Άγριες Μέλισσες: Ο “χάρτης” των προσώπων και των σχέσεων στο Διαφάνι

Άγριες Μέλισσες: Ο “χάρτης” των προσώπων και των σχέσεων στο Διαφάνι
Ήρωες από τις Άγριες Μέλισσες

Τι είδαμε στις "Άγριες Μέλισσες" του ΑΝΤ1 την πρώτη σεζόν. Γιατί είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία. Η "ακτινογραφία" των σχέσεων στο Διαφάνι. Ποιος είναι ποιος.

Οι “Άγριες Μέλισσες” υπήρξαν, αναμφισβήτητα, το τηλεοπτικό φαινόμενο της χρονιάς. Μετά από αρκετά χρόνια “τηλεοπτικής κρίσης” και υποβάθμισης της μυθοπλασίας, ήρθε αυτή η δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1, για να ανεβάσει ξανά ψηλά τον πήχη και να καθηλώσει τους τηλεθεατές μπροστά στην οθόνη τους. Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια οι σειρές μυθοπλασίας δεν κατάφερναν τα κερδίσουν σε μεγάλο βαθμό το τηλεοπτικό κοινό, είτε λόγω “χιλιοπαιγμένου” σεναρίου, είτε λόγω της χαμηλής ποιότητας των παραγωγών.

Γιατί είχαν επιτυχία

Τα πλεονεκτήματα που είχαν οι “Άγριες Μέλισσες” και τις έκαναν να ξεχωρίσουν φέτος ήταν αρκετά. Αρχικά, το ότι πρόκειται για σειρά εποχής, που κατάφερε να ενσωματώσει πολλά από τα στοιχεία της περιόδου στην οποία διαδραματίζεται. Έπειτα το ενδιαφέρον σενάριο με τις συνεχείς εξελίξεις και ανατροπές, η πολύ καλή σκηνοθεσία, η προσοχή στις λεπτομέρειες, τα μηνύματα που μεταδίδει η σειρά, η εξαιρετική εικόνα, ακόμη και το γεγονός ότι για τις ανάγκες του έργου χτίστηκε, στην πραγματικότητα, ένα ολόκληρο χωριό στα στούντιο του ΑΝΤ1.

Επίσης, στα μεγάλα “συν” προστίθεται η επιλογή των ηθοποιών, που έγινε μετά από πολλά καστ, όπως έχει γίνει γνωστό. Η σειρά απαρτίζεται από ηθοποιούς που δραστηριοποιούνται, κυρίως, στο θέατρο, με αποτέλεσμα οι ερμηνείες τους να προσδίδουν μια θεατρικότητα στο έργο. Επιπλέον, είναι εμφανές ότι έχουν χημεία μεταξύ τους, αλλά και ότι ο καθένας ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα που υποδύεται, ενώ είναι σημαντικό πως δόθηκε χώρος σε νέους ηθοποιούς να εμφανιστούν στην τηλεόραση και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Η πρώτη σεζόν

Οι “Άγριες Μέλισσες” ξεκίνησαν να προβάλλονται στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 και στις 16 Ιουλίου 2020 θα σταματήσουν την προβολή τους για το καλοκαίρι. Η πρώτη σεζόν έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ωστόσο κανονικά θα τελειώσει τον Σεπτέμβριο, καθώς τα γυρίσματα πήγαν πίσω λόγω κορονοϊού, ενώ πήραν ήδη το “πράσινο φως” για τη δεύτερη σεζόν, που θα προβληθεί με τη νέα τηλεοπτική χρονιά.

Στα 125 επεισόδια του πρώτου χρόνου προβολής τους, οι “Άγριες Μέλισσες” ήταν γεμάτες με καταιγιστικές εξελίξεις, ανατροπές, μυστικά που έρχονταν στην επιφάνεια, παράνομους έρωτες, κρυφές συγγένειες και πολλά άλλα. Όσοι παρακολουθούσαν πιστά τη σειρά, φυσικά και καταλάβαιναν τι γίνεται και κατανοούσαν τη ροή του σεναρίου. Όσοι, όμως, έριχναν κλεφτές ματιές στα επεισόδια ή είχαν ακούσει για τη σειρά, αλλά δεν την παρακολουθούσαν, γνωρίζουν πολύ λίγα πράγματα και αυτά μπερδεμένα.

Έτσι, με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης σεζόν, το News 24/7 καταγράφει την προσωπογραφία του Διαφανίου, του φανταστικού χωριού όπου εκτυλίσσεται το έργο, και βάζει σε μια σειρά τα γεγονότα που συνέβησαν από την αρχή έως και τώρα. Ξεδιαλύνει, επίσης, τα “κουβάρια” που ίσως να δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της σειράς, εξηγεί όλες τις σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες, υπενθυμίζει ποιος είναι ποιος και δημιουργεί έναν οδηγό για αρχάριους.

Η “ακτινογραφία” του Διαφανίου

Ξεκινώντας από το βασικό χωροχρονικό πλαίσιο, σημειώνεται ότι η ιστορία εκτυλίσσεται στον Θεσσαλικό Κάμπο, σε ένα χωριό με το όνομα Διαφάνι, κοντά στη Λάρισα. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 1958, μερικά χρόνια μετά τη γερμανική κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο. Στη σειρά βλέπουμε να θίγονται διάφορα ζητήματα όπως: η θέση της γυναίκας, ο ρόλος του άντρα, οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί, η εξάρτηση των παιδιών από τους γονείς, τα προξενιά, ο στιγματισμός της διαφορετικότητας, οι ταξικές διαφορές, ο γάμος και πολλά άλλα.

Η ιστορία ξεκινά από ένα φόνο, ο οποίος προβάλλεται στο πρώτο κιόλας επεισόδιο. Οι τρεις αδελφές Σταμίρη – η Ελένη, η Ασημίνα και η Δρόσω – σκοτώνουν τον Σέργιο Σεβαστό το πρώτο βράδυ του γάμου του με την Ελένη. Τον είχε παντρευτεί αναγκαστικά λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά ο Σέργιος επιτέθηκε στη Δρόσω και προσπάθησε να τη βιάσει. Τη στιγμή της σεξουαλικής επίθεσης παρεμβαίνουν οι δύο αδελφές και με τη βοήθεια της τρίτης τον σκοτώνουν με μια πέτρα στο κεφάλι.

Στιγμιότυπο από τις "Άγριες Μέλισσες" ΑΝΤ1

Οικογένεια Σταμίρη

Οι τρεις αδελφές ήταν πάντα ενωμένες και αγαπημένες, ενώ τις δένει και το μεγάλο μυστικό του φόνου. Μετά από διάφορα γεγονότα, οι σχέσεις τους αλλάζουν και “σπάνε”.

Ελένη (Λενιώ) Σταμίρη: Είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις αδελφές της οικογένειας. Μετά τον θάνατο του πατέρα τους έχει αναλάβει την ευθύνη τους, ενώ καλλιεργεί τα χωράφια που τους άφησε, προσπαθώντας να βγάλει τα προς το ζην και βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με τον Δούκα Σεβαστό. Παντρεύεται τον γιο του, Σέργιο, αλλά το πρώτο βράδυ του γάμου τους τον σκοτώνει με τις αδελφές της. Η Λενιώ είχε παλιά σχέση με τον Λάμπρο Σεβαστό (ξάδερφο του Σέργιου), ο οποίος έφυγε για σπουδές, αλλά γύρισε παντρεμένος με τη Θεοδοσία, καθώς οι γονείς τους δεν επέτρεπαν τη σχέση τους. Η Λενιώ αργότερα τα φτιάχνει με τον Θωμά Κυπραίο, του οποίου δεν γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα, αλλά η καρδιά την είναι δοσμένη ακόμα στον Λάμπρο. Ταυτόχρονα με όλα αυτά, η Ελένη δίνει αγώνα για να κρατήσει τα χωράφια της.

Στιγμιότυπο από τις "Άγριες Μέλισσες" ΑΝΤ1

Ασημίνα Σταμίρη: Είναι η δεύτερη κόρη της οικογένειας και δούλευε στο ραφτάδικο της Ουρανίας, μέχρι που γνώρισε τον Νικηφόρο Σεβαστό (αδελφό του Σέργιου). Ερωτεύτηκαν και παρά τις διαφορές των οικογενειών τους, παντρεύονται. Στην πορεία, η Ασημίνα μαθαίνει πως ο Νικηφόρος την απάτησε με την αδελφή της, Δρόσω, η οποία είναι έγκυος με το παιδί του. Η Ασημίνα δεν μπορεί να κάνει παιδιά και αποφασίζουν με τον σύζυγό της, η Δρόσω να τους δώσει το παιδί όταν γεννήσει.

Η Ασημίνα στις Άγριες Μέλισσες ΑΝΤ1

Δρόσω Σταμίρη: Είναι η μικρότερη αδελφή Σταμίρη, την οποία ο Σέργιος προσπάθησε να βιάσει. Την διεκδικούν πολλοί, αλλά η Δρόσω παρασύρει τον σύζυγο της αδελφής της, τον Νικηφόρο, σε ένα βράδυ πάθους και μένει έγκυος. Γεμάτη τύψεις παίρνει την παραπάνω απόφαση για το παιδί που θα γεννήσει. Κάποια στιγμή μετανιώνει, καθώς εμφανίζεται ένας άντρας που θέλει να την παντρευτεί, ο Ιορδάνης, αλλά ο αρραβώνας τους ναυαγεί και η Δρόσω επστρέφει στο αρχικό σχέδιο.

Η Δρόσω από τις Άγριες Μέλισσες ΑΝΤ1

Οικογένεια Σεβαστών

Η οικογένεια Σεβαστών χωρίζεται έχει τρία αδέλφια: τον Δούκα, τον Μιλτιάδη και την Ανέτ. Οι δύο πρώτοι βρίσκονται σε σύγκρουση, ενώ η Ανέτ είναι πάντα στη μέση.

Δούκας Σεβαστός: Είναι μεγαλογαιοκτήμονας και έχει μεγάλη εξουσία, που του επιτρέπει να κάνει “κουμάντο” στο Διαφάνι. Θέλει τα χωράφια της Λενιώς και προσπαθεί να τα αποκτήσει, για να υλοποιηθεί το σχέσιο της Βιομηχανικής Ζώνης που θα του αποφέρει μεγάλα κέρδη. Είναι ο ιθύνων νους πίσω από διάφορα εγκλήματα, τα οποία συνήθως τα εκτελούν άλλοι με εντολή του. Στο μεταξύ, ο Δούκας είχε αλλάξει τη διαθήκη του πατέρα του, όσο ο αδελφός του ο Μιλτιάδης ήταν στον πόλεμο, και τον άφησε εκτός περιουσίας. Σκότωσε, επίσης, τον ανιψιό του και γιο του Μιλτιάδη, τον Γιάννο, πιστεύοντας πως εκείνος ευθύνεται για τον φόνο του Σέργιου.

Ο Δούκας Σεβαστός στις Άγριες Μέλισσες ΑΝΤ1

Μυρσίνη Σεβαστού: Σύζυγος του Δούκα, από αριστοκρατική οικογένεια. Βρισκόταν πίσω από την απόφασή του να αλλάξει τη διαθήκη, γιατί είχε προσεγγίσει ερωτικά τον Μιλτιάδη στον παρελθόν και εκείνος την απέρριψε, επομένως ήθελε να τον εκδικηθεί. Πιστεύει ότι οι αδελφές Σταμίρη σκότωσαν τον γιο της, Σέργιο, αλλά δεν μπορεί να το αποδείξει. Κάποια στιγμή τα φτιάχνει παράνομα με τον Θωμά Κυπραίο, τον οποίον είχε φέρει στο Διαφάνι ως ιδιωτικό ντετέκτιβ για να “ξεσκεπάσει” τις αδελφές Σταμίρη. Επίσης, βρίσκεται πίσω από το σχέδιο για το μωρό της Δρόσως που θα το δώσει στην Ασημίνα και τον Νικηφόρο.

Σέργιος Σεβαστός: Ο μεγάλος γιος της οικογένειας, που σκοτώνεται από τις τρεις αδελφές, οι οποίες καταφέρνουν να ξεγλιστρήσουν. Για τον φόνο του, τελικά, θεωρούν υπεύθυνο τον Γιάννο Σεβαστό (ξάδερφό του), ο οποίος, όμως, βρίσκεται κρεμασμένος σε ένα δέντρο. Ο Σέργιος ασκούσε bullying στον Γιάννο και θεωρούν πως εκείνος τον σκότωσε από εκδίκηση, ενώ στο πτώμα του Γιάννου είχε βρεθεί κι ένα σημείωμα όπου ομολογούσε τον φόνο.

Κωνσταντής Σεβαστός: Ο δεύτερος γιος της οικογένειας, ισορροπεί ανάμεσα στη βαρύτητα του επωνύμου του και στην καλοσύνη του. Προσπαθεί συνεχώς να κερδίσει την αποδοχή του πατέρα του, αλλά δεν τα καταφέρνει. Για ένα διάστημα διατηρούσε κρυφή σχέση με τη μεγαλύτερη σε ηλικία του Βιολέτα, την οποία και διαπόμπευσε με χυδαίο τρόπο όταν ένιωσε πως δεν τον σεβάστηκε. Έχει έχθρα με τον θείο του, Μιλτιάδη, και τα ξαδέρφια του Λάμπρο και Γιάννο, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του.

Νικηφόρος Σεβαστός: Ζούσε για χρόνια στο Παρίσι με τη θεία του, Ανέτ, και επέστρεψε στο Διαφάνι, όπου γνώρισε και παντρεύτηκε την Ασημίνα Σταμίρη. Απάτησε την σύζυγό του με την αδελφή της, Δρόσω, και ετοιμάζεται να πάρει το παιδί της για να το μεγαλώσει με την Ασημίνα. Τα πηγαίνει καλά με τον θείο και τα ξαδέρφια του, ενώ βοηθά κρυφά τον Μιλτιάδη να εμποδίσει τα σχέδια του πατέρα του και τα καταφέρνει.

Δρόσω και Νικηφόρος ΑΝΤ1

Πηνελόπη Σεβαστού: Η μικρή κόρη της οικογένειας, που έχει μεγαλώσει με ανέσεις και υπερπροστασία. Είναι ερωτευμένη με τον Μελέτη, τον βοηθό του πατέρα της, αλλά παντρεύεται τον Κλεομένη Ψαθά. Ο έρωτάς της με τον Μελέτη φουντώνει, μέχρι που αποφασίζουν να το σκάσουν, αλλά η μοίρα έχει άλλα σχέδια. Μαθαίνουν πως ο Μελέτης είναι γιος της θείας της, της Ανέτ, επομένως οι δυο τους είναι ξαδέρφια και έρχεται η ματαίωση.

Μιλτιάδης Σεβαστός: Ο αδελφός του Δούκα, που αδικήθηκε για πολλά χρόνια από εκείνον και που δέχεται συνεχή πόλεμο. Δεν γνωρίζει ότι ο Δούκας σκότωσε τον γιο του, τον Γιάννο, αλλά δεν πιστεύει κιόλας ότι ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του. Τον βασανίζει το πώς πέθανε το παιδί του και κατά καιρούς προσπαθεί να βρει την απάντηση. Διατηρούσε παράνομη σχέση με τη μητέρα των αδελφών Σταμίρη, τη Βαλεντίνη, και για χρόνια πίστευε πως η Δρόσω είναι η δική του κόρη, μέχρι που μαθαίνει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ήθελε ο γιος του, Λάμπρος, να παντρευτεί με τη Λενιώ όταν ήταν νέοι.

Ο Μιλτιάδης Σεβαστός στις "Άγριες Μέλισσες" ΑΝΤ1

Λάμπρος Σεβαστός: Ο γιος του Μιλτιάδη, που σπούδασε στην Αθήνα δάσκαλος και επέστρεψε στο Διαφάνι παντρεμένος με τη Θεοδοσία. Καταβάθος αγαπά τη Λενιώ, που δεν ξεπέρασε ποτέ, αλλά είχε προχωρήσει τη ζωή του γιατί οι γονείς τους δεν τους άφηναν να είναι μαζί. Συγκρούστηκε με τον πατέρα του όταν έμαθε τον λόγο, ενώ τώρα βρίσκεται σε διαδικασία επανασύνδεσης με τη Λενιώ, καθώς ετοιμάζεται για διαζύγιο με τη Θεοδοσία.

Γιάννος Σεβαστός: Ο μικρός γιος του Μιλτιάδη και αδελφός του Λάμπρου, που έπασχε από ψυχική ασθένεια. Ο Γιάννος ήταν ερωτευμένος με τη Δρόσω, ενώ είχε ανακαλύψει πως οι αδελφές Σταμίρη σκότωσαν τον ξάδερφό του τον Σέργιο, τον οποίον μισούσε γιατί του ασκούσε bullying. Είχε ορκιστεί να μην το πει σε κανέναν και όταν ο Δούκας Σεβαστός τον στρίμωξε, πιστεύοντας ότι εκείνος σκότωσε τον Σέργιο, πήρε τον φόνο πάνω του. Ο Δούκας τον δολοφόνησε και το έκανε να φανεί σαν αυτοκτονία, αλλά δεν το ξέρει κανείς.

Ο Γιάννος από τις "Άγριες Μέλισσες" Youtube PrintScreen

Ανέτ Σεβαστού και Μελέτης

Η Ανέτ Σεβαστού είναι αδελφή του Δούκα και του Μιλτιάδη. Ζούσε για χρόνια στο Παρίσι, έως ότου φτάνει στο Διαφάνι και εγκαθίσταται. Στην πορεία αποκαλύπτει πως στο παρελθόν γέννησε ένα παιδί, μετά από τον βιασμό της από κάποιον γνωστό της, το οποίο και έδωσε για υιοθεσία. Ο Δούκας, που είχε αναλάβει το θέμα, το έδωσε σε κάποιους εργάτες του και το μεγάλωσε κοντά του, κάνοντάς τον βοηθό του. Ήταν ο Μελέτης, που τον είχε σαν υποτακτικό του και τον γαλούχησε με τις δικές του αξίες, βάζοντάς τον να κάνει όλες τις “βρωμοδουλειές” και τα εγκλήματα που ήθελε να διαπράξει.

Άγριες Μέλισσες - Κάτια Δανδουλάκη Printscreen / ANT1

Ο Μελέτης, που είναι, επίσης, ερωτευμένος με την Πηνελόπη, την κόρη του Δούκα, δεν γνωρίζει πως είναι υιοθετημένος. Όταν αποκαλύπτεται η αλήθεια, η Ανέτ καταρρέει, αλλά προσπαθεί να τον φέρει κοντά της, ενώ Μελέτης δεν θέλει να την αποδεχτεί ως μητέρα του. Πρέπει να ξεχάσει τον έρωτά του για την Πηνελόπη, αφού είναι τελικά ξαδέρφια, ενώ αποφασίζει να διεκδικήσει τη θέση του ως ένας Σεβαστός.

Ο Μελέτης μισεί τον Κλεομένη και έχει καταλάβει τους πραγματικούς λόγους που παντρεύτηκε την Πηνελόπη. Στο μεταξύ, ο Μελέτης πριν μάθει πως είναι Σεβαστός, είχε σκοτώσει τον Γιάννο (που είναι τελικά ξάδερφός του) μετά από εντολή του Δούκα, ο οποίος δεν ήθελε να “βάψει” τα χέρια του με αίμα και είχε μαχαιρώσει τον Μιλτιάδη (που τελικά είναι θείος του).

Ο τηλεοπτικός Μελέτης από τις Άγριες Μέλισσες ΑΝΤ1

Νέστορας και Θωμάς Κυπραίος

Ο Νέστορας Φαναριώτης ζει στο χωριό για χρόνια και είναι πρώην Ταξίαρχος. Έχασε τον γιο του, Σπύρο, στον πόλεμο και ψάχνει τον δολοφόνο του, καθώς βασανίστηκε και σκοτώθηκε από Έλληνα που βοηθούσε τους Γερμανούς. Νοικιάζει ένα από τα δωμάτια του σπιτιού του στον Θωμά Κυπραίο, που αρχικά έφτασε στο Διαφάνι ως ιδιωτικός ντετέκτιβ της Μυρσίνης και έπειτα εγκαταστάθηκε εκεί. Ο Θωμάς υπήρξε προδότης στον πόλεμο με τους Γερμανούς και βοηθός των ναζί, ενώ είναι ο δολοφόνος του γιου του Νέστορα.

Στιγμιότυπο από τις "Άγριες Μέλισσες" ΑΝΤ1

Ο Θωμάς ανακαλύπτει στην πορεία ποιος είναι ο γιος του Ταξίαρχου και θυμάται ότι υπήρξε θύμα του. Ο Νέστορας δεν γνωρίζει ότι έχει στο σπίτι του τον δολοφόνο του γιου του, αλλά σιγά σιγά τον υποπτεύεται, ψάχνει το παρελθόν του και είναι πολύ κοντά στην αλήθεια. Ο Θωμάς, επίσης, σκότωσε τον φίλο του Νέστορα, τον Σαράντη, όταν τον συνάντησε τυχαία στο χωριό και ο τελευταίος τον αναγνώρισε ως τον δολοφόνο του Σπύρου. Κάνει ό,τι μπορεί για να ρίξει στάχτη στα μάτια του Νέστορα, αλλά η αλήθεια είναι κοντά.

Επίσης, ο Θωμάς Κυπραίος είναι ερωτευμένος με τη Λενιώ και διατηρούσαν σχέση, αν και βαθιά μέσα του ξέρει πως η καρδιά της Ελένης είναι δοσμένη στον Λάμπρο. Ο ίδιος γνωρίζει πως η Ελένη και οι αδελφές της σκότωσαν τον Σέργιο, αλλά δεν σκοπεύει να τις προδώσει γιατί την αγαπά, ενώ την στήριξε πολύ στον αγώνα της για τα χωράφια της.

Ο Θωμάς Κυπραίος από Άγριες Μέλισσες ΑΝΤ1

Άλλα πρόσωπα

Κλεομένης Ψαθάς: Ο Κλεομένης υποκρίνεται πως είναι ένας πλούσιος αριστοκράτης και μακρινός ξάδερφος της Μυρσίνης. Κάπως έτσι έπεισε την οικογένεια Σεβαστού να παντρευτεί την κόρη τους, Πηνελόπη. Στην πραγματικότητα, κατάγεται από κοντινό χωριό, είναι ομοφυλόφιλος και την παντρεύτηκε για την περιουσία της. Στο παρελθόν, μάλιστα, είχε διαπράξει μια δολοφονία, για την οποία κανείς δεν γνωρίζει.

Ο Κλεομένης από τις Άγριες Μέλισσες ΑΝΤ1

Θεοδοσία: Είναι η σύζυγος του Λάμπρου Σεβαστού, η οποία αντιλαμβάνεται στην πορεία του γάμου τους πως εκείνος θέλει ακόμη την Ελένη Σταμίρη. Όταν ο Λάμπρος την απατά, εκείνη κάνει το ίδιο με οτν γυναικολόγο Αλέξανδρο Βασταρδή, αλλά η σχέση τους δεν προχωρά. Μετά από πολλούς τσακωμούς αποφασίζει να του δώσει το διαζύγιο που τόσο θέλει. Σημειώνεται πως η Θεοδοσία είχε αφήσει την Ελένη αβοήθητη σε γκρεμό μετά από ατύχημα, καθώς πιστεύει πως εκείνη της χάλασε τον γάμο της, ενώ πληροφορίες την θέλουν να μαθαίνει για πως εκείνη σκότωσε τον Σέργιο.

Η Θεοδοσία από τις Άγριες Μέλισσες ΑΝΤ1

Βιολέτα και Σταμάτης: Είναι μια δυναμική γυναίκα που της ανήκει το καφενείο του χωριού. Ο σύζυγός της, ο Σταμάτης, την είχε παρατήσει πριν από χρόνια, αφήνοντάς της τα χρέη του μαγαζιού. Για ένα διάστημα είχε σχέση με τον Κωνσταντή, μέχρι που την ξεφτίλισε μπροστά σε όλο το χωριό. Η Βιολέτα στη συνέχεια κάνει σχέση με τον Μιλτιάδη, αλλά ο Σταμάτης Μαυρουδής επιστρέφει μετά από 7 χρόνια και διεκδικεί το καφενείο και την ίδια. Στο μεταξύ, ο Σταμάτης έχει δει τυχαία την Ασημίνα χωρίς την ψεύτικη κοιλιά της και έχει καταλάβει πως δεν είναι έγκυος, ενώ την εκβιάζει για να μην μιλήσει.

Περικλής Τόλλιας και Παγώνα: Ο Περικλής είναι ο κοινοτάρχης του χωριού και δεξί χέρι του Δούκα, ενώ η Παγώνα είναι η σύζυγός του. Στην πορεία αποφασίζει να πάρει τη ζωή στα χέρια του, γυρίζει την πλάτη στον Δούκα, έρχεται κοντά με τους συγχωριανούς του και παραιτείται από κοινοτάρχης. Σημειώνεται πως κάποια στιγμή είχε έρθει κοντά με την Ουρανία, αλλά η σχέση τους δεν προχώρησε.

Ουρανία και Κυριάκος: Πρόκειται για τη ράφτρα του χωριού και τον σύζυγό της, που είναι κλαριντζής σε πανηγύρια. Μετά από 10 χρόνια γάμου, η Ουρανία ανακαλύπτει πως ο Κυριάκος έκανε διπλή ζωή και ήταν αρραβωνιασμένος παράλληλα με άλλη γυναίκα. Τον διώχνει, αν και εκείνος την διεκδικεί ξανά μετανιωμένος, ωστόσο βρίσκονται κοντά στο διαζύγιο.

Παναγιώτης και Προκόπης: Είναι ξαδέρφια. Ο Παναγιώτης είναι ο βοηθός της Βιολέτας στο καφενείο και ο Προκόπης ο κομωτής του χωριού. Ο Προκόπης βάζει υποψηφιότητα στις εκλογές και μετά από διάφορα περιστατικά εκλέγεται νέος κοινοτάρχης του Διαφανίου.

Ενωμοτάρχης και κυρά Δέσπω: Ο ενωμοτάρχης του χωριού ονομάζεται Βασίλης και προσπαθεί να βάλει την τάξη στο Διαφάνι, ωστόσο, δεν τα καταφέρνει. Είναι καλοσυνάτος και στις έρευνες δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά. Η κυρά Δέσπω είναι η μητέρα του, με την οποία ζουν μαζί, μία σοφή γυναίκα που καταλαβαίνει περισσότερα από όσα λέει.

Κυρά Ρίζω: Η Ρίζω είναι η προξενήτρα και μαμή του χωριού, ενώ διατηρεί κατάστημα με υφάσματα. Ξέρει για την εγκυμοσύνη της Δρόσως και θα βοηθήσει να δοθεί το παιδί στην Ασημίνα, αλλά δεν γνωρίζει ότι πατέρας του παιδιού είναι ο Νικηφόρος.

Επίσης, ο παπά – Γρηγόρης είναι ο παπάς του χωριού και η Αγορίτσα η υπηρέτρια των Σεβαστών.

Σημαντικά μυστικά και γεγονότα της σειράς

Η δολοφονία του Σέργιου Σεβαστού: Πρόκειται για το μεγαλύτερο μυστικό της σειράς, που ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί. Πληροφορίες λένε πως στη δεύτερη σεζόν θα δούμε την Ελένη στη φυλακή, καθώς θα γίνει γνωστό ποιος σκότωσε τον Σέργιο.

Η δολοφονία του Γιάννου Σεβαστού: Αν και έγιναν έρευνες για τον θάνατο του Γιάννου, το πόρισμα έδειξε αυτοκτονία και στο σημείωμα που βρέθηκε πάνω του “ομολογούσε” πως αυτός σκότωσε τον Σέργιο. Ξέρουμε, όμως, πως η αυτοχειρία ήταν στημένη από τον Δούκα Σεβαστό. Μόνο οι τρεις αδελφές, που οι ίδιες σκότωσαν τον Σέργιο, γνωρίζουν ότι ο Γιάννος δεν αυτοκτόνησε. Τι θα γίνει όταν αυτό το μυστικό αποκαλυφθεί;

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος ως Γιάννος στη σειρά «Άγριες Μέλισσες»

Η ταυτότητα του Κλεομένη Ψαθά: Ο Κλεομένης Ψαθάς δεν είναι ο αριστοκράτης που νομίζουν όλοι, ενώ είναι ομοφυλόφιλος. Είδαμε πως στο παρελθόν σκότωσε τον σύντροφό του, κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό στους πολίτες του Διαφανίου, ούτε στην οικογένεια Σεβαστού. Εικάζεται πως το επώνυμό του δεν είναι καν το πραγματικό του και ότι το “δανείστηκε” από τον πρώην σύντροφό του. Θα μαθευτεί η πραγματική του ταυτότητα;

Η εγκυμοσύνη της Δρόσως: Λίγοι γνωρίζουν πως η Δρόσω είναι έγκυος και ακόμη πιο λίγοι πως το παιδί ανήκει στον Νικηφόρο. Παράλληλα, ολοένα και περισσότεροι μαθαίνουν πως η εγκυμοσύνη της Ασημίνας είναι ψεύτικη. Σε λίγο καιρό η Δρόσω θα γεννήσει, θα τους δώσει το παιδί και θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Τα εγκλήματα του Θωμά Κυπραίου: Ο Θωμάς Κυπραίος κρύβει καλά την ταυτότητα και το παρελθόν του, τόσο από τον Νέστορα όσο και από την Ελένη. Θα μάθει ο Νέστορας ότι τόσο καιρό ο νοικάρης του είναι ο δολοφόνος του γιου του και του φίλου του;

Η δολοφονία του Γιώργου Σταμίρη: Ο πατέρας των τριών αδελφών δεν πέθανε, αλλά δολοφονήθηκε από τον Σέργιο και τον Δούκα, γιατί ήθελαν να του πάρουν τα χωράφια. Σε όλη την πρώτη σεζόν βλέπουμε πως αυτό το μυστικό δεν έχει αποκαλυφθεί και ούτε οι ίδιες του οι κόρες γνωρίζουν πως ο πατέρας τους “έφυγε” με αυτόν τον τρόπο. Θα γίνει άραγε γνωστή ποτέ αυτή η δολοφονία;

Ποιος έκαψε το Διαφάνι: Ένα βράδυ ο Κωνσταντής και ο Μελέτης μετά από εντολή του Δούκα έκαψαν τα χωράφια του χωριού και το περιστατικό έμεινε γνωστό ως “η μαύρη μέρα του Διαφανίου”. Όλοι υποπτεύονταν τον Δούκα, αλλά δεν υπήρξαν αποδείξεις και ποινές. Θα τιμωρηθεί ποτέ;

Στιγμιότυπο από τις "Άγριες Μέλισσες" ΑΝΤ1

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα