουρ.

Βαραββάς

Σκάι, 00:45

Ο Πόντιος Πιλάτος αποφασίζει να δώσει χάρη σ`έναν από τους δύο κατάδικους και η επιλογή του πλήθους είναι ο ληστής Βαραββάς. Ενώ, όμως, ο Ιησούς θα αναστηθεί, ο Βαραββάς θα ζήσει μια πολύ δύσκολη συνέχεια, μέχρι να βρει τη λύτρωση. Σε κηνοθεσία του Ρίτσαρντ Φλάισερ και με πρωταγωνιστές τους Άντονι Κουίν, Άρθουρ Κένεντι, Χάρρυ Άντριους, Τζακ Πάλανς, Σιλβάνα Μανγκάνο.

Μια θάλασσα από δέντρα

Star, 00:30

Ο Άρθουρ Μπρέναν ταξιδεύει στην Ιαπωνία, στην περιοχή Αοκιγκαχάρα, γνωστή ως «Θάλασσα των Δέντρων». Πρόκειται για ένα μυστηριώδες πυκνό δάσος στη βάση του όρους Φούτζι, όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν εκεί για να αυτοκτονήσουν. Στο ταξίδι του στο δάσος συναντάει τον Τακούμι Νακαμούρα, έναν Ιάπωνα που έχει χάσει το δρόμο του μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας. Σε σκηνοθεσία Γκας Βαν Σαντ με τους Μάθιου Μακόναχι, Κεν Γουατανάμπε, Ναόμι Γουότς, Τζόρνταν Γκαβάρις


Μεγάλη Παρασκευή

Lion

Star, 21:00

Στη Δυτική Ινδία του 1986 ο πεντάχρονος Σαρού χάνεται σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό και μέσω των δρόμων της Καλκούτας κι ενός ορφανοτροφείου καταλήγει σε μια αυστραλιανή ανάδοχη οικογένεια. Δεν μπορεί να ξεχάσει όμως την καταγωγή του και ύστερα από 25 χρόνια ξεκινά, με ελάχιστα στοιχεία, να βρει το δρόμο της επιστροφής.

Ουρανία Έκπληξη

Mega, 21:00

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Κρίστι Μπιμ και περιγράφει την απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία της οικογένειας Μπιμ. Όταν η Κρίστι ανακαλύπτει ότι η 10χρονη κόρη της, Άννα, πάσχει από μια ανίατη ασθένεια, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της και προσπαθεί με όλα τα μέσα να βρει μια λύση που θα την οδηγήσει στη θεραπεία. Παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τις δικές της και των γιατρών δεν άλλαζε κάτι, μέχρι που ένα αναπάντεχο και ανεξήγητο γεγονός της χτύπησε την πόρτα.

Ο Υιός του Θεού

Open, 23:00

Δραματική ταινία για τη ζωή του Χριστού με τους Ντιόγκο Μοργκάντο, Άμπερ Ρόουζ Ρέβα, Σεμπάστιαν Ναπ, Πολ Νοπς, Ντάρσι Λίνκολν, Ντέιβιντ Ρίντουλ, Γκάρι Όλιβερ, Γουίλιαμ Χιούστον.

Το πράσινο μίλι

Star, 23:30

Τη δεκαετία του ’30, οι δεσμοφύλακες της πτέρυγας μελλοθανάτων ενός σωφρονιστικού ιδρύματος θα βρεθούν σε πραγματικό ηθικό δίλημμα καθώς θα διαπιστώσουν ότι το επόμενο «θύμα» τους, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία δύο κοριτσιών, είναι ένα καλοκάγαθο άτομο, που διαθέτει το χάρισμα να θεραπεύει με τα χέρια του…

Στάσου πλάι μου

Mega, 00:30

Τέσσερα νεαρά παιδιά, παρά την αδυναμία του καθενός χωριστά, ως ομάδα, μοιράζονται ένα αίσθημα δύναμης και σιγουριάς, που τα συνδέει ακόμα περισσότερο μεταξύ τους. Ενωμένα ξεκινούν ένα ταξίδι, κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, για να βρουν το πτώμα ενός εξαφανισμένου συνομηλίκου τους. Το ταξίδι τους θα αρχίσει τελείως αθώα, με το όνειρο να γίνουν οι “ήρωες” του Καστλ Ροκ, αλλά πριν τελειώσει θα ανακαλύψουν πολλά πράγματα (για τον εαυτό τους, τη φιλία και τους άλλους) και θα ζήσουν αρκετές περιπέτειες.

Τα Πάθη του Χριστού

Σκάι, 00:45

Οι τελευταίες δώδεκα ώρες του Ιησού Χριστού. Η σύλληψη, η περιφορά του από το ιερατείο στον Πόντιο Πιλάτο, τα βασανιστήρια, η πορεία προς τον Γολγοθά και η σταύρωση. Μία από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές παραγωγές για τη ζωή και τα Πάθη του Ιησού, σε σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον.

Μεγάλο Σάββατο

Οι πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης

Star, 21:00

Οι μεγαλύτερες υπέρ-ομάδες κατασκόπων δεν γεννιούνται, αλλά… εκκολάπτονται! Ανακαλύψτε τα μυστικά των καλύτερων και πιο ξεκαρδιστικών, “μυστικών”, φτερωτών κατασκόπων στην Ιστορία της παγκόσμιας κατασκοπίας. Μιλάμε φυσικά για τον Σκίπερ, τον Κοβάλσκι, τον Ρίκο και τον Στρατιώτη. Ταινία κινουμένων σχεδίων.

Κυριακή του Πάσχα

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας

Open, 20:15

Ο Τσάρλι, ένα πάμπτωχο αγόρι, μαζί με τον παππού του Τζο, είναι ένα από τα πέντε τυχερά παιδιά που κερδίζουν το δικαίωμα να επισκεφτούν το εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού Γουίλι Γουόνκα, ο οποίος είχε 15 χρόνια να κάνει την όποια δημόσια εμφάνιση. Η ξενάγηση στο θαυμαστό εργαστήριο σοκαλατοποιίας αποδεικνύεται μια αληθινή δοκιμασία, μια περιπέτεια όπου κάθε παιδί φανερώνει τα ελαττώματα και τις αρετές του.

Οι πειρατές της Καραϊβικής: Το σεντούκι του νεκρού

Alpha, 21:50

Η επική περιπέτεια φαντασίας «Οι πειρατές της Καραϊβικής: Το σεντούκι του νεκρού» έρχεται στον μαγικό απόηχο της πρώτης ταινίας «Οι πειρατές της Καραϊβικής: Η κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού», για να σκορπίσει ακόμα μεγαλύτερες δόσεις εξωτικής περιπέτειας, πρωτότυπης φαντασίας, ακραίων καταστάσεων ανάμικτων με χιούμορ και διάθεση ανατρεπτική. Καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ εισπράξεων, κέρδισε επάξια το Όσκαρ στη κατηγορία των ειδικών εφέ, καθώς και πλήθος άλλων διακρίσεων διεθνώς!

Ο μαφιόζος της διπλανής πόρτας

Mega, 22:40

Η καθημερινή ζωή του οδοντιάτρου Οζ (Μάθιου Πέρι) αλλάζει ριζικά όταν ανακαλύπτει ότι ο νέος γείτονάς του, Τζίμι «Τουλίπα» Ταντέσκι, είναι επαγγελματίας δολοφόνος. Κατά παρότρυνση της γυναίκας του Σόφη (ΡοζάναΑρκέτ) τον προδίδει στα πρώην αφεντικά του, που τον έχουν επικηρύξει έναντι αμοιβής, αλλά διαπιστώνει ότι είναι πιόνι ενός σχεδίου, όπου όλοι σχεδιάζουν στο τέλος να τον βγάλουν από τη μέση. Ο καθένας προσπαθεί να σκοτώσει τον άλλο παίζοντας όλοι σε ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών.

Safe Sex

Open, 22:45

Οι ιστορίες οκτώ κατοίκων της Αθήνας, που ψάχνουν τη σεξουαλική και ερωτική πλήρωση μέσα από περίεργες πρακτικές και οδηγούνται σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Ελληνική κωμωδία.


Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης

Star, 23:15

Μια φιλήσυχη γειτονιά διαταράσσεται από την απροσδόκητη εξαφάνιση μιας Λετονής μανικιουρίστ! Η χήρα, μάνα και υποτιθέμενη business woman, Ιοκάστη Παπαδάμου, ενώνει τις δυνάμεις της με τη δαιμόνια, πλην όμως παντελώς αφελή, γειτόνισσά της για να ρίξουν άπλετο φως στην περίεργη, ομολογουμένως, υπόθεση. Κωμωδία ελληνικής παραγωγής με τους Ρένια Λουϊζίδου, Τάκης Σπυριδάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρης Μακαλιάς, Μαρία Γεωργιάδου, Μπέτυ Μαγγίρα.

Γκοστμπάστερς

Mega, 00:30

Οταν τα πιο περίεργα φαντάσματα αναστατώνουν τον κόσμο, δημιουργώντας σύγχυση στους ανθρώπους, μόνο τρεις άνδρες μπορούν να τα σταματήσουν: οι Γκοστμπάστερς, οι πιο διάσημοι κυνηγοί φαντασμάτων στον κόσμο! Ο δρ Βίνκμαν, ο Στανζ και ο Σπένγκλερ αποτελούν μια θεότρελη ομάδα παραψυχολόγων, ειδικευμένων στα ψυχικά φαινόμενα – και στην υπερφυσική… ευθυμία.

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών

Open, 00:45

Η κλασσική ταινία με τον αγαπημένο Ρόμπιν Γουίλιαμς στον ρόλο του καθηγητή αγγλικής φιλολογίας Τζον Κίτινγκ, ο οποίος διδάσκει στους μαθητές του πώς μπορούν να αποκτήσουν μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή. Η ποίηση δεν υπάρχει μόνο στα βιβλία αλλά κυρίως στην ίδια την ζωή. Η ταινία κέρδισε Όσκαρ καλύτερου σεναρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα