Μπουζούρη: “Δεν ήξερα ότι η Πολυξένη στη ‘Μάγισσα’ ήταν ομοφυλόφιλη”

Διαβάζεται σε 2'
magissa
Η "Πολυξένη" της σειράς Μάγισσα [email protected]

Η Παρθενόπη Μπουζούρη υποδύεται την “Πολυξένη” στη σειρά εποχής “Μάγισσα” στον ΑΝΤ1 και μίλησε για τις δυσκολίες που συνάντησε στην πρώτη της επαφή με τον ρόλο.

Την Παρθενόπη Μπουζούρη υποδέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας (12/12) στο πλατό του “The 2Night Show” ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η ηθοποιός, η οποία πρωταγωνιστεί στη σειρά “Μάγισσα” του ΑΝΤ1 μίλησε για τον ρόλο και τις δυσκολίες που συνάντησε κατά την προσέγγισή του, λόγω της πολυπλοκότητάς του.

Η ηθοποιός αποκάλυψε πως δεν γνώριζε ότι ο χαρακτήρας που υποδύεται και ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στην πλοκή, είναι ομοφυλόφιλη, κάτι που έμαθε αργότερα και σημείωσε ότι δυσκολεύτηκε αρκετά ψάχνοντας αναφορές για queer πρόσωπα και γυναίκες της εποχής.

Η Πολυξένη είναι ένα πρόσωπο κομβικό, η ιστορία του οποίου επηρεάζει σκιωδώς όλη τη δραματουργία της σειράς”, είπε αρχικά η ηθοποιός για τον χαρακτήρα που υποδύεται και στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην σεξουαλικότητά της.

“Πρώτα από όλα δεν ήξερα, όταν πήρα τον ρόλο πήρα τα πρώτα δέκα επεισόδια. Δεν είχα ιδέα τι θα ακολουθούσε. Μου έρχονταν σιγά σιγά τα εγκεφαλικά, επεισόδιο και εγκεφαλικό. Όταν διάβασα το πρώτο είπα ‘τι κάνουμε εδώ;’ Μίλησα πολύ με τον Λευτέρη Χαρίτο και τους σεναριογράφους γιατί είναι και ζήτημα αισθητικό. Δεν υπάρχει τίποτα καταγεγραμμένο και δη γυναίκες που να έχουν μιλήσει ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία τους, ούτε στο μυθιστόρημα, ούτε στην ποίηση. Στην Ελλάδα τουλάχιστον. Το πιο κοντινό από άποψη του κακού είναι ‘Η Γυναίκα της Ζάκυθος‘ του Σολωμού, που είναι το μοναδικό πεζό που είναι για τη χειρότερη γυναίκα του κόσμου.

Ψάχνοντας για αναφορές queer προσώπων γυναικών της εποχής, το πιο κοντινό που βρήκα είναι η Έμιλι Ντίκινσον και η ποίησή της. Μια ομοφυλόφιλη γυναίκα που ζει λίγο αργότερα, 1880 και μετά, που κλείνεται στο σπίτι της και είναι ερωτευμένη με τη γυναίκα του αδερφού της που μένει στο διπλανό σπίτι, αλλά δεν βγαίνει ποτέ, τα εκφράζει όλα μόνο στις λέξεις της, στα ποιήματά της”, είπε η Παρθενόπη Μπουζούρη.

Οι δηλώσεις της Παρθενόπης Μπουζούρη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα