Αποκαλυπτική Δήμητρα Λιάνη 35 χρόνια μετά το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου – “Μου είχαν κοπεί τα πόδια”

Διαβάζεται σε 3'
Αποκαλυπτική Δήμητρα Λιάνη 35 χρόνια μετά το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου – “Μου είχαν κοπεί τα πόδια”

Ήταν 22 Οκτωβρίου του 1988 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεφε από το Χέρφιλντ και επισημοποιούσε τη σχέση του με την νεαρή αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη με ένα απλό νεύμα. Πώς το σχολιάζει η ίδια 35 χρόνια.

Ήταν 22 Οκτωβρίου του 1988 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεφε στην Ελλάδα μετά την πολύμηνη περιπέτεια υγείας και την εγχείριση ανοιχτής καρδιάς στο Χέρφιλντ του Λονδίνου.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί τον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Αφού κοντοστάθηκε στη σκάλα του αεροπλάνου και χαιρέτισε τον κόσμο που παραληρούσε, γύρισε το κεφάλι του προς τα πίσω και έκανε νεύμα σε μια νεαρή αεροσυνοδό, τη Δήμητρα Λιάνη να πάει κοντά του.

Πρόκειται για την επισημοποίηση της σχέσης, που “κυκλοφορούσε” ήδη ως φήμη. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα Παπανδρέου και Λιάνη ήταν επίσημο ζευγάρι. Ο γάμος τους έγινε μερικούς μήνες αργότερα το 1989 και οι δυο τους έζησαν μαζί μέχρι τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, τον Ιούνιο του 1996.

Δήμητρα Λιάνη: “Ο Ανδρέας με είχε περάσει από 40 κύματα”

Σήμερα, Κυριακή, 35 χρόνια μετά από εκείνη τη στιγμή, η Δήμητρα Λιάνη μίλησε για το ιστορικό νεύμα σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, λέγοντας: “Ένιωθα ότι ήταν κομμένα τα πόδια μου. Για μένα όλα αυτά ήταν έξω από τη δική μου νοοτροπία, οπότε έπρεπε σιγά-σιγά να μπω σε αυτό το κλίμα. Υπήρχε εκδότης που δεν ζει σήμερα που μου έλεγε μην τολμήσεις να έρθεις. Άκουγα τέτοια πράγματα. Η Δήμητρα είχε παιδική καρδιά και αφέλεια. Ίσως ήταν και αυτή η παιδική αγνότητα που ο Αντρέας αγάπησε.

Τον είχα ρωτήσει τι θα κάνω, πώς θα έρθω. Και μου είπε ‘θα σου κάνω νόημα’. Εκείνος, όμως, το είχε σκηνοθετήσει στο μυαλό του. Με είχε αφήσει απ’ έξω σε κάποια γεγονότα, όπως ότι φεύγουμε για Λονδίνο”.

Για όσα γράφονταν στον Τύπο, σημείωσε, πως “‘ήταν σκληρός μαζί μου από την αρχή μέχρι το τέλος. Ίσως άδικος θα πω. Ο Ανδρέας χαρακτήρισε τον Τύπο της εποχής επαίσχυντο ως προς εμένα”.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως “με τέσταρε συνεχώς. Νομίζετε πως δεν με πέρασε από τα 40 κύματα; Εγώ ήμουν συνεχώς εκεί. Δεν έφυγα. Δεν πήγαινα κάπου αλλού, στο ξενοδοχείο ή για ψώνια. Ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω από κοντά του”.

Τέλος, σημείωσε πως η πορεία του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν “ορόσημο στην πολιτική ζωή του τόπου. Έκανε πολλά”.

Η Δήμητρα Λιάνη αναφέρθηκε και στη σημερινή πολιτική σκηνή της χώρας, σχολιάζοντας τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο χαρακτήρισε “θλιβερό και λίγο”.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε: “Δεν έχει ξαναγίνει στα ελληνικά δεδομένα. Είναι ένας νέος άνθρωπος, ίσως να έχει όρεξη για δουλειά. Αυτό που λείπει είναι η πολιτική”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα